casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.621 items

   

Salt
Invisible
Experimental - Industrial
22/12/2018 : Salt - Invisible
Ant-Zen  Ant-Zen
22/12/2018, Dimi Brands

Het cliché wil dat een werkgever vaak weet hoe het werk gedaan moet worden, maar liever niet de handen uit de mouwen steekt.

Wanneer dit toch gebeurt, heeft deze een reputatie hoog te houden, en mag hij in geen geval afgaan voor de ogen van zijn of haar werknemers.

Labelmanagers vormen hierin vaak een uitzondering op de regel, want vaak zijn ze zelf actief bezig met muziek maken.

Stefan Alt (Salt) staat al sinds de vroege jaren aan het hoofd van het gerenommeerde Ant-Zen label. Ant-Zen is de afkorting voor Anti-Zensur, meteen de modus operandi van het label dat zich niet de mond laat snoeren.

Alt is er vooral verantwoordelijk voor de vormgeving en de layout van de albums die hier verschijnen, maar zo nu en dan kruipt hij onder zijn artiestennaam Salt ook achter de machines.

Doch behalve wat samenwerkingen en singles, duurde het maar liefst 30 jaar vooraleer we een eerste langspeler van de Ant-Zen topman mochten verwelkomen.

Het maakt de verwachtingen alleen maar hoger natuurlijk, maar Alt weet als een volleerd hoogspringer deze metershoge lat met een ruime marge te overwinnen.

Wanneer hij in de aanloop beroep doet op de Japanse artiest Noiseconcrete en diens partner 3CHI5 op vocalen tijdens ‘Feeling Connector’ is deze springplank duidelijk het dichtste dat een Ant-Zen artiest ooit bij popmuziek gekomen is. Knap!

‘Beneath The Skin’ blijft in Oosterse sferen, althans de bewerkte stem die doorheen de noise bibbert, klinkt ons ook vrij Japans in de oren. “Noise pop beat massacre with a Japanese green tea infusion” lezen we in de perstekst die dit album vergezelde. Verder op het album horen we nog Oosterse stemmen die zich mengen, maar ook de Japanse tekens op de hoes bevestigen ons idee.

Lekker eclectisch is ‘After Diner Dip’, dat even efficiënt is tegen een “klopke” als een overvolle baxter loodzware koffie.

‘Cream Crackered’ is dan weer heerlijk onversneden noise met een fijne cadans, die we alhier met applaus verwelkomen. Maar Invisible is bovenal ook een album van uitersten, na deze brok lawaai is het bijvoorbeeld de beurt aan ‘Unhidden Content’ dat zeer ritmisch en wiebelend van zich laat horen.

Invisible is genre-tartend, maar niet in de gebruikelijke betekenis dat het aspecten van verschillende genres bevat. De muziek is noise noch pop in die zin dat het voldoet aan de gebruikelijke verwachtingen die deze termen oproepen. Dan denken we meteen terug aan die Japanse thee: water en thee zijn twee afzonderlijke dingen, voeg je ze samen krijgt het water een smaakje enerzijds en wordt de thee vloeibaar anderzijds. Maar het is nog steeds hetzelfde water en dezelfde thee. Als u op dezelfde golflengte zit, dan kan u dit doortrekken naar de muziek op Invisible.

Salt was tot op heden muzikaal gezien vrij ‘invisible’, maar dit ijzersterke album van de grote baas hemzelve brengt hier niet alleen verandering in, tevens legt het gezonde druk op de schouders van de andere Ant-Zen artiesten. Al zo'n 25 jaar is Ant-Zen een echt kwaliteitslabel, en het zou al heel erg mis moeten gaan zou hier in de nabije toekomst verandering in komen.

Salt

Dimi Brands
22/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : Trouwfe(e)st#3 - Eigenzinnigheid en serendipiteit

Trouwfe(e)st#3. Het is ondertussen al lang geen trouwfeest meer, maar de verjaardag van een trouwfeest. Toen Dimi en Sigrid twee jaar geleden in het huwelijksbootje stapten, vonden ze er immers – als liefhebbers van dark ambient en neofolk – niets beter op dan een aantal van hun lievelingsgroepen uit te nodigen om hun hoogdag te ...

lees meer...
FOTO'S : Wappenbund - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Pantser Fabriek - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Riotmiloo - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : TO AVOID (Dark Entries Night 28) - We hebben ons nooit kunnen verzoenen met het uiteengaan van To Avoid.

Pure, onversneden old school electro, iemand? Ok, we doen een aanbod: To Avoid brengt al 21 jaar EBM en treedt op vrijdag 21 juni op in de Kinky Star te Gent. Gratis bovendien, op een Dark Entries Night. We hadden een gezellige babbel met de drie heren, over het verleden maar vooral ook over de toekomst. Want To Avoid werkt aan nieuwe zaken ...

lees meer...
INTERVIEW : W-Fest, het interview (deel 2) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!

Lees vooral eerst deel 1 van dit interview! (klik de link) Zet je schrap voor deel 2 van onze uitgebreide babbel met Erik De Ridder, bezieler van W-Fest! DE: De verhuis naar Waregem dit jaar, een bewuste keuze? Wat wordt er anders? Erik: Het blijft een festival maar er komt ook een indoor beleving, beetje vergelijkbaar met Amphi. ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Wave-Gotik-Treffen 2019 - Creatieve uitingen, interessante ontmoetingen en prachtige muziek (Xavier Kruth)

Mijn elfde Wave-Gotik-Treffen reeds, en voor mij een heel speciale editie. Het is immers de eerste keer dat ik zelf deel uitmaak van het programma. Op zondag geef ik een lezing over subculturen in het Oostblok, en ik ben er zelfs in geslaagd om een akoestische set te spelen op een picknick. Ik heb hierdoor ook tal van boeiende mensen ontmoet, ...

lees meer...
NIEUWS 13/06/2019 : Trouwfest: gratis festival met onze goedkeuring.

U kon er onmogelijk naast kijken op onze site: ook dit jaar (aanstaande zaterdag meer bepaald) is er weer een editie van Trouwfest, het festival ter ere van de huwelijksverjaardag van ondergetekende. Nogmaals willen we, de misleidende titel van het evenement indachtig, benadrukken dat dit een openbaar evenement is waar iedereen welkom ...

lees meer...
NIEUWS 12/06/2019 : Een avondje met FolkWorld in België

Een beetje met de hulp van Dark Entries kunnen we het volgende evenement wel noemen. Toen de Duitse neofolk organisatie FolkWorld ons vroeg naar een gepaste locatie voor een concert van Rome en of we en passant ook geen leuke lokale act kende voor het voorprogramma begon onze denktank reeds te bollen, en werden deze vragen vliegensvlug van ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download compilatie Mind Plug Records.

Ook de liefhebbers van mystieke, obscure, meditatieve en noisy geluiden kunnen weer een tijdje verder met de vierde labelcompilatie van het Duitse Mind Plug Records. Oefen alvast uw beste lotushouding, en voorzie beter langdurig brandende wierook want deze 13 nummers tellende verzamelaar is goed voor een speelduur van bijna 2,5 uur en ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download Paranoia Musique Vol.5

Voor de vijfde keer op rij laat het Braziliaanse label Paranoia Musique ons middels een compilatie kennismaken met 12 underground acts die naar eigen zeggen de meest inventieve geluiden uit het alternatieve universum laten horen. Met Navajas Cross, Les Animaux Sauvages, Bring Her, Phileas Fogg, The Lautreamonts, The Dream Never Ends, Sounds ...

lees meer...
NIEUWS 06/06/2019 : In de wereld van Liana is alles mogelijk.

Als je een liefde voelt voor elektronische muziek met Oriëntaalse invloeden, dan zou je de muziek van de twee zusjes Lia en Lena AKA LIANA zeker een keer moeten luisteren. Zij schrijven en produceren niet alleen hun eigen muziek, maar regisseren en editen ook hun eigen (muziek) video's. Net zoals ook hun dromerige videoclip voor ...