casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Sewer Goddess
Painlust
Industrial - Sludge
15/08/2015 : Sewer Goddess - Painlust
Malignant Records
15/08/2015, Dimi Brands

Vrouwen (al mogen we in deze context gerust wijven zeggen) met ballen, we houden er wel van.

Recent waren we nog zeer onder de indruk van Sara Taylor (Youth Code), maar zelfs zij verbleekt als een schoothondje in vergelijking met Kristen Rose (Sewer Goddess).

Taylor is vooral kwaad, bij Rose slaat je eerder de schrik om het lijf, want voor hetzelfde geld spiest ze ritueel een paal door je rectum, om even poëtisch te schetsen waar je je aan mag verwachten bij het luisteren van deze Painlust.

Stalen ballen alhier dus, die mensen met ‘painlust’ wel zullen kunnen appreciëren, het geheel klinkt immers als de soundtrack voor een groezelige kinky club, genre Rectum uit de film Irreversible bijvoorbeeld, en wie deze film kent nijpt zijn billen alvast stevig samen.

Als artiesten evolueren gebeurt dat meestal van het ene album op het andere; Sewer Goddess lukt het om dit te doen op een en dezelfde plaat.

Was Sewer Goddess in het verleden nog het solo project van Rose, dat met aan Brighter Death Now schatplichtige death industrial de nodige aandacht naar zich toe wist te trekken, heeft Rose heden ten dage een heuse band van Sewer Goddess gemaakt.

“Plague Axis” begint dreigend met de angstaanjagende death growls van Kristen Rose die hierop klinkt als een ontwakend beest. Net als op vorig werk hoor je ook hier de invloed van Brighter Death Now, die de rest van het album plaats zal maken voor een ander, nieuw geluid.

Knap begin, want nu het beest wakker is, is er geen houden meer aan, en dit weet Sewer Goddess uitstekend weer te geven op de nummers die volgen.

“My Grave” opent meteen al een nieuwe deur, industrieel klinkende percussie, maar ook gitaren en een gedeclameerde tekst. Fijnproevers zullen hier waarschijnlijk moeten denken aan Queenadreena, de band van ex-Daisy Chainsaw zangeres Katie Jane Garside.

Op “Flog” experimenteert Kristen Rose terug meer met haar vocalen, en klinkt ze als de zuster van Satan in hoogsteigen persoon, al zullen degenen die niet weten dat de stem van een vrouw komt (wat soms inderdaad niet te horen is) denken dat de Satan zelve zijn duivels (tja) aan het ontbinden is gelijk iemand die net iets te lang in een donkere kelder opgesloten zat.

“Black Meat And Bones” foltert verder, op deze plaat is immers geen adempauze voorzien, de titel wordt alle eer aan gedaan. Ondertussen zouden we de stijlbreuk van Sewer Goddess bijna uit het oog verliezen, want de mix van Kristen’s vocale capriolen en de gelaagde gitaren (zie ook Neurosis en Godflesh) gaan uitstekend hand in hand.

“Get The Rope” is iets minder wereldschokkend, maar het venijn zit hem uiteindelijk in de staart van de plaat: “Melena’s Mask’ brengt op een sublieme wijze het verleden, heden (en toekomst?) van Sewer Goddess in kaart: de industriële geluiden, de (post)metal gitaren, en de veelzijdige stem van Rose, in een bad van ijskoud angstzweet!

Slechts zes nummers op deze plaat, amper een half uurtje luisterplezier (wat je onder plezier verstaat natuurlijk).

Wij zijn alvast blij dat de anale ravage tot een minimum beperkt is gebleven!

Sewer Goddess (Facebook)

Dimi Brands
15/08/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...