casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.413 items

   

Silentport
Words From The Silence (EP)
Dark Wave
30/06/2017 : Silentport - Words From The Silence (EP)
Eigen beheer  Eigen beheer
30/06/2017, Dimi Brands

Collega Peter De Koning durft op tijd en stond zijn liefde voor de Duitse band Endraum aan iedereen die het horen wil declameren. Endraum splitte in 2008, maar de fans, waaronder dus ook onze Peter, maken alvast de borst nat voor Silentport.

De mannelijke stem op deze EP deed ons niet vreemd aan, en kijk, na de promosheet gelezen te hebben, kwamen we tot de vaststelling dat Silentport inderdaad een nieuw project betreft van Endraum’s Roman Rütten.

Misschien kan u zich nog de tijd herinneren dat Dark Entries gedrukt verscheen, en dat we zo nu en dan ook eens een cd’tje bij ons magazine voegde.

Het was nog uit de tijd dat Endraum zelf platen maakte onder deze naam. Bij elk aspect van Silentport beginnen we nostalgisch terug te kijken, want ook Words From The Silence, het eerste wapenfeit van Silentport verschijnt als een gratis cd’tje bij een magazine, Paradox Ethereal Magazine 14 meer bepaald.

Nog meer nostalgie ook bij de openingsklanken van deze EP: pianogeluiden luiden ‘Words From The Silence’, de titeltrack van deze in eigen beheer uitgebrachte EP in. Melancholische strijkers en een vrouwenstem (afkomstig van Laura Agerli (LadyGhost)) die klinkt als Siouxsie Sioux op haar breekbaarst, of als Zola Jesus, om iemand van de jongere generatie te noemen, krijgt al snel vocale steun van Rütten.

Spontaan denken we aan Black Tape For A Blue Girl, wie kent deze groep van Projekt labelbaas Sam Rosenthal nog? Wij zeker en vast, en meermaals moesten we aan deze fijne band denken.

Niets mis mee uiteraard, al dienen we wel te zeggen dat Silentport een beetje gedateerd overkomt, maar gelukkig niet in die mate dat we wat dat betreft van een dooddoener kunnen spreken.

‘Lady Of The Night’, een duet met Bjarkan Wolfsdottir is een track die wat ons betreft wat extra aandacht verdient.

Rütten vond in de Italiaanse tekstschrijfster Lory Fayer een partner in crime voor dit project, en weet middels deze EP onze nieuwsgierigheid na 2 nummers reeds te prikkelen.

‘Love Like A Deliverance’ en ‘Transmutation’ zijn emotioneel geladen tracks, maar de stem van Rütten die in onze oren zo wat klinkt als een Jarvis Cocker zonder zwarte humor, is zonder gastzangeres rond zich niet van die aard dat we altijd even geboeid blijven luisteren.

2 fijne en 2 middelmatige tracks, het is een aanvaardbaar eindresultaat voor een EP’tje, in die mate dat we wel benieuwd zijn naar een eerste volwaardig album. Of dit even goed zal zijn als Endraum, daarvoor zullen we dan eens ons oor te luister leggen bij collega De Koning.

Let wel, deze EP is exclusief voor het Paradox Ethereal Magazine 14, en dus niet in een andere vorm beschikbaar. Dit magazine is de aanschaf meer dan waard, wij kregen het opgestuurd in PDF-formaat, en waren erg te spreken over het mooie boekwerkje, met naast tal van kunstzinnige foto’s ook een uitgebreid interview met Silentport.

Silentport

Paradox Ethereal Magazine

Dimi Brands
30/06/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Lacrimosa brengt video uit voor 'Der leise Tod'

Lacrimosa belooft ons binnenkort belangrijk nieuws aan te kondigen, en we hopen van harte dat het over de nieuwe plaat gaat die in 2020 zou moeten verschijnen. Want al maanden horen we niets meer over die plaat, en zelfs tijdens het online quarantaineconcert van de groep werd er niet naar gerefereerd. Wat we wel zeker weten, is dat de groep ...

lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Nieuwe Nachtblut heet Vanitas

De ook in gothickringen erg populaire Duitse black metal groep Nachtblut heeft een nieuwe plaat uit: 'Vanitas', een verwijzing naar een middeleeuwse kunststroming waarin schedels, gedoofde kaarsen, verwelkte bloemen en andere voorwerpen de ijdelheid van de mens verbeelden. 'Vanitas' verschijnt drie jaar na het reeds erg succesvolle ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...