casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.965 items

   

Silentport
Words From The Silence (EP)
Dark Wave
30/06/2017 : Silentport - Words From The Silence (EP)
Eigen beheer  Eigen beheer
30/06/2017, Dimi Brands

Collega Peter De Koning durft op tijd en stond zijn liefde voor de Duitse band Endraum aan iedereen die het horen wil declameren. Endraum splitte in 2008, maar de fans, waaronder dus ook onze Peter, maken alvast de borst nat voor Silentport.

De mannelijke stem op deze EP deed ons niet vreemd aan, en kijk, na de promosheet gelezen te hebben, kwamen we tot de vaststelling dat Silentport inderdaad een nieuw project betreft van Endraum’s Roman Rütten.

Misschien kan u zich nog de tijd herinneren dat Dark Entries gedrukt verscheen, en dat we zo nu en dan ook eens een cd’tje bij ons magazine voegde.

Het was nog uit de tijd dat Endraum zelf platen maakte onder deze naam. Bij elk aspect van Silentport beginnen we nostalgisch terug te kijken, want ook Words From The Silence, het eerste wapenfeit van Silentport verschijnt als een gratis cd’tje bij een magazine, Paradox Ethereal Magazine 14 meer bepaald.

Nog meer nostalgie ook bij de openingsklanken van deze EP: pianogeluiden luiden ‘Words From The Silence’, de titeltrack van deze in eigen beheer uitgebrachte EP in. Melancholische strijkers en een vrouwenstem (afkomstig van Laura Agerli (LadyGhost)) die klinkt als Siouxsie Sioux op haar breekbaarst, of als Zola Jesus, om iemand van de jongere generatie te noemen, krijgt al snel vocale steun van Rütten.

Spontaan denken we aan Black Tape For A Blue Girl, wie kent deze groep van Projekt labelbaas Sam Rosenthal nog? Wij zeker en vast, en meermaals moesten we aan deze fijne band denken.

Niets mis mee uiteraard, al dienen we wel te zeggen dat Silentport een beetje gedateerd overkomt, maar gelukkig niet in die mate dat we wat dat betreft van een dooddoener kunnen spreken.

‘Lady Of The Night’, een duet met Bjarkan Wolfsdottir is een track die wat ons betreft wat extra aandacht verdient.

Rütten vond in de Italiaanse tekstschrijfster Lory Fayer een partner in crime voor dit project, en weet middels deze EP onze nieuwsgierigheid na 2 nummers reeds te prikkelen.

‘Love Like A Deliverance’ en ‘Transmutation’ zijn emotioneel geladen tracks, maar de stem van Rütten die in onze oren zo wat klinkt als een Jarvis Cocker zonder zwarte humor, is zonder gastzangeres rond zich niet van die aard dat we altijd even geboeid blijven luisteren.

2 fijne en 2 middelmatige tracks, het is een aanvaardbaar eindresultaat voor een EP’tje, in die mate dat we wel benieuwd zijn naar een eerste volwaardig album. Of dit even goed zal zijn als Endraum, daarvoor zullen we dan eens ons oor te luister leggen bij collega De Koning.

Let wel, deze EP is exclusief voor het Paradox Ethereal Magazine 14, en dus niet in een andere vorm beschikbaar. Dit magazine is de aanschaf meer dan waard, wij kregen het opgestuurd in PDF-formaat, en waren erg te spreken over het mooie boekwerkje, met naast tal van kunstzinnige foto’s ook een uitgebreid interview met Silentport.

Silentport

Paradox Ethereal Magazine

Dimi Brands
30/06/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...

lees meer...
NIEUWS 02/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Xavier Kruth

Laat me starten met jullie allemaal een gelukkig, gezond en muzikaal interessant 2022 toe te wensen. Als ik terugkijk op 2021, dan kijk ik alweer terug op een jaar dat gekleurd werd door de coronapandemie. Artiesten aarzelden om nieuw werk uit te geven, maar minder dan in 2020, en de platen behandelden vaak de gevolgen van corona. Een overzicht ...

lees meer...
NIEUWS 01/01/2022 : To beard or not to beard?

Onder het motto: “het moet niet altijd kommer ende kwel ofte doom ende gloom zijn” duikt Ashtoreth in de gedaante van Sjaack Sjamaan om voor alle kinderkes groot en klein het oude kinder zeemanslied ‘Al die willen te Kap’ren vaeren’ te brengen. Ashtoreth, of Sjaack beter gezegd, zelf een man met baard werkte ...