casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.718 items

   

Seasurfer
Zombies
Dreampop - Post Punk - Shoegaze
26/02/2021 : Seasurfer - Zombies
Reptile Music  Reptile Music
26/02/2021, Kurt Ingels

Seasurfer is het project van de Duitser Dirk Ritter, dat al sedert 2014 shoegaze/dream pop loslaat via het Amerikaanse Saint Marie Records. Deze “Zombies” is al het vierde album en meteen het eerste bij het evenzeer Duitse Reptile Music. Een label dat u als trouwe Dark Entries lezer vast kent en een zwak heeft voor donkere indie, shoegaze en aanverwante muziekjes.

Perfect dus ook voor deze Seasurfer, een project waar u misschien reeds iets over hoorde al was het maar omwille van de samenwerking met ene Elena Alice Fossi van Kirlian Camera faam. Dit samenwerkingsverband krijgt u er als toemaatje zomaar bij bij deze "Zombies", maar daarover verder in deze review meer.

“Zombies” dus, de titel mag dan al horror punk of wat vettige cliche industrial doen vermoeden, deze krijgt u al zeker niet. Wat u wel krijgt is naar mijn immer erudiete oordeel een ideale combinatie van dreampop (die heerlijke, feeërieke stem van Apolonia) en van ietwat voorzichtige, ‘k zou haast durven zeggen lieflijken shoegaze en her en der ook wat post punk invloeden.

Ook de legendarische producer John Fryer (4 AD) viel al voor dit bandje. Dat wil toch wat zeggen en het geluid valt inderdaad te typeren als een sound die in de jaren ‘80 niet op dit toen bejubelde label had mis staan. Verre van zelfs. Maar goed, 16 nummers kent deze “Zombies” waarvan “Too Wild”, “Lovers Breakdown” en “Venusberg” niet ten onrechte al werden uitgespeeld als vooraf singles, al prijken ze hier wel in een albumversie.

De opener “SOS” schiet meteen raak en typeert de stijl van deze Seasurfer. Om “Zombies” niet ongemerkt te laten voorbij gaan werd deze song in een clipje gegoten welk Dark Entries u hieronder graag presenteert. “Chemical Reaction” is speels, “Love Me... DEAD!” is een passievolle overgave, terwijl “Heaven” voorbij trekt als een helder blauwe hemel op een zonnige lentedag. De lelies gaan al bloeien van zoveel weemoedige en dromerige schoonheid. Paars is de juiste kleur bij deze muziek.

Het synthetisch mooie “Into Your Sin” kent een koele ietwat minimal ritme als drijfveer, terwijl “Dead In The Garden” (een duet tussen Dirk Ritter) en Apolonia in reverb is gedoopt. Over elk nummer valt er wel iets te zeggen, dit album is bijzonder consistent, uit één stuk maar net daardoor voor de niet die hards misschien een beetje te monotoon om 16 nummers lang uit te zitten. Mij lukte het anders wel vrij makkelijk. Maar goed, het was bij het schrijven van dit stukje, dan ook een mooie lentedag.

Dan hebben we nog het hoofdstukje met Elena Alice Fossi, goed voor 8 nummers waarvan twee remixen door meneer John Fryer, “Blue Days” en “Tears Of Joy” kregen die eer, de nummers tekenen evenzeer in de originele versie present . “The Dreampop Days” is de titel van deze uitgerokken ep waarbij het fraaie stemgeluid van Elena Alice Fossi uiteraard zijn ding doet. Al klinkt ze minder onderkoeld dan bij Kirlian Camera en levert ze samen met deze Seasurfer een aantal knappe nummertjes af.

De eerder vermelde keuze van John Fryer zonder meer, maar ook nummers als “Fairies In Twilight” of “The Sun Is All Around Him” raken een gevoelige snaar. Sowieso kunnen liefhebbers van Elena Alice Fossi, dat zijn er op de Dark Entries redactie al wel wat, niet om dit pakket heen. Samengevat, dit is een pakket muziek dat bij de liefhebbers van het shoegaze en dreampop genre als een plichtaankoop mag worden genoteerd. Meer dan waar voor zijn geld. Maar ook anderen, zoals ik, kunnen al zeker in het lenteseizoen tomeloos genieten van zoveel krachtige fragiliteit. Als u begrijpt wat ik bedoel. Indien niet kunt u altijd persoonlijk verhaal komen halen.

Seasurfer

Kurt Ingels
26/02/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...