casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.246 items

   

Rudolf Eb.er
Om Kult: Ritual Practice Of Conscious Dying -Vol II
Drone - Experimental - Noise - Veldopnames
03/12/2018 : Rudolf Eb.er - Om Kult: Ritual Practice Of Conscious Dying -Vol II
Eigen beheer  Eigen beheer
03/12/2018, Dimi Brands

“Al bij al een interessante kennismaking, maar deel 2 en 3 van deze triptiek, schuif ik toch liever naar een van mijn collega’s door.”

Met deze woorden besloot collega Henk Vereecken zijn bespreking van het eerste deel uit deze Ritual Practice Of Conscious Dying die de boventitel Om Kult meekreeg.

Niet veel later besloot diezelfde Henk Vereecken om met zijn fiets tegen de Antwerpse straatstenen te smakken. Hoewel toeval niet schijnt te bestaan, lijkt het ons sterk dat dit plaatje er iets mee te maken zou hebben. Het geluid van de dood heeft hij zelf gelukkig niet in de lucht horen hangen, na enkele bouten en de nodige revalidatie was het grootste kwaad gelukkig van de baan.

Terugkerend op deze slotzin voegde ik daad bij woord voor het tweede deel, want toegegeven, het concept van deze trilogie (al gebruikt Rudolf Eb.er, tevens schilder zijnde, liever het woord triptiek) klinkt razend boeiend in de oren.

Over dit concept wil ik hier niet verder uitweiden, aangezien dit al ruimschoots ter sprake kwam in de bespreking van het eerste deel.

Kort gezegd: het geluid van de dood, gevat in een hele reeks korte nummertjes waarbij de wetenschap dat het geluid van uit karkassen kruipende maden en vliegen opgenomen werd, nog het meest tot mijn zieke verbeelding wist te spreken.

Net zoals het eerste deel vangt Eb.er aan met ‘Induktions Meditation’ een streep witte ruis gevolgd door een tiental seconden stilte (de titelloze tweede “track”), als wil hij zeggen dat vanaf hier het licht uit gaat.

Het is niet de enige gelijkenis tussen het eerste en dit tweede deel. Ook hier een totaal van maar liefst 31 nummers die tussen een paar seconden en een piek van 5 minuten duren.

Titels die veelbelovend klinken (‘Schwefel Und Gallenschleim’, ‘Torso Auf Haselnussruten’ of ‘Warmer Kopfbrei’) maar die uiteindelijk niet veel meer bieden dan, en ik citeer nogmaals collega Henk: “een soort experimentele noise met onverstaanbare stemsamples en moeilijk te definiëren filed recordings, alsook nog meer geruis en gedrone.”

U merkt, nog nooit was een review schrijven zo gemakkelijk. Maar we vinden het bovenal een gemiste kans, want dit concept vinden wij zo boeiend, dat we ons niet van de indruk kunnen ontdoen dat hier beter mee omgesprongen zou kunnen worden.

Het grote minpunt is dat deze grote verzameling nummertjes gewoon kriskras aan elkaar gelijmd lijkt met een goedkope plakstift uit de Action, waardoor er van samenhang amper sprake is.

Besluiten doe ik, noem het gerust luiheid, met dezelfde aangehaalde zin waarmee ik deze bespreking begon: “Al bij al een interessante kennismaking, maar deel 3 van deze triptiek, schuif ik toch liever naar een van mijn collega’s door.”

Of er een vloek boven deze woorden schuilt valt te betwijfelen, maar omdat ik nu ook weer niet in alles collega Henk wil kopiëren, laat ik mijn fiets veiligheidshalve een tijdje op stal staan.

Rudolf Eb.er

Dimi Brands
03/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 15/12/2018 : The Cure bevestigt nieuwe plaat na aankondiging Rock & Roll Hall Of Fame

De Rock & Roll Hall Of Fame is een museum in Ohio, Verenigde Staten, dat zich wijdt aan de geschiedenis van de rockmuziek. Sinds 1986 worden elk jaar een aantal artiesten opgenomen in de lijst van leden. Het gaat om indrukwekkende namen als Elvis Presley, The Beatles, Bob Dylan, David Bowie en nog heel wat groten uit de rockgeschiedenis. ...

lees meer...
NIEUWS 15/12/2018 : Causenation brengt single uit met VV303: Black Lust

Causenation is een jong EBM-project uit Antwerpen. Aan het roer staat Vain Sacrosanct, een man die eerder dj was op Radio Centraal. Live wordt hij bijgestaan door 0.77 en Talking Jazz. In augustus kon u kennis maken met de eerste single van de groep - 'The Things You Promise' - en thans is de tijd gekomen voor een tweede single: 'Black ...

lees meer...
NIEUWS 15/12/2018 : Album release De Delvers 15 december te Boom

Er zijn eigenlijk maar relatief weinig new wave groepen die in het Nederlands zingen. We kennen de eerste platen van De Kreuners en verder De Brassers, Mensen Blaffen, Arbeid Adelt!, Gruppenbild, Bange Konijnen, De Kommeniste, Aroma Di Amore, Zwarte Poëzie, Hedera Helix en sinds kort ook het lichtelijk fantastische Donder, Hel & Hagel. ...

lees meer...
NIEUWS 14/12/2018 : IAMX video: Mile Deep Hollow

‘Alive in New Light’ werd verwelkomd als de verrijzenis van IAMX. In de jaren ervoor heeft Chris Corner zwaar geleden onder depressie en slaapstoornissen, hetgeen zijn weerslag vond op ‘Metanoia’ uit 2015. Daar is hij nu over, en die herwonnen bevrijding was de inspiratie voor ‘Alive in New Light’, dat begin ...

lees meer...
NIEUWS 14/12/2018 : Peter Murphy slaags met veiligheidsdiensten op optreden Stockholm

Straf nieuws van één van de grote heren uit onze scene. Dark Entries is hem zelfs schatplichtig, want is genoemd naar één van zijn liederen. Peter Murphy was ooit de voorman van Bauhaus, en tourt momenteel voor de viering van 40 jaar Bauhaus samen met Bauhaus-bassist David J. Er waren al problemen tijdens de tournee. ...

lees meer...
FOTO'S : Ground Nero - @ Dance Macabre Festival Essen, 06/12/2018 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Astari Nite - @ Dance Macabre Festival Essen, 06/12/2018 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Spiritual Bat - @ Dance Macabre Festival Essen, 06/12/2018 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Peter Murphy viert 40 jaar Bauhaus op W-Fest Announcement Party ! - Vooruit, Gent 1 december 2018

Het was even spannend. Peter Murphy had de concerten voorafgaand aan Gent af moeten zeggen wegens ziekte en het werd pas de dag zelf duidelijk dat, tot groot jolijt van onder andere mezelf, het optreden in Gent wel zou kunnen doorgaan. En effectief na het voorprogramma Desert Mountain Tribe, indie geweld met post punk en psychedelische ...

lees meer...
INTERVIEW : THE ARCH - Gezond leven kan behoorlijk stresserend zijn, dus waarom zouden we in een grote boog rondom de geneugten des levens sluipen?

The Arch drukt reeds sinds 1986 zijn stempel op de Belgische wave-scene. Na hun vorige plaat 'Fates' waren de verwachtingen voor een opvolger hooggespannen. Het deed de groep grijpen naar een buitengewoon experiment. Volgende vrijdag ontvangen we The Arch op onze 26ste Dark Entries Night in de Kinky Star, en dat is het ideale moment ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Dwaalspoor (17/11/2018, Stichting Max, Alphen aan den Rijn) - Scandinavië heerst!

De laatste editie van Dwaalspoor, het mocht speciaal zijn. Al zullen alle artiesten die doorheen de jaren al hun opwachting mochten maken bij onze Noorderburen (een greep uit het indrukwekkende aanbod: Foresta Di Ferro, Luftwaffe, Der Blauwe Reiter, Jännerwein, Die Weisse Rose,...) beamen dat ze meer dan in de watten gelegd werden. De ...

lees meer...
INTERVIEW : SIEBEN - De Europese Unie is te verkiezen boven wat we dreigen te krijgen, nu we veinzen geen deel uit te maken van de wereld.

De Brexit laat de gemoederen weer oplaaien. Eén van de mensen die er niet over uitgeraasd raakt, is de Brit Matt Howden van Sieben. Dat heeft zelfs een prachtplaat opgeleverd met ‘Crumbs’, een verzameling nummers over de stand van zaken in de wereld. Een woedende plaat, aangelengd met een flinke portie humor. We deden een ...