casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.305 items

   

Richard Ramirez + Atrax Morgue
Yours Eyes On My Hands
Noise - Power Electronics
25/06/2020 : Richard Ramirez + Atrax Morgue - Yours Eyes On My Hands
4iB Records  4iB Records
25/06/2020, Dimi Brands

Op 6 mei 2007 hing Marco Corbelli (Atrax Morgue) zichzelf op, hij werd 37 jaar. Van een man die immer een haast tastbare fascinatie en voorliefde voor de dood had, kwam dit nieuws misschien niet zo als een verrassing. Toch bracht het wat teweeg in de noise en power electronics wereld: u dient te weten dat de man onder zijn fans (en binnen het genre in het algemeen) een ware godsstatus krijgt aangemeten. Een eigenschap van goden is dat ze ook na hun dood blijven verder leven, in het geval van Atrax Morgue middels muziek die meer dan een duidelijke stempel op een genre wist te drukken.

Een andere eigenschap van een godheid is dat deze ook wel eens fysiek durft te verijzen, maar u bent net als ons nuchter genoeg om te beseffen dat dit vooral symbolisch in verhalen gebeurt.

Het is dus niet de reïncarnatie van de betreurde Corbelli die op Yours Eyes On My Hands aan de slag gaat met een ander zwaargewicht uit de noise/power electronics scene: Richard Ramirez.

Het was op aanraden van deze Ramirez en met goedkeuring van Corbelli’s zus dat dit 20 jaar oude meesterwerk terug beschikbaar zou zijn.

Yours Eyes On My Hands verscheen aanvankelijk in 1997 op cassette, en dit in een zeer gelimiteerde oplage van 35 stuks op Ramirez’ Deadline Recordings.

Van deze heruitgave op 4iB op vinyl zijn er wel wat meer exemplaren, doch met 240 op de teller raden we u aan om toch ook niet te lang te talmen met de aanschaf hiervan.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat dit een split release zou worden, maar al snel evolueerde het naar een samenwerking tussen de twee artiesten, die resulteerde in 4 nummers (‘Your Hands On Me’, ‘I Want To See Your Eyes’, ‘Your Blood On Me’ en ‘I Want To Taste You’).

Een aanrader? Wat dacht u zelf?! Van zodra wij iets van Atrax Morgue op de kop kunnen tikken aarzelen we geen seconde (en dat heeft ons ook nog nooit gespijt) en ook Ramirez (vooral bekend van Black Leather Jesus) heeft ons al meermaals momenten van intense vreugde met zijn muziek laten beleven.

Samen gieten ze hun eigen handelsmerk, zwaar gelaagde harsh noise, in een album dat de fans alleen al omwille van de zeldzaamheid van het oorspronkelijke bronmateriaal en ook neofieten zal doen besluiten dat artiesten van dit kaliber het eeuwig leven toebehoort.

Richard Ramirez

Dimi Brands
25/06/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...