casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.911 items

   

Shinkiro
Archive: Volumes I-III
Dark Ambient - Experimental - Industrial
12/08/2018 : Shinkiro - Archive: Volumes I-III
Old Captain Records  Old Captain Records
12/08/2018, Dimi Brands

Er bereikt ons geregeld muziek uit Japan, en het moet niet altijd Japanoise of extreem geschifte experimentele shit zijn. Shinkiro leert ons dat er ook dark ambient uit het land van de rijzende zon kan komen. En nog wel heel goede, daar kan u van op aan!

Ook in ons Belgenlandje werd Shinkiro al snel in de armen genomen: zo zorgde Hybryds voor enkele remixen op het album Deep Blue (2005), en werkte Shinkiro samen met Empusae op het door ons bejubelde Organic.Aural.Ornaments (2011).

Op de hoes van Archive: Volumes I-III een vrouw met wit kleed en zwarte haren voor het gezicht, zowat het meest gebruikte beeld in Japanse horrorfilms.

Films die het meer moeten hebben van een tastbare dreiging zonder dat er eigenlijk veel gebeurt. Het is meteen ook een indicatie over hoe we de muziek van Shinkiro ervaren. Niet toevallig vinden wij de muziek van Shinkiro uitermate geschikt om dienst te doen als begeleidende soundtrack bij een of andere bevreemdende film.

De eerste drie delen uit deze archiefreeks, verspreid over 2 schijfjes, brengt ons in totaal drie albums.

Allereerst het onder eigen naam (Manabu Hiramoto) gemaakte I.A.D. (2014) dat echter nooit uitgegeven werd.

De negen tracks (Day1-Day 9) werden slechts 1 keer live gebracht tijdens het legendarische Calamitous Day evenement in Osaka (2004).

Het mysterieuze van de hoes indachtig horen we hier ook tal van (streng geselecteerde, zo hebben we vernomen) samples van Japanse vrouwenstemmen, gelaagd boven en onder een soort van experimentele elektronische geluiden zoals machinale industrial noise, piano en belletjes.

Of hoe deze nieuwkomer al meteen een stempel wist te drukken die niet alleen pikdonker maar bovenal verrassend mooi uit de hoek kwam.

Reflections Of Her Deepest Fears was het feitelijke tweede Shinkiro album, want ook nooit officieel verschenen. Het meerendeel van deze nummers werden gemaakt tijdens dezelfde periode als van het Deep Blue album.

Maar Reflections Of Her Deepest Fears is vooral een verzameling van reguliere als herwerkte opnames uit de periode tussen 2003 en 2007.

Het alomvattende verhaal van deze plaat wordt onderverdeeld in acht stadia. Een reeks van de reflecties van een vrouw ten opzichte van een trauma. Naar het trauma zelf hebben we uiteraard het raden bij deze mysterieuze Japanner, maar de muzikale omlijsting is wederom eentje om in te kaderen. Zeer sombere drones moeten rituele percussieve klanken naast zich dulden. Maar ook hier zijn het weer de Japanse stemsamples die, gemengd met de pianoklanken, je meetrekken in dit denkbeeldige verhaal.

Dit album werd achter noodgedwongen in 2 geknipt, en verspreid over beide plaatjes. Een jammere zaak, want het haalt de vaart er natuurlijk wel wat uit. We hadden zelf dus eerder geopteerd voor een album per schijfje. Maar goed, laat dit nu waarlijk het enige minpuntje zijn.

Want ook ONE, u kan het al raden: weeral een onuitgegeven album mag het tweede schijfje in al zijn grandeur afsluiten.

Voor dit album selecteerde Hiramoto materiaal uit oude opnamesessies (2003-2007) en gaf deze het stempel van de koers die hij tegenwoordig vaart: die van zeer diep gravende dark ambient. Deze bestaat uit een gevarieerde kosmische atmosfeer met rituele percussie, krachtige industrial ritmes, noise, stemsamples en hypnotiserende etherische synths. Ook hier trachten de zes nummers een imaginair verhaal te vertellen dat voor iedere luisteraar anders zal zijn.

Zoals u kan lezen werkt Shinkiro eigenlijk op elk van de drie albums volgens hetzelfde principe, maar toch slaagt hij er drie maal in om telkens tot een compleet ander eindresultaat te komen. En dat vinden wij heel erg straf!

Shinkiro

Dimi Brands
12/08/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...