casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Salò Salon
The Scent Of Voluntarism
Industrial - Noise - Power Electronics
11/12/2018 : Salò Salon - The Scent Of Voluntarism
White Ashes  White Ashes
11/12/2018, Dimi Brands

Fijn om nog eens iets te ontvangen van het White Ashes label. De drijvende krachten achter dit zeer fijne nichelabel Sven en Isabel zijn zelf muzikaal actief bij het door ons zeer hoog aangeschreven Wappenbund.

Een label dat niet aan de lopende band uitbrengt, maar wel steeds oog heeft voor een fraaie vormgeving. U kan dus al raden dat de strikt gelimiteerde releases van dit label mede door hun immer hoge kwaliteit fel gegeerde pareltjes in onze collectie vormen.

Een relatief nieuwe naam bij White Ashes is het Duitse Salò Salon. Meteen denken we dan aan de gelijknamige Pasolini klassieker alwaar de scène met het bordje stront voor eeuwig in ons geheugen gegrift blijft.

Of Salò Salon een dergelijke blijvende indruk zal nalaten lijkt ons sterk, al hopen we natuurlijk van wel.

Los van de film (die een bewerking was van Markies de Sade’s 120 Dagen van Sodom maar dan in het daglicht van het fascisme) was Salò ook gekend als de Italiaanse Sociale Republiek, een fascistische marionettenstaat gevestigd in het noorden van Italië.

Dit eenmansproject startte zijn activiteiten in 2013 en is met The Scent Of Voluntarism aan zijn derde album toe.

Ingebed tussen de prioriteiten van cultureel en metafysisch pessimisme met een sterk historische accentuering probeert Salò Salon een sfeer van geestelijke verstoring te creëren als een reflectie op, om een voorbeeld te noemen, de circulatie van ideeën gedurende de eerste helft van de 20ste eeuw.

Dit doet deze uiteraard gemaskerde kerel met beenharde death industrial en noise ambient, die een toch wel geoefend oor vereist.

Met ruis volgestouwde klanklappen, met hier en daar een schelle uithaal en sporadisch een stem- of koorsample om het geheel toch nog een beetje verteerbaar te maken. Om de negativiteit nog eens te onderstrepen lapt men er op het bijgevoegde kaartje nog een citaat van Schopenhauer bij, niet toevallig de filosoof die bekend stond om zijn uitgesproken pessimistische wereldbeschouwing.

Een droom voor de liefhebbers van de betere death industrial en power electronics, een ware nachtmerrie voor eenieder die op zoek is naar mooie melodieën.

Wij behoren duidelijk tot de eerste categorie en vinden Salò Salon perfect passen tussen andere White Ashes geluidsterroristen als Schwadron, Wiener Aktivisten en Anna Gardeck.

Salò Salon

Dimi Brands
11/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...