casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

6.941 items

   

Ramonas
First World Problems
Alternative Rock - Punk
05/12/2017 : Ramonas - First World Problems
Eigen beheer  Eigen beheer
05/12/2017, Dimi Brands

Wanneer we zeggen dat Ramones cartoonesk zijn, dan zeggen we dit uiteraard met het nodige respect, want het blijft een van die bands die eens en voor altijd in het collectief geheugen gegrift staan.

Dus ook in dat van Lisa Lathwell (zang), Maxine Cahill (gitaar), Victoria Smith (bas) en Camille Phillips (drums) die besloten een female fronted Ramones tribute groep op te richten onder de originele naam (The) Ramonas.

Ramones en originaliteit gingen nooit hand in hand, maar het is ook hier weer een van de weinige bands waar we dit met de gretige glimlach door de vingers zien.

Na een tijd de podia onveilig te maken met Ramones-covers achtten deze Ramonas de tijd rijp om zich eens aan eigen werk te wagen.

Vaak loopt dit, de originaliteit van Ramones in het achterhoofd houdende, echter op een sisser af. Gelukkig niet voor deze Britse dames.

Want anders dan in hun eigen nummers ook de Ramones te kopiëren, pakken ze het toch iets meer clever aan.

Naast een sound die zijn best tracht te doen om de intensiteit, kracht en energie van een live Ramones set uit 1976 te benaderen, sluipen er toch wijdere muzikale invloeden van de meiden door zoals de vroege B-52’s, The Cramps, Siouxsie And The Banshees, The Runaways, Descendents en Motörhead. Om de punk link nog wat meer in de verf te zetten vond men Charlie Harper (U.K Subs) bereid om tijdens ‘Tearaway’ mondharmonica te komen spelen.

Maar wat nog meer opvalt is dat de dames ook heel goed geluisterd hebben naar 90’s rock, grunge en pop. Zo denken we bij First World Problems eerder aan bands als Veruca Salt of L7 dan aan Ramones zelf.

Met 14 nummers die ze er in 29 minuten doorjagen trekken ze zich net als hun grote voorbeelden niets aan van snelheidsbeperkingen, en hebben ze onthouden uit het grote handboek van de punk dat een boodschap in amper twee minuten met de mensheid gedeeld kan worden.

Een lege portemonnee, files, een platte GSM-batterij en een al even leeg sigarettenpakje, het zijn deze First World Problems waar Ramonas zo moeilijk mee kunnen ‘copen’ getuige de hoes die de bandleden letterlijk cartoonesk afbeeldt. In vergelijking met waar de punks eind jaren 70 zich mee bezig hielden kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat we heden ten dage met een meer dan verwende generatie te doen hebben.

Maar problemen zijn problemen, van welke aard dan ook. Als ze resulteren in leuke nummertjes die zich zonder moeite als oorwormen in je vastnestelen, dan hoor je ons natuurlijk niet klagen.

In de wereld waarin we vandaag leven zijn de idealen uit de punkperiode nog steeds relevant, de songs op First World Problems tonen dan ook een beeld van vier opgroeiende meiden uit de ‘noughties’ en bevatten naast de verhalen des levens ook een blik over het leven onderweg en gunt ons een kritische blik op de sociale media generatie.

Ramonas vergelijken met Ramones, het zal onvermijdelijk zijn, en zeggen dat we appels en peren afwegen in dit geval klopt ook niet. Maar First World Problems is een verrassend debuutalbum geworden, waarmee de vier dames voorbarige criticasters alvast met opgestoken middelvinger de mond zullen snoeren.

Ramonas

Dimi Brands
05/12/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 21/07/2018 : Mono Inc.: Long Live Death

‘Viva La Muerte!’ De leuze werd gelanceerd door de fascistische José Millán-Astray y Terreros, die het Spaanse vreemdelingenlegioen oprichtte tijdens de burgeroorlog in de jaren 30. Hij voegde er ook ‘dood aan de intelligentie’ toe (of dood aan de intelligentsia), om extra in de verf te zetten hoe sterk ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2018 : Ministry, Dimmu Borgir, Epica en Behemoth op het Alcatraz-festival

Al jaren staat het Alcatraz-festival in Kortrijk garant voor een keure aan metalgrootheden die het anders zo vrome en rustige West-Vlaanderen komen wakkerschudden. Ook dit jaar heeft het festival weer heel wat moois te bieden. Onder andere Ministry, Dimmu Borgir, Epica, Behemoth, Satyricon, Amorphis en Alestorm zullen er uw oren komen beschadigen. ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2018 : Katrina zonder W-aves op het W-festival

Het kan verkeren. Op minder dan een maand van het W-festival moet het Zweedse Secret Service afhaken. Ze stonden geprogrammeerd op zaterdag 18 augustus. Het W-festival maakt zijn reputatie verder waar en heeft prompt voor een vervanger van formaat gezorgd: Katrina, de voormalige zangeres van Katrina & The Waves. U zult op de zonneschijn ...

lees meer...
NIEUWS 19/07/2018 : Morgan King: Janet & John

Wie de nieuwe single van Morgan King hoort zal, misschien niet meteen horen dat hij ooit één van de meest succesvolle houseproducers ter wereld was. Zijn wortels had hij evenwel in de new wave, en na zich in de jaren 90 een tijdje teruggetrokken te hebben uit de muziekwereld, is hij meer experimentele elektronische muziek beginnen ...

lees meer...
NIEUWS 19/07/2018 : Theatre of Hate deelt live-versie van 'The Klan'

Theatre of Hate maakte begin jaren 80 furore met maatschappijkritische post-punk, destijds werd ook wel eens de term 'positive punk' gebruikt, maar die is wat in onbruik geraakt. Hoe dan ook, de groep bestaat nog steeds en Kirk Brandon en de zijnen treden - zeker sinds de uitgave van 'Kinshi' in 2016 - weer regelmatig op. Verleden ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
INTERVIEW : Antipole - Ik zou nog heel graag remixes willen maken voor She Past Away of Lebanon Hanover, maar ik twijfel of ze al ooit van Antipole hebben gehoord.

Het verhaal van hoe een eenmansband zich weet te integreren in de hedendaagse wereld van de postpunk. En daarbij vooral weet samen te werken met goeie vrienden. Antipole kwam voor het eerst in ons vizier door het album Northern Flux dat werd uitgebracht via het Franse Unknown Pleasures-label. Een album dat donkerheid met lichtheid wist ...

lees meer...
INTERVIEW : THEATRE OF HATE - Ik wil in elk geval niet werken voor de realiteit of de winst van iemand anders.

Theatre of Hate heeft met 'Westworld' muziekgeschiedenis geschreven. Ze maakten postpunk met grauwe, rauwe nummers die niet bepaald overvloeiden van optimisme. De groep leefde een kort maar krachtig bestaan tot de groep overging in Spear of Destiny in 1982. Vandaag is het evenwel Theatre of Hate dat terug van zich laat horen. In 2016 ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : THE CURE - 40 jaar met de handjes in de lucht

The Cure bestaat 40 jaar, en dat werd verleden zaterdag met veel poeha gevierd in Londen. Fans van over de hele wereld hebben zich verzameld in Hyde Park om optredens te zien Editors, Goldfrapp, Interpol en nog wat andere namen, maar toch vooral om het twee uur durende concert mee te maken van het feestvarken zelf. Robert Smith had aangekondigd ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : ART ABSCONs (07-07-2018, The Secret Grove, Duisburg) - Wat ruist er door het Duisburgse struikgewas?

Het meest exclusieve concert waarover u op onze pagina’s lezen kunt, zal hoogstwaarschijnlijk de review zijn waar uw ogen momenteel over glijden. Een tijdje terug ontving ondergetekende namelijk op Facebook een privé bericht van Michael Tellbach, beter gekend als Art Abscons. Hij nodigde me uit voor een privé evenement ...

lees meer...
FOTO'S : Lacuna Coil - @ Graspop door Luc Luyten, 24/06/2018

lees meer...
FOTO'S : Eisbrecher - @ Graspop door Luc Luyten, 24/06/2018

lees meer...
FOTO'S : Marilyn Manson - @ Graspop door Luc Luyten, 23/06/2018