casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.965 items

   

Sandie Trash
Tu Veux Monter Dans Le Wagon?
Electro - Punk
01/12/2016 : Sandie Trash - Tu Veux Monter Dans Le Wagon?
Wool-E Tapes  Wool-E Tapes
01/12/2016, Dimi Brands

Iedereen die dacht dat het female fronted electropunk genre ondertussen zijn beste tijd al wel gehad heeft is er aan voor de moeite want het uit Frankrijk (Périgueux) afkomstige, weinig origineel genoemde Sandie Trash wil jullie van het ongelijk bewijzen.

Op hun derde langspeler stellen ze nog de vraag Tu Veux Monter Dans Le Wagon?, maar door middel van hun dwingend klinkende muziek, en de foto van zangeres Shana Serrano op de achterflap, de loop van een revolver even dwingend voor zich uithoudend, kan je haast niet anders dan bevestigend te antwoorden.

De groep rond zangeressen Sandie en Shana heeft als bekendste lid niemand minder dan Belpop icoon Kloot Per W in de rangen. (Hij brengt tevens dochter Mona mee die op ‘Sex In The Village’ (een verwijzing naar genregenoten Chicks On Speed (‘Sex In Der Stadt’), vragen we ons af?) de vocalen als een krolse kitten voor haar rekening neemt.) Sandie leerde hem kennen dankzij MySpace, een hele tijd geleden dus al, want wie kent tegenwoordig nog dit sociale media platform?

Om de een of andere ons onbekende reden klinkt dit soort muziek nu eenmaal beter in het Frans, “Frenchies do it better”, dat wist Miss Kittin al in 2007, en wie zijn wij om onze favoriete electroklash diva tegen te spreken? Toch kan deze derde langspeler van Sandie Trash, het Frans ten spijt, ons maar matig bekoren.

We hadden het graag anders gezien, want intrigerend zijn de dames wel, jammer dan ook dat het gros van de songs het grijze spook dat middelmatigheid heet niet weet te omzeilen.

Het gejaagde ‘La Machine’ geeft nochtans al van in het begin de toon aan voor wat een doldwaze electro punk rit zou moeten worden, en met ‘Tu Es La Seule (Que Je Trompe)’ krijgen we vervolgens ineens de beste track van het album te horen, alwaar de samenzang tussen de dames en keyboardspeler Maud D ons spontaan doet denken aan een geüpdatete versie van Les Rita Mitsouko, eigenzinnige, springerige Franse pop ten voeten uit!

‘Fuck Them All’ mag dan wel een zeer punky, subversieve titel hebben, de muzikale invulling is eerder laidback te noemen en herbergt vooral een hoofdrol voor de gitaarsolo’s van Perwez.

Naast de aan het genre eigen bezongen seksueel geladen thema’s, is er ook plaats voor een uitstapje richting de (cult) filmwereld in ‘Go Go Pussy’ (duidelijke verwijzing naar Russ Meyer) en het spookachtige ‘Lady Beltham’ (het magisch realisme van de Franse film Fantômas).

Helaas is het gros van de overige songs eerder flauw geluidsbehang, niet gespaard van een cliché hier en daar, waardoor de houdbaarheidsdatum van deze plaat maar beperkt is. (‘Jolie Jolie’, ‘Miss Autopsie’, ‘Go Go Pussy’ (de titel alleen al is feitelijk al jaren not done anymore, sorry dames) en de flauwe Ramones cover ‘Havana Affair’ (een ideetje van Perwez, groot Ramones fan zijnde, en eerder al samensteller van een uit de kluiten gewassen Ramones tribute?) maken dat we ons afvragen of we er goed aan hebben gedaan in de wagon van deze trein gestapt te zijn.

‘Michelle Obama’ heeft in het Witte Huis moeten plaatsmaken voor überbimbo Melania Trump, maar krijgt als afsluiter nog een ode toegezongen door Kloot en de ladies, of ze daar blij mee zal zijn laten we in het midden.

De samenzang tussen de dames en de Franse taal kunnen we absoluut smaken, maar de muzikale omlijsting en de teksten, daar is wat ons betreft nog wel wat werk aan de winkel.

Sandie Trash kan zich moeiteloos in het rijtje voegen waarin ook Chicks On Speed, Vive La Fête, Kap Bambino, Cobra Killer, Stereo Total, Peaches, Client, Lesbians On Ecstasy en Le Tigre geparkeerd staan. Niet toevallig allemaal artiesten die een dikke tien jaar geleden nog als origineel bestempeld werden, maar tegenwoordig, laat ons eerlijk zijn, nog weinig baanbrekend werk uitbrengen.

Tu Veux Monter Dans Le Wagon werd aanvankelijk als tape uitgebracht op Wool-E-Tapes, maar is ondertussen ook verkrijgbaar op cd dankzij Ronce Records en Urgence Disk Records.

Sandie Trash

Dimi Brands
01/12/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...

lees meer...
NIEUWS 02/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Xavier Kruth

Laat me starten met jullie allemaal een gelukkig, gezond en muzikaal interessant 2022 toe te wensen. Als ik terugkijk op 2021, dan kijk ik alweer terug op een jaar dat gekleurd werd door de coronapandemie. Artiesten aarzelden om nieuw werk uit te geven, maar minder dan in 2020, en de platen behandelden vaak de gevolgen van corona. Een overzicht ...

lees meer...
NIEUWS 01/01/2022 : To beard or not to beard?

Onder het motto: “het moet niet altijd kommer ende kwel ofte doom ende gloom zijn” duikt Ashtoreth in de gedaante van Sjaack Sjamaan om voor alle kinderkes groot en klein het oude kinder zeemanslied ‘Al die willen te Kap’ren vaeren’ te brengen. Ashtoreth, of Sjaack beter gezegd, zelf een man met baard werkte ...