casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.289 items

   

Richard Ramirez + Atrax Morgue
Yours Eyes On My Hands
Noise - Power Electronics
25/06/2020 : Richard Ramirez + Atrax Morgue - Yours Eyes On My Hands
4iB Records  4iB Records
25/06/2020, Dimi Brands

Op 6 mei 2007 hing Marco Corbelli (Atrax Morgue) zichzelf op, hij werd 37 jaar. Van een man die immer een haast tastbare fascinatie en voorliefde voor de dood had, kwam dit nieuws misschien niet zo als een verrassing. Toch bracht het wat teweeg in de noise en power electronics wereld: u dient te weten dat de man onder zijn fans (en binnen het genre in het algemeen) een ware godsstatus krijgt aangemeten. Een eigenschap van goden is dat ze ook na hun dood blijven verder leven, in het geval van Atrax Morgue middels muziek die meer dan een duidelijke stempel op een genre wist te drukken.

Een andere eigenschap van een godheid is dat deze ook wel eens fysiek durft te verijzen, maar u bent net als ons nuchter genoeg om te beseffen dat dit vooral symbolisch in verhalen gebeurt.

Het is dus niet de reïncarnatie van de betreurde Corbelli die op Yours Eyes On My Hands aan de slag gaat met een ander zwaargewicht uit de noise/power electronics scene: Richard Ramirez.

Het was op aanraden van deze Ramirez en met goedkeuring van Corbelli’s zus dat dit 20 jaar oude meesterwerk terug beschikbaar zou zijn.

Yours Eyes On My Hands verscheen aanvankelijk in 1997 op cassette, en dit in een zeer gelimiteerde oplage van 35 stuks op Ramirez’ Deadline Recordings.

Van deze heruitgave op 4iB op vinyl zijn er wel wat meer exemplaren, doch met 240 op de teller raden we u aan om toch ook niet te lang te talmen met de aanschaf hiervan.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat dit een split release zou worden, maar al snel evolueerde het naar een samenwerking tussen de twee artiesten, die resulteerde in 4 nummers (‘Your Hands On Me’, ‘I Want To See Your Eyes’, ‘Your Blood On Me’ en ‘I Want To Taste You’).

Een aanrader? Wat dacht u zelf?! Van zodra wij iets van Atrax Morgue op de kop kunnen tikken aarzelen we geen seconde (en dat heeft ons ook nog nooit gespijt) en ook Ramirez (vooral bekend van Black Leather Jesus) heeft ons al meermaals momenten van intense vreugde met zijn muziek laten beleven.

Samen gieten ze hun eigen handelsmerk, zwaar gelaagde harsh noise, in een album dat de fans alleen al omwille van de zeldzaamheid van het oorspronkelijke bronmateriaal en ook neofieten zal doen besluiten dat artiesten van dit kaliber het eeuwig leven toebehoort.

Richard Ramirez

Dimi Brands
25/06/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...