casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.302 items

   

Salò Salon
The Scent Of Voluntarism
Industrial - Noise - Power Electronics
11/12/2018 : Salò Salon - The Scent Of Voluntarism
White Ashes  White Ashes
11/12/2018, Dimi Brands

Fijn om nog eens iets te ontvangen van het White Ashes label. De drijvende krachten achter dit zeer fijne nichelabel Sven en Isabel zijn zelf muzikaal actief bij het door ons zeer hoog aangeschreven Wappenbund.

Een label dat niet aan de lopende band uitbrengt, maar wel steeds oog heeft voor een fraaie vormgeving. U kan dus al raden dat de strikt gelimiteerde releases van dit label mede door hun immer hoge kwaliteit fel gegeerde pareltjes in onze collectie vormen.

Een relatief nieuwe naam bij White Ashes is het Duitse Salò Salon. Meteen denken we dan aan de gelijknamige Pasolini klassieker alwaar de scène met het bordje stront voor eeuwig in ons geheugen gegrift blijft.

Of Salò Salon een dergelijke blijvende indruk zal nalaten lijkt ons sterk, al hopen we natuurlijk van wel.

Los van de film (die een bewerking was van Markies de Sade’s 120 Dagen van Sodom maar dan in het daglicht van het fascisme) was Salò ook gekend als de Italiaanse Sociale Republiek, een fascistische marionettenstaat gevestigd in het noorden van Italië.

Dit eenmansproject startte zijn activiteiten in 2013 en is met The Scent Of Voluntarism aan zijn derde album toe.

Ingebed tussen de prioriteiten van cultureel en metafysisch pessimisme met een sterk historische accentuering probeert Salò Salon een sfeer van geestelijke verstoring te creëren als een reflectie op, om een voorbeeld te noemen, de circulatie van ideeën gedurende de eerste helft van de 20ste eeuw.

Dit doet deze uiteraard gemaskerde kerel met beenharde death industrial en noise ambient, die een toch wel geoefend oor vereist.

Met ruis volgestouwde klanklappen, met hier en daar een schelle uithaal en sporadisch een stem- of koorsample om het geheel toch nog een beetje verteerbaar te maken. Om de negativiteit nog eens te onderstrepen lapt men er op het bijgevoegde kaartje nog een citaat van Schopenhauer bij, niet toevallig de filosoof die bekend stond om zijn uitgesproken pessimistische wereldbeschouwing.

Een droom voor de liefhebbers van de betere death industrial en power electronics, een ware nachtmerrie voor eenieder die op zoek is naar mooie melodieën.

Wij behoren duidelijk tot de eerste categorie en vinden Salò Salon perfect passen tussen andere White Ashes geluidsterroristen als Schwadron, Wiener Aktivisten en Anna Gardeck.

Salò Salon

Dimi Brands
11/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...