casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.088 items

   

Ramonas
First World Problems
Alternative Rock - Punk
05/12/2017 : Ramonas - First World Problems
Eigen beheer  Eigen beheer
05/12/2017, Dimi Brands

Wanneer we zeggen dat Ramones cartoonesk zijn, dan zeggen we dit uiteraard met het nodige respect, want het blijft een van die bands die eens en voor altijd in het collectief geheugen gegrift staan.

Dus ook in dat van Lisa Lathwell (zang), Maxine Cahill (gitaar), Victoria Smith (bas) en Camille Phillips (drums) die besloten een female fronted Ramones tribute groep op te richten onder de originele naam (The) Ramonas.

Ramones en originaliteit gingen nooit hand in hand, maar het is ook hier weer een van de weinige bands waar we dit met de gretige glimlach door de vingers zien.

Na een tijd de podia onveilig te maken met Ramones-covers achtten deze Ramonas de tijd rijp om zich eens aan eigen werk te wagen.

Vaak loopt dit, de originaliteit van Ramones in het achterhoofd houdende, echter op een sisser af. Gelukkig niet voor deze Britse dames.

Want anders dan in hun eigen nummers ook de Ramones te kopiëren, pakken ze het toch iets meer clever aan.

Naast een sound die zijn best tracht te doen om de intensiteit, kracht en energie van een live Ramones set uit 1976 te benaderen, sluipen er toch wijdere muzikale invloeden van de meiden door zoals de vroege B-52’s, The Cramps, Siouxsie And The Banshees, The Runaways, Descendents en Motörhead. Om de punk link nog wat meer in de verf te zetten vond men Charlie Harper (U.K Subs) bereid om tijdens ‘Tearaway’ mondharmonica te komen spelen.

Maar wat nog meer opvalt is dat de dames ook heel goed geluisterd hebben naar 90’s rock, grunge en pop. Zo denken we bij First World Problems eerder aan bands als Veruca Salt of L7 dan aan Ramones zelf.

Met 14 nummers die ze er in 29 minuten doorjagen trekken ze zich net als hun grote voorbeelden niets aan van snelheidsbeperkingen, en hebben ze onthouden uit het grote handboek van de punk dat een boodschap in amper twee minuten met de mensheid gedeeld kan worden.

Een lege portemonnee, files, een platte GSM-batterij en een al even leeg sigarettenpakje, het zijn deze First World Problems waar Ramonas zo moeilijk mee kunnen ‘copen’ getuige de hoes die de bandleden letterlijk cartoonesk afbeeldt. In vergelijking met waar de punks eind jaren 70 zich mee bezig hielden kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat we heden ten dage met een meer dan verwende generatie te doen hebben.

Maar problemen zijn problemen, van welke aard dan ook. Als ze resulteren in leuke nummertjes die zich zonder moeite als oorwormen in je vastnestelen, dan hoor je ons natuurlijk niet klagen.

In de wereld waarin we vandaag leven zijn de idealen uit de punkperiode nog steeds relevant, de songs op First World Problems tonen dan ook een beeld van vier opgroeiende meiden uit de ‘noughties’ en bevatten naast de verhalen des levens ook een blik over het leven onderweg en gunt ons een kritische blik op de sociale media generatie.

Ramonas vergelijken met Ramones, het zal onvermijdelijk zijn, en zeggen dat we appels en peren afwegen in dit geval klopt ook niet. Maar First World Problems is een verrassend debuutalbum geworden, waarmee de vier dames voorbarige criticasters alvast met opgestoken middelvinger de mond zullen snoeren.

Ramonas

Dimi Brands
05/12/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Zachery Allan Starky (ZAS) verzoent postpunk en techno!

Kan dat dan? Wel deze Amerikaan is al jaren actief in de ondergrond van New York, ondermeer als dj. Hij analyseert de scene zeer scherp en na heel wat productiewerk pakt hij binnenkort uit met zijn debuutplaat “Fear City”die een hedendaags muzikaal beeld moet geven van de grootstad New York anno 2020. De eerste singel “No ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Last call voor Porta Nigra... en meer festival plezier!

In onze scene bestaat er niet zoiets als een festivalseizoen. Gans het jaar vieren we feest. Zo kunt u straks, op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart voor twee dagen in Aartschot terecht voor Porta Nigra. Twee dagen, waarbij Dark Entries onder andere uitkijkt naar de passages van Rosa Crux, Ordo Rosarius Equilibrio, Siglo XX en een herrezen The ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Dark Entries geeft 5 vrijkaarten weg voor de New Wave Club Class-X Party in Aarschot

Het is een jaarlijkse traditie, de New Wave Club Class-X in de stadsfeestzaal van Aarschot. Dj Wildhoney zal je er trakteren op de beste plaatjes in meer dan 40 jaar new wave. Het feestje gaat door op zaterdag 7 maart. En Dark Entries mag 5 vrijkaarten weggeven. Niet zomaar, hé, je moet een vraag beantwoorden. Welk instrument speelde ...

lees meer...
NIEUWS 26/02/2020 : 'Het lijkt wel vrede'-tour van Gert Kleinpunk

Gert Kleinpunk - de tegendraadse troubadour uit Leuven - heeft een nieuwe ep afgewerkt, en die heet net zoals de optredens die hij al meer dan 30 jaar organiseert: 'Het lijkt wel vrede'. Daarop staan alweer 8 scherpe en rake liederen over de toestand van de maatschappij, over de achteruitgang van het milieu, over de corruptie van de ...

lees meer...
NIEUWS 19/02/2020 : The Epic Apocalypse Tour

EPICA en Apocalyptica bundelen de krachten voor een tournee die alle monden zal doen open vallen. De twee groepen kondigen 'The Epic Apocalypse Tour' aan, die tot groot jolijt van de Belgische fans ook langskomt in de Ancienne Belgique, en dat op vrijdag 4 december. De Nederlanders van EPICA staan al bijna twee decennia aan de ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...