casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.475 items

   

Six Dead Bulgarians (Шесть Мёртвых Болгар)
The Flat Polish Holes: Mystery Of The Black Box
Ambient - Industrial - Power Electronics - Ritual
28/10/2020 : Six Dead Bulgarians (Шесть Мёртвых Болгар) - The Flat Polish Holes: Mystery Of The Black Box
COD Noizes  COD Noizes
28/10/2020, Dimi Brands

Ziehier het derde deel in de exclusieve reeks die focust op de begindagen van de voor de Russische post-industrial scene zeer belangrijke groep Six Dead Bulgarians. Тайна черного ящика (Mystery Of The Black Box) verscheen in 1996 onder de naam Ровные польские дыры (The Flat Polish Holes).

De kans op verwarring bij dit pseudoniem is echter vrij klein: het geluid van de Russen klinkt immers als een logische verderzetting van hetgeen we op de vorige twee albums te horen kregen. Net zoals op zijn voorganger opent men met een lang (op het randje van langdradige) rustig ambient nummer dat pas tegen het einde onze aandacht oprecht kan wekken ('Знания Под Секретом' (Knowledge Under The Secret)).

Hierna volgt een ander vertrouwd Six Dead Bulgarians ingrediënt: een Russisch folk nummer industrialiseren (‘Луллабу’ (Lullaby)).

Als ‘het’ ooit in het oosten in plaatsen van het westen gebeurde en Ennio Morricone daar eveneens een soundtrack voor zou moeten voorzien, dan lijkt ons de kans niet gering dat het eindresultaat gelijkenissen zou vertonen met ‘New Boots’. Zelf verstaan we nog steeds geen snars van de Russische taal, maar als zou blijken dat het hier gaat over de aanschaf van een nieuw paar laarzen, dan concluderen we dat dat daar in Russische hoge noorden heel wat voeten in de aarde heeft. Hoogstwaarschijnlijk gaat het over iets totaal anders, want zoals we reeds meldden zijn absurde titels een ander handelsmerk van Six Dead Bulgarians. Maar hoe onzinnig de titels ook mogen zijn, steeds benadrukken ze wel hun relatie met de Russische avant-garde van de Zilveren Eeuw.

Na eerst nog het kitscherige minimal nummer ‘Еесона’ (Eesona (Estonian Meanness) te moeten ondergaan wordt het op de tweede helft van dit album pas echt interessant!

De onderkoelde industrial van ‘Аллергия’ (Allergy), misschien wel het allereerste death industrial nummer van Russische makelij.

Nog een stapje verder gaat ‘Трансвагинальный Экспресс № 17’ (Transvaginal Express N°17) dat met zijn dwingende en zeer effectieve ritme een flinke stap richting power electronics zet. Wat dan weer mooi afgerond wordt met ‘Без Названия’, het afsluitende slotnummer.

Aanvankelijk leek het dus om een degelijke verderzetting binnen het oeuvre van Six Dead Bulgarians te gaan, dus qua aangename verrassing bevat dit album een staartje dat kan tellen.

Hoewel de vorige twee delen reeds geen lachertje waren, kunnen we stellen dat dit derde deel een zo mogelijk nog donkerder geluid tentoonspreidt. Wie deze zwarte doos opent, is bij voorbaat gewaarschuwd.

Six Dead Bulgarians (Шесть Мёртвых Болгар)

Dimi Brands
28/10/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2020 : Dark Entries stelt voor; Cold Transmission

Er zijn labels, veel labels. Zeker in meer obscure genres waar de punk erfenis van een do it yourself mentaliteit nog overheerst. Het Duitse Cold Transmission label is zo’n label, opgericht door veertigers die vonden dat nieuwe, opkomende acts uit het post punk, dark wave, cold wave,... genres te weinig aan bod kwamen en boordnodig waren ...

lees meer...
NIEUWS 02/12/2020 : Maak postuum kennis met Dead Artist Syndrome…

Dead Artist Syndrome was het geesteskind van Brian Healy die in januari dit jaar het leven liet na een aanslepende ziekte. Bij het grasduinen op het web kwam ik bij zijn band terecht en het in 2018 heruitgegeven debuut “Prints Of Darkness", origineel uit 1990. Een album waarmee deze Amerikaan furore maakte in de goth rock scene ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : Lacrimosa viert 30-jarig jubileum met box

Lacrimosa had ons in dit jubileumjaar - de groep bestaat in 2020 30 jaar - een nieuwe cd beloofd. Daarover is het oorverdovend stil. We hebben wel recht gehad op een wereldwijd online optreden. En Tilo Wolff wou in het eindejaarsperiode de fans nog even extra verwennen. Het zal wellicht enkel de echte fans aanspreken, want voor het kleinood ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : 'Black Star' tweede video uit nieuwe Dive

Op 11 december komt de nieuwe Dive uit! Het belooft alweer een heerlijk donker en tormenterend werkje te worden. Om er zeker van te zijn dat u ook zo denkt, geeft Dirk Ivens - naast Dive ook actief bij The Klinik, Absolute Body Control en Sonar - een tweede video uit. Twee weken na 'Death Machine' moet deze 'Black Star' er ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : Your Life On Hold oorlogszuchtig

En nu we toch bij Jan Dewulf aangekomen zijn... Zijn gothic rock project Your Life On Hold heeft ook een nieuwe single uit, alweer geplukt uit het gloednieuwe en uitstekende 'Echoes From The Bardo'. 'Let's Start A War' breekt met alle clichés over rockmuzikanten die tegen oorlog protesteren of popsterren die zich ...

lees meer...
INTERVIEW : THE BREATH OF LIFE - Neen, ik heb nooit overwogen om te stoppen met muziek maken, noch om lekkere speciale bieren te proeven.

The Breath Of Life blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. En ze brengen een nieuwe cd uit. ‘Sparks Around Us’ bevat alweer 11 pareltjes, en we kunnen stellen dat deze tiende cd zich in het vervolg bevindt van de vorige platen, waaronder we geen enkele uitschuiver of zwakkere plaat tellen. Wel komt hij op een verrassend moment uit, namelijk ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...