casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.586 items

   

Rudolf Eb.er
Om Kult: Ritual Practice Of Conscious Dying -Vol II
Drone - Experimental - Noise - Veldopnames
03/12/2018 : Rudolf Eb.er - Om Kult: Ritual Practice Of Conscious Dying -Vol II
Eigen beheer  Eigen beheer
03/12/2018, Dimi Brands

“Al bij al een interessante kennismaking, maar deel 2 en 3 van deze triptiek, schuif ik toch liever naar een van mijn collega’s door.”

Met deze woorden besloot collega Henk Vereecken zijn bespreking van het eerste deel uit deze Ritual Practice Of Conscious Dying die de boventitel Om Kult meekreeg.

Niet veel later besloot diezelfde Henk Vereecken om met zijn fiets tegen de Antwerpse straatstenen te smakken. Hoewel toeval niet schijnt te bestaan, lijkt het ons sterk dat dit plaatje er iets mee te maken zou hebben. Het geluid van de dood heeft hij zelf gelukkig niet in de lucht horen hangen, na enkele bouten en de nodige revalidatie was het grootste kwaad gelukkig van de baan.

Terugkerend op deze slotzin voegde ik daad bij woord voor het tweede deel, want toegegeven, het concept van deze trilogie (al gebruikt Rudolf Eb.er, tevens schilder zijnde, liever het woord triptiek) klinkt razend boeiend in de oren.

Over dit concept wil ik hier niet verder uitweiden, aangezien dit al ruimschoots ter sprake kwam in de bespreking van het eerste deel.

Kort gezegd: het geluid van de dood, gevat in een hele reeks korte nummertjes waarbij de wetenschap dat het geluid van uit karkassen kruipende maden en vliegen opgenomen werd, nog het meest tot mijn zieke verbeelding wist te spreken.

Net zoals het eerste deel vangt Eb.er aan met ‘Induktions Meditation’ een streep witte ruis gevolgd door een tiental seconden stilte (de titelloze tweede “track”), als wil hij zeggen dat vanaf hier het licht uit gaat.

Het is niet de enige gelijkenis tussen het eerste en dit tweede deel. Ook hier een totaal van maar liefst 31 nummers die tussen een paar seconden en een piek van 5 minuten duren.

Titels die veelbelovend klinken (‘Schwefel Und Gallenschleim’, ‘Torso Auf Haselnussruten’ of ‘Warmer Kopfbrei’) maar die uiteindelijk niet veel meer bieden dan, en ik citeer nogmaals collega Henk: “een soort experimentele noise met onverstaanbare stemsamples en moeilijk te definiëren filed recordings, alsook nog meer geruis en gedrone.”

U merkt, nog nooit was een review schrijven zo gemakkelijk. Maar we vinden het bovenal een gemiste kans, want dit concept vinden wij zo boeiend, dat we ons niet van de indruk kunnen ontdoen dat hier beter mee omgesprongen zou kunnen worden.

Het grote minpunt is dat deze grote verzameling nummertjes gewoon kriskras aan elkaar gelijmd lijkt met een goedkope plakstift uit de Action, waardoor er van samenhang amper sprake is.

Besluiten doe ik, noem het gerust luiheid, met dezelfde aangehaalde zin waarmee ik deze bespreking begon: “Al bij al een interessante kennismaking, maar deel 3 van deze triptiek, schuif ik toch liever naar een van mijn collega’s door.”

Of er een vloek boven deze woorden schuilt valt te betwijfelen, maar omdat ik nu ook weer niet in alles collega Henk wil kopiëren, laat ik mijn fiets veiligheidshalve een tijdje op stal staan.

Rudolf Eb.er

Dimi Brands
03/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/05/2019 : Struggler maakt een update van Life Update+

“It Was A Very Long Conversation But At The End We Didn’t Shake Hands”. Het is en blijft de legendarische debuutplaat van Struggler. Hamont-Achel leerde tegen en wil en dank zijn eigen duistere kant kennen. De goegemeente heeft er mee leren omgaan en de band op zich is gedurende 40 jaren nog steeds zijn eigen koers aan het ...

lees meer...
NIEUWS 22/05/2019 : Darkdweller reist straks af naar Leipzig en hoopt van u hetzelfde. Hier zijn gratis tips!

Tip 1. indien u nog twijfelt, doen, kies voor een vakantie / city trip met Pinksteren naar het mooie, groene en historisch relevante Leipzig. Weerbarstig lief of vrouw? Doe alsof u neus bloedt u weet zogezegd van niets want er zijn nog tickets beschikbaar aan de kassa en als je er dan toch bent... U vindt trouwens een ticket stalletje recht ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Al die willen te kaap'ren varen...

Hoewel het legendarische Cold Meat Industry label al sinds 2014 op apegapen ligt, vond men het in 2017 toch wel gepast om de 30ste verjaardag van hun bestaan te vieren. In stijl, in dit geval met een tweedaags festival en een heleboel acts die het mede dankzij dit kwaliteitslabel tot grote namen wisten te schoppen. Wie er bij was daar ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Het WGT elftal van Dimi Brands.

Nog een tweetal weekjes en de jaarlijkse bedevaart naar Leipzig kan een aanvang nemen, geef maar toe dat u er weer een gans jaar naar heeft uitgekeken. Ondergetekende stuurt dit jaar zijn kat, maar laat niet na zijn persoonlijke elftal mee te geven, kwestie dat u niet bezwijkt aan keuzestress. 1.CAMERATA MEDIOLANENSE Italiaans ...

lees meer...
NIEUWS 19/05/2019 : Second Still exclusief in Retie

De Westkust van de US of A weet schoon volk tot zijn inwoners te tellen. Paraderend langs de Hollywood Boulevard onder het alziend oog van de paparazzi. Al zien we een band als Second Still er weinig last van te weten ondervinden. Bijzonder straf dan weer wel in de postpunk / coldwave-subcultuur waarin ze zich als trio al enkele jaren ...

lees meer...
FOTO'S : Praga Khan - @ YAP Leopoldsburg, 11/05/2019 daar Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: PANTSER FABRIEK - Het werkt inderdaad motiverend om op te mogen treden in het land van Front 242!

Op de affiche van Trouwfe(e)st ligt de nadruk ontegensprekelijk op de genres dark ambient, dark folk en waagt men ook graag een uitstapje naar het meer industriële genre. De naam van het Nederlandse Pantser Fabriek kwam dan ook als een verrassing. Deze pure EBM act is een project van Willem Witte, die we kennen van zijn neofolk alias ...

lees meer...
FOTO'S : De Klinke - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : La Lune Noire - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : 10 JAAR DER KLINKE - Mijn eerste vrouw zei me ooit dat echte kunst ontstaat uit het lijden van de ziel. Gelijk heeft ze.

Der Klinke blaast tien kaarsjes uit. Dat doen ze met een geschenk aan hun fans: een nieuwe plaat 'Decade' met daarop een aantal herwerkte versies van nummers uit hun eerste decennium, een aantal remixen en zelfs een handvol nieuwe nummers. De plaat moet een hoofdstuk afsluiten. Oorspronkelijk zou het zelfs de zwanezang van de groep ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 2 - Neem er een loopje mee.

Ondanks onze warme oproep om toch wat massaler op het appel te verschijnen, moesten we bij het betreden van de Zappa tot onze teleurstelling vaststellen dat deze in dovemansoren was gevallen. Een spijtige zaak, zowel voor de organisatie, maar in de eerste plaats voor de afwezigheden, die, getuige de klinkende namen die vandaag op de Black ...