casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.356 items

   

She Spread Sorrow
Midori
Dark Ambient - Industrial - Ritual
04/08/2018 : She Spread Sorrow - Midori
Cold Spring  Cold Spring
04/08/2018, Dimi Brands

Alice Kundalini, de vrouw achter She Spread Sorrow treedt meteen twee huizenhoge cliché’s betreffende het power electronics genre met beide voeten: ten eerste dat het steevast gemaskerde mannen zijn die hier de dienst uitmaken en ten tweede dat je je boodschap met veel geschreeuw aan de man dient te brengen.

Het testosteron gehalte in het genre werd de laatste jaren al wat getemperd door bijzonder straffe madammen zoals Pharmakon, Puce Mary, Riotmiloo, Sewer Goddess en deze She Spread Sorrow.

Op haar derde album laat ze ons kennis maken met het personage Midori, en dat haar verhaal geen lachertje is daar kom je tijdens het beluisteren van dit conceptalbum al vrij snel achter.

Alice creëert voor haar personage een death industrial toneel dat haar gefluisterde en bij wijlen apathisch voorgedragen teksten alle eer aandoet.

Op deze korte luistertrip (6 nummers, 40 minuten) geeft ze een sterk staaltje aan emoties ten berde die ze met behulp van haar stem kan losweken. Nu eens vervormd, dan weer dromerig, somber tot engelachtig. Midori luistert weg als de soundtrack voor een horrorfilm, maar door invloeden uit ambient en ritual (‘Who Are You, Midori?’) toe te laten, klinkt Midori ook enorm volwassen.

‘The House’ vormt duidelijk het sleutelnummer in het hele verhaal. Het getik in dit nummer doet ons meteen aan het gezegde “zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens” denken. Maar dat het huis waarin Midori zich bevindt geen veilige thuishaven is, daar moeten we geen tekeningetje bij maken.

Alice Kundalini doet haar achternaam alle eer aan: de manier waarop ze met haar composities traag onder onze huid weet te kruipen om zo ongemerkt haar gif in ons te spuiten kunnen we niet beter omschrijven als de bewegingen van een listige slang.

Hoewel dit een van de grimmigste platen is die we dit jaar al mochten horen, laat Alice ook plaats voor hoop doorschemeren, hoe miniem ook, waardoor het geheel niet al te zwaar op de hand ligt.

Maar bovenal is het verhaal van Midori een poging tot het vluchten uit een harde realiteit die een echo wordt van nachtmerries en visioenen. Het huis waarin zich alles afspeelt vormt het toneel waar angst om iedere hoek loert, Midori’s ziel verliest zich in pijn om uiteindelijk in de dood gezuiverd te worden. (‘End Of Midori’)

Ervaar zelf dat Midori onder je huid zal kruipen, en niet snel zal loslaten. Ben je dus op zoek naar een plaat die echt “diep gaat”, dan kan je je zoektocht bij deze staken.

She Spreads dus niet alleen Sorrow, maar ook keer op keer enorm sterke platen!

She Spread Sorrow

Dimi Brands
04/08/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gratis download van Zauber

U houdt van sterk georkestreerde electro? Dan hopen we dat u al gehoord hebt van Zauber, het electroproject van Fransman Ludovic Dhenry. Zauber geeft een nummer gratis weg via bandcamp, een voorafname op de nieuwe plaat waar Zauber momenteel aan werkt. Het is niet het enige waar Ludovic zich momenteel mee bezig is. De nieuwe plaat van Exponentia ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Abstrackt Black: Dat we moesten sterven

In principe ging op 19 september onze Dark Entries Night door met De Delvers en Abstrackt Black, in de Kinky Star te Gent. Voorlopig gaat deze concertenreeks helaas niet door, maar dat betekent nog niet dat de groepen zelf niets meer van zich laten horen. Abstrackt Black bracht een paar dagen geleden bijvoorbeeld nog een nummer uit: 'Dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
NIEUWS 16/09/2020 : Athamay geeft een teken van leven...

'Wie?' hoor ik u al denken. Athamay, een groepje dat in de tweede helft van de jaren 90 via het Britse Nightbreed label wat furore genoot met donkere gotisch aandoende electro fetish muziek die de wereld van de bdsm celebreerde. De groep scoorde ook bij ons een paar eenvoudige maar doeltreffende hitjes als “Domination” ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...