casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Satori
Dispossession
Industrial - Noise - Power Electronics
23/04/2019 : Satori - Dispossession
COD Noizes  COD Noizes
23/04/2019, Dimi Brands

Onze kennismaking met het Russische COD Noizes begon eigenlijk met het nieuws dat alhier twee releases van Satori uitgebracht zouden worden.

Voorts vonden we in de promomail de overige recent uitgebrachte platen en aangezien de persteksten van deze nobele onbekende Russische artiesten stuk voor stuk veelbelovend klonken, lieten we weten dat men ons het hele pakketje mocht opsturen.

Zo gezegd zo gedaan, en zoals u reeds kon lezen een kennismaking met een label waarvan we sterk onder de indruk waren.

Een nobele onbekende is Satori al lang niet meer. We waren dan aanvankelijk ook ietwat verbaasd dat na uitgaves op Steinklang, Tesco, Old Captain en Cold Spring Dave Kirby zijn toevlucht gezocht had bij deze kleine Russische maatschappij.

Vorig jaar bracht Satori in eigen beheer de digitale EP Dispossession uit. De brute kracht die van de drie nummers (‘Put Your Hands In The Fire’, ‘The Immolation Chamber’ en ‘Dead Cities’) afstroomde deed het allerbeste vermoeden, bovendien leek het er erg op dat de meer sfeervolle dark ambient naar waar Dave Kirby met zijn project meer en meer naar geëvolueerd was, opnieuw plaats mag maken voor trommelvlies splijtende power electronics.

Als een ware pletwals davert Dispossession genadeloos een dikke 70 minuten over ons heen, en reken maar dat we dit alles met het nodige plezier ondergaan!

“I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything as if it were a nail”, zo zei Abraham Maslow in 1966, Kirby lijkt deze woorden proefondervindelijk kracht te willen bijzetten.

Het was al eventjes geleden dat we nog zo’n strijdvaardige Satori gehoord hebben, iets wat Kirby lijkt te willen onderstrepen door samples van luchtsirenes en militant tromgeroffel tussen de noise uitbarstingen te moffelen tijdens ‘Dead Cities’ en ‘Succour’.

Dispossession kent een waarlijk furieuze start, het verbaast ons dan ook niet dat er halverwege het album (‘Devils Cease’) even gas terug genomen dient te worden. Al is dit in het geval van Satori nog vrij relatief te noemen: hij kiest voor een iets ritmischere aanpak, wat voor gevoelige oren na al het reeds ondergane lawaai als een ware verfrissing zal overkomen.

‘Esorcismo’ kiest begrijpelijk voor rituele death industrial klanken, waar een vrouw bezeten kreten tussen schreeuwt. Hoe voor de hand liggend dit ook lijkt, toch is het resultaat van ware topklasse.

Moest u nog niet genoeg angstzweet verzameld hebben na dit alles, smijt Kirby op de nog vier resterende nummers weer massa’s bakken lawaai over onze gewillige hoofden. We hadden het niet verwacht dat Satori nog eens deze richting uit zou gaan, maar als liefhebber van het genre kunnen we het alleen maar toejuichen. Vooral ook omdat de deskundigheid waarmee het gebeurt, zijn gelijke haast niet kent!

Sutcliffe Jügend besloot onlangs het bijltje er bij neer te leggen, het goed bevriende Satori blijkt de verrassende hoop in bange Britse power electronics dagen te zijn (aangezien ook landgenoot Iron Fist Of The Sun gelijktijdig besloot te kappen) en laat de fakkel niet alleen flakkeren, maar blaast er zowaar een hele steekvlam in!

Satori

Dimi Brands
23/04/2019

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...