casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Shapednoise
Different Selves
Dark Ambient - Drum 'n Bass - Industrial - Noise
22/03/2016 : Shapednoise - Different Selves
Type Records  Type Records
22/03/2016, Dimi Brands

Op een dag als vandaag zou je het haast ongepast kunnen noemen om deze cd te bespreken. Different Selves van Shapednoise is immers het muzikale equivalent van een bomaanslag. Net als de laffe tereurdaden waar Brussel vandaag door werd opgeschrikt, creëren de 9 tracks op deze Different Selves een angsteffect, alwaar het dreigingsniveau automatisch mee de hoogte ingejaagd wordt.

De eerste luisterbeurt vond plaats in de beslotenheid van mijn auto, wat voor een optimaal effect zorgde. Thuis in de ruimtelijkheid van de woonkamer was het effect beduidend minder, bij het gebrek aan een wagen, is een degelijke koptelefoon met andere woorden wel aan te raden voor een explosieve luisterervaring.

Nino Pedone, de naam die op de identiteitskaart van Shapednoise staat, (handig bij het identificeren van deze sonische terreuraanslag), brengt met Different Selves zijn derde langspeler onder deze noemer uit.

Bij ons was hij evenwel onbekend, in het verleden werkte hij wel al samen met andere bommenleggers zoals Demdike Stare, die dan weer wel een belletje doen rinkelen.

Op opener ‘Enlightenment’ mag Justin K. Broadrick (die we dan weer vooral kennen van Godflesh) mee bommetjes leggen, en samen doen ze middels donkere atmosferische drum ‘n’ basstonen denken aan de duistere muziekjes die we nog kennen van het Prototype label van Grooverider. (zie ook Ed Rush & Optical).

De bommen op deze Different Selves laten stuk voor stuk een spoor van vernieling en smeulende baskasten achter zich. Toch is het angstaanjagende niet zozeer in het lawaai te vinden, maar in de dreigende atmosfeer die de nummers stuk voor stuk met zich meedragen.

Op ‘Intruder’ wandel je haast over de versplinterde glasscherven, en ga je na een tijdje verdwaasd kijken of er nog geen rookwolk uit je stereo gewaaid komt.

Idem bij persoonlijke favoriet ‘What Is It Like?’ dat met zijn start-stop-start methode voor een nog meer bevreemdende ervaring zorgt. Nog voor het brein helemaal op hol geslagen is, volgt een portie stevige rhtyhmic noise die niet zou misstaan op keurlabels als HANDS of Ant-Zen. Knap ook hoe op ‘The Man From Another Place’ met vertraging gespeeld wordt. Shapednoise hanteert zijn voorhamer op allerlei manieren, om alzo het karkas van de song bloot te leggen.

Kort samengevat kunnen we zeggen dat Pedone de meest duistere atmosferen uit genres als techno, drum ‘n’ bass en ambient filtert om ze te weken in een industrieel noisebadje om tot deze explosieve molotovcoctail te komen.

Met Different Selves zal het dreigingsniveau niet snel dalen, niet voor angsthazen, dus!

Shapednoise

Dimi Brands
22/03/2016

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...