casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.718 items

   

Siamgda
Here And Now
Industrial - Power Noise - Tribal / Ritual
07/02/2021 : Siamgda - Here And Now
HANDS  HANDS
07/02/2021, Dimi Brands

We leerden Marc Fischer eerder reeds kennen als labelmanager bij Mind Plug Records, een label dat spiritualiteit, meditatie en industrial met verve weet te verzoenen.

Zoals vaak het geval is ook hier ‘the chief’ zelf actief met muziek bezig. In het geval van Fischer is dit onder de naam Siamgda, dat na eerdere releases op het eigenste Mind Plug Records zich ook liet opmerken op grote maatschappijen als Ant-Zen, aufnahme + wiedergabe en nu dus ook voor het eerst bij HANDS.

Siamgda is een experimenteel project dat Aziatische geluiden combineert met donkere elektronische (ritmische) noise.

Het was aan de uitlopers van de Himalaya te Kathmandu (Nepal) dat Siamgda in de lente van 2001 het levenslicht zag. Het verhaal van deze ontstaansgeschiedenis begon met een vrij gewone reis naar Nepal in het jaar 2000. Fischer was toen al bezig met muziek bij een ander project (Störfrequenz) maar geraakte steeds meer ontevreden over het maken van ritmes met alleen maar elektronische middelen. In Nepal hoorde hij over een muziekuniversiteit in een oude Newar nederzetting in de Kathmandu-vallei. Daar hoorde hij voor het eerst het geluid van Indiase tabla-drums. Hij wist meteen en zonder twijfel dat hij deze drums wilde leren spelen om zo uiteindelijk nieuwe muzikale grenzen te overschrijden. Terug thuis zegde hij zijn baan op en verkocht zijn bezittingen, waarna hij spoedig terugkeerde naar Nepal. Vele jaren van toegewijde training in Indiase klassieke muziek met verschillende leraren in India en Nepal volgden.

In 2009 werden de eerste ideeën waarbij de tabla als ritmische indicator en de Aziatische ervaringen als inspiratie dienden vastgelegd. Nog een jaar later zagen de eerste twee Siamgda albums (Samsara en Beach Tracks) het levenslicht. Hierna verscheen zo goed als ieder jaar wel nieuw werk van deze artiest wiens verhaal haast als een sprookje leest.

Here And Now, zijn tiende album op evenveel jaar tijd, staat voor een zeer percussieve, intens ritmische sound die zowel uit oosterse als westerse muzikale tradities put om op die manier een unieke en frisse benadering van industriële techno en donkere tribale electro te creëren.

Siamgda is niet de eerste artiest in het industriële genre (en zo ook bij HANDS) die dit gebied verkent. Denk maar aan Monolith of Ah Cama-Sotz die ook bepaald niet vies zijn van tribale beats en etnische klanken om hun nummers mee in te kleuren.

De hier en nu in de titel van het album slaan op de onderwerpen identiteit, authenticiteit, geboren uit ervaring, muziek om op het eigenste moment te ervaren.

Siamgda heeft betrekking op al deze eerdere pogingen om over de grenzen heen invloeden te laten binnensijpelen, maar tegelijkertijd heeft het er ook niets mee te maken. Dit is vooral dankzij de homogeniteit van zijn geluid: een hypnotiserende mix van primordiaal technoprimitivisme, mysterieus gezang, distortion en harde elektronica. Soms gebroken en psychedelisch (‘We Are Now’, ‘Sensory Salvation’), intens fysiek (‘Tribal Blood’, ‘Resistance’), ja zelfs met een dreunende basdrum op maat van de dansvloer gesneden (‘Bimbara Bambare’, ‘Now!’). Als toemaatje krijg je verder ook nog twee oudere Siamgda nummers (‘Yes For Life’ en ‘Stimulation’) die in een avontuurlijk nieuw jasje gestoken worden.

Siamgda

Dimi Brands
07/02/2021

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...