casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.091 items

   

Ramonas
First World Problems
Alternative Rock - Punk
05/12/2017 : Ramonas - First World Problems
Eigen beheer  Eigen beheer
05/12/2017, Dimi Brands

Wanneer we zeggen dat Ramones cartoonesk zijn, dan zeggen we dit uiteraard met het nodige respect, want het blijft een van die bands die eens en voor altijd in het collectief geheugen gegrift staan.

Dus ook in dat van Lisa Lathwell (zang), Maxine Cahill (gitaar), Victoria Smith (bas) en Camille Phillips (drums) die besloten een female fronted Ramones tribute groep op te richten onder de originele naam (The) Ramonas.

Ramones en originaliteit gingen nooit hand in hand, maar het is ook hier weer een van de weinige bands waar we dit met de gretige glimlach door de vingers zien.

Na een tijd de podia onveilig te maken met Ramones-covers achtten deze Ramonas de tijd rijp om zich eens aan eigen werk te wagen.

Vaak loopt dit, de originaliteit van Ramones in het achterhoofd houdende, echter op een sisser af. Gelukkig niet voor deze Britse dames.

Want anders dan in hun eigen nummers ook de Ramones te kopiëren, pakken ze het toch iets meer clever aan.

Naast een sound die zijn best tracht te doen om de intensiteit, kracht en energie van een live Ramones set uit 1976 te benaderen, sluipen er toch wijdere muzikale invloeden van de meiden door zoals de vroege B-52’s, The Cramps, Siouxsie And The Banshees, The Runaways, Descendents en Motörhead. Om de punk link nog wat meer in de verf te zetten vond men Charlie Harper (U.K Subs) bereid om tijdens ‘Tearaway’ mondharmonica te komen spelen.

Maar wat nog meer opvalt is dat de dames ook heel goed geluisterd hebben naar 90’s rock, grunge en pop. Zo denken we bij First World Problems eerder aan bands als Veruca Salt of L7 dan aan Ramones zelf.

Met 14 nummers die ze er in 29 minuten doorjagen trekken ze zich net als hun grote voorbeelden niets aan van snelheidsbeperkingen, en hebben ze onthouden uit het grote handboek van de punk dat een boodschap in amper twee minuten met de mensheid gedeeld kan worden.

Een lege portemonnee, files, een platte GSM-batterij en een al even leeg sigarettenpakje, het zijn deze First World Problems waar Ramonas zo moeilijk mee kunnen ‘copen’ getuige de hoes die de bandleden letterlijk cartoonesk afbeeldt. In vergelijking met waar de punks eind jaren 70 zich mee bezig hielden kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat we heden ten dage met een meer dan verwende generatie te doen hebben.

Maar problemen zijn problemen, van welke aard dan ook. Als ze resulteren in leuke nummertjes die zich zonder moeite als oorwormen in je vastnestelen, dan hoor je ons natuurlijk niet klagen.

In de wereld waarin we vandaag leven zijn de idealen uit de punkperiode nog steeds relevant, de songs op First World Problems tonen dan ook een beeld van vier opgroeiende meiden uit de ‘noughties’ en bevatten naast de verhalen des levens ook een blik over het leven onderweg en gunt ons een kritische blik op de sociale media generatie.

Ramonas vergelijken met Ramones, het zal onvermijdelijk zijn, en zeggen dat we appels en peren afwegen in dit geval klopt ook niet. Maar First World Problems is een verrassend debuutalbum geworden, waarmee de vier dames voorbarige criticasters alvast met opgestoken middelvinger de mond zullen snoeren.

Ramonas

Dimi Brands
05/12/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 15/10/2018 : Eerste drie namen voor Black Easter zijn bekend.

Het jaar was nog maar net uit de startblokken, maar met het overlijden van onze goede vriend Ward De Prins hing er al meteen een pikzwarte wolk boven 2018. Ward was niet alleen een belangrijke persoon bij Peek-A-Boo, tevens organiseerde hij ook het Black Easter Festival, dat tot op heden reeds 2 maal had plaatsgevonden. Ter ere van ...

lees meer...
INTERVIEW : COPH NIA - In dit genre zijn er te veel artiesten die sombere, saaie live shows brengen.

Coph Nia gaf vorig jaar tijdens het verjaardagsfestival ter ere van 30 jaar Cold Meat Industry een verpletterend optreden dat door vele bezoekers als absoluut hoogtepunt ervaren werd. Onder deze bezoekers ook de organisatie van het Nederlandse Dwaalspoor en zij wilden maar wat graag dat de Zweed Mikael Aldén (of Aldenon Satorial ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Numan: de planeet zou het beter doen zonder ons

Bluedot lijkt wel een ideaal festival om Gary Numan uit te nodigen. Het festival draait rond wetenschap en is genoemd naar het blauwe puntje dat onze planeet in het universum vormt. Gary Numan heeft met 'Savage' een plaat gemaakt over hoe mensen proberen te overleven nadat de klimaatverandering alle mogelijke rampen op de mensheid ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Heruitgave van drie eerste Siglo XX-ep's

40 jaar Siglo XX moet gevierd worden. Met een uitzonderlijke reünietournee natuurlijk, maar ook een paar heruitgaven zullen niet misstaan. Het Leuvense Onderstroom specialiseert zich al jaren in heruitgaven van wavegrootheden en zijn uiteraard ideaal voor de klus. Zij brachten eerder de lp 'Siglo XX' uit, en brengen nu de drie ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Wavefest in Baroeg met Agent Side Grinder, Dive, Zanias...

Op 20 oktober kunt u in de Baroeg van Rotterdam terecht voor de vierde editie van Wavefest, en er staat heel wat moois op de affiche. Agent Side Grinder heeft een turbulente tijd gekend, met het - vriendschappelijk - vertrek van verschillende leden waaronder oorspronkelijk zanger Kristoffer Grip. De groep is nu herleid tot een trio, maar ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 09/10/2018 : Toekomstmuziek door VNV Nation

'No Future' zongen de punkers. VNV Nation is daar niet zo zeker van... Zij wachten geduldig op de toekomst, en vragen zich af wanneer die er dan eindelijk aankomt. Dat is natuurlijk verwarrend, want elke keer je denkt dat de toekomst er eindelijk is, verandert die in heden en al even snel in verleden. Alle existentiële twijfels ...

lees meer...
INTERVIEW : COCAINE PISS - Natuurlijk is iedereen vroeger en nu door de oldschool punk bands beïnvloed, maar ik denk dat het goed is ook te luisteren naar wat nu gebeurt.

Die punkgroepen klinken allemaal hetzelfde, ik heb het allemaal al eerder gehoord… Wie zo denkt, moet dringend eens naar Cocaine Piss luisteren, het bewijs dat er anno nu nog steeds vernieuwende dingen worden gemaakt in het genre. Cocaine Piss komt op 10 november naar het Breaking Barriers festival in Leuven, en Malcolm Nix nam in de ...

lees meer...
FOTO'S : The Kids - @ Hertals Rock City, 22/09/2018 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : UK Subs - @ Hertals Rock City, 22/09/2018 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : A Slice Of Life - @ Dark Entries Night 24, 14/09/2018, door Yani Beel