casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.965 items

   

Red Storm
Famous (Single)
Electro Rock - Futurepop - Techno
12/04/2016 : Red Storm - Famous (Single)
Echozone  Echozone
12/04/2016, Dimi Brands

Red Storm is het ambitieuze, nieuwe project van de Poolse zangeres Agnieszka Leśna (herinnert u zich de band Desdemona nog?). Een Amerikaanse journalist die verslag gaf van de concerten op M’Era Luna 2014 en haar aan het werk zag gebruikte de woorden ‘red storm’ om haar charismatische optreden te beschrijven.

Ze nam naast enkele muzikanten ook twee producers onder de arm, en niet de minsten want beiden verdienden in het verleden al hun sporen: de Chileen Ivan Muñoz (die al samenwerkte met Hanin Elias (qua ‘storm’ kan deze dame ook wel tellen!), Die Krupps en Tyske Ludder), maar ook niemand minder dan John Fryer, een van de medeoprichters van het legendarische This Mortal Coil! Als producer kreeg Fryer al grote namen als Depeche Mode, Nine Inch Nails, HiM, White Zombie, Paradise Lost en Cradle Of Filth over de vloer.

Deze eerste single schiet meteen als een wervelwind (of moeten we zeggen storm?!) uit de startblokken. Dat zo een vliegende start niet zelden gepaard gaat met in het rond vliegende brokstukken is helaas niet een alleenstaand geval. ‘Famous’ blijft nog wel op de baan, al scheelt het niet veel, of een uitschuiver was ook hun deel geweest.

Uiteindelijk is er niet zo heel veel verschil met het werk van Desdemona, al klinkt het geheel net een tikkeltje toegankelijker (lees gladder). Een oorwurm is deze ‘Famous’ zeker en vast, vlot verteerbaar en met een “ooh-oh-oh-ooh” refrein dat zich geheid zal nestelen in je hoofd. Best wel genietbaar, maar ook het soort nummer dat we tamelijk snel beu gehoord zijn, het is vaak zo het geval.

Dat een verleden met grote namen niet garant staat voor een explosieve samenwerking met een nieuwkomertje, we kunnen er ook tal van voorbeelden van opsommen.

Red Storm, en we oordelen nu op basis van dit ene singletje, gunnen we voorlopig nog het voordeel van de twijfel, al is het op het randje.

Mij deed het enorm (maar dan echt wel ENORM) denken aan Republica, een jaren 90 indie groepje met synths, en met -oh toeval!- ook een roodharige zangeres.

Naast de albumversie van ‘Famous’, krijg je ook nog een remix van Qlhead, die door de focus op de synths in plaats van op de beats te leggen, eerder gaat voor een minder explosieve versie, die eerder de futurepop-weg inslaat. Jammer, want net dat opzwepende effect die de beats in het originele nummer losweekt zijn net datgene wat het nummer recht houdt.

De remix van Bactee & Tito daarentegen maakt de bas nog een tikkeltje zwaarder, niet verwonderlijk als je weet dat deze Bactee al wel eens in de befaamde Berlijnse technoclub Tresor van zich laat horen, en alom bekend is in de minimal techno scene. Verder speelt hij ook meer met de vocals, de strofes werden weggeknipt, enkel het refrein komt bovendrijven in dit bad van blazende bassen.

Een storm in een glas water? Het zou best wel eens kunnen, maar daarover oordelen we pas nadat we het recent verschenen debuutalbum van Red Storm gehoord hebben, dat hier trouwens ook mooi staat te blinken, en waarvan u dra een review mag verwachten.

Red Storm

Dimi Brands
12/04/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...

lees meer...
NIEUWS 02/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Xavier Kruth

Laat me starten met jullie allemaal een gelukkig, gezond en muzikaal interessant 2022 toe te wensen. Als ik terugkijk op 2021, dan kijk ik alweer terug op een jaar dat gekleurd werd door de coronapandemie. Artiesten aarzelden om nieuw werk uit te geven, maar minder dan in 2020, en de platen behandelden vaak de gevolgen van corona. Een overzicht ...

lees meer...
NIEUWS 01/01/2022 : To beard or not to beard?

Onder het motto: “het moet niet altijd kommer ende kwel ofte doom ende gloom zijn” duikt Ashtoreth in de gedaante van Sjaack Sjamaan om voor alle kinderkes groot en klein het oude kinder zeemanslied ‘Al die willen te Kap’ren vaeren’ te brengen. Ashtoreth, of Sjaack beter gezegd, zelf een man met baard werkte ...