casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.306 items

   

Shinkiro
Archive: Volumes I-III
Dark Ambient - Experimental - Industrial
12/08/2018 : Shinkiro - Archive: Volumes I-III
Old Captain Records  Old Captain Records
12/08/2018, Dimi Brands

Er bereikt ons geregeld muziek uit Japan, en het moet niet altijd Japanoise of extreem geschifte experimentele shit zijn. Shinkiro leert ons dat er ook dark ambient uit het land van de rijzende zon kan komen. En nog wel heel goede, daar kan u van op aan!

Ook in ons Belgenlandje werd Shinkiro al snel in de armen genomen: zo zorgde Hybryds voor enkele remixen op het album Deep Blue (2005), en werkte Shinkiro samen met Empusae op het door ons bejubelde Organic.Aural.Ornaments (2011).

Op de hoes van Archive: Volumes I-III een vrouw met wit kleed en zwarte haren voor het gezicht, zowat het meest gebruikte beeld in Japanse horrorfilms.

Films die het meer moeten hebben van een tastbare dreiging zonder dat er eigenlijk veel gebeurt. Het is meteen ook een indicatie over hoe we de muziek van Shinkiro ervaren. Niet toevallig vinden wij de muziek van Shinkiro uitermate geschikt om dienst te doen als begeleidende soundtrack bij een of andere bevreemdende film.

De eerste drie delen uit deze archiefreeks, verspreid over 2 schijfjes, brengt ons in totaal drie albums.

Allereerst het onder eigen naam (Manabu Hiramoto) gemaakte I.A.D. (2014) dat echter nooit uitgegeven werd.

De negen tracks (Day1-Day 9) werden slechts 1 keer live gebracht tijdens het legendarische Calamitous Day evenement in Osaka (2004).

Het mysterieuze van de hoes indachtig horen we hier ook tal van (streng geselecteerde, zo hebben we vernomen) samples van Japanse vrouwenstemmen, gelaagd boven en onder een soort van experimentele elektronische geluiden zoals machinale industrial noise, piano en belletjes.

Of hoe deze nieuwkomer al meteen een stempel wist te drukken die niet alleen pikdonker maar bovenal verrassend mooi uit de hoek kwam.

Reflections Of Her Deepest Fears was het feitelijke tweede Shinkiro album, want ook nooit officieel verschenen. Het meerendeel van deze nummers werden gemaakt tijdens dezelfde periode als van het Deep Blue album.

Maar Reflections Of Her Deepest Fears is vooral een verzameling van reguliere als herwerkte opnames uit de periode tussen 2003 en 2007.

Het alomvattende verhaal van deze plaat wordt onderverdeeld in acht stadia. Een reeks van de reflecties van een vrouw ten opzichte van een trauma. Naar het trauma zelf hebben we uiteraard het raden bij deze mysterieuze Japanner, maar de muzikale omlijsting is wederom eentje om in te kaderen. Zeer sombere drones moeten rituele percussieve klanken naast zich dulden. Maar ook hier zijn het weer de Japanse stemsamples die, gemengd met de pianoklanken, je meetrekken in dit denkbeeldige verhaal.

Dit album werd achter noodgedwongen in 2 geknipt, en verspreid over beide plaatjes. Een jammere zaak, want het haalt de vaart er natuurlijk wel wat uit. We hadden zelf dus eerder geopteerd voor een album per schijfje. Maar goed, laat dit nu waarlijk het enige minpuntje zijn.

Want ook ONE, u kan het al raden: weeral een onuitgegeven album mag het tweede schijfje in al zijn grandeur afsluiten.

Voor dit album selecteerde Hiramoto materiaal uit oude opnamesessies (2003-2007) en gaf deze het stempel van de koers die hij tegenwoordig vaart: die van zeer diep gravende dark ambient. Deze bestaat uit een gevarieerde kosmische atmosfeer met rituele percussie, krachtige industrial ritmes, noise, stemsamples en hypnotiserende etherische synths. Ook hier trachten de zes nummers een imaginair verhaal te vertellen dat voor iedere luisteraar anders zal zijn.

Zoals u kan lezen werkt Shinkiro eigenlijk op elk van de drie albums volgens hetzelfde principe, maar toch slaagt hij er drie maal in om telkens tot een compleet ander eindresultaat te komen. En dat vinden wij heel erg straf!

Shinkiro

Dimi Brands
12/08/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...