casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Pita
Get On
Experimental - Glitch / IDM - Noise
24/11/2019 : Pita - Get On
Editions Mego  Editions Mego
24/11/2019, Dimi Brands

We durven ons niet inbeelden hoe dikwijls Peter Rehberg (Pita -komaan kon je echt geen betere artiestennaam verzinnen, beste Peter?!, tja als Duitser je naam in het Engels prononceren klinkt het natuurlijk wel een beetje alzo) de vraag gekregen heeft of het “eentje met look” of “eentje met samoerai” moet zijn.

Hoe klungelig deze naam ook moge klinken, deze Pita is beslist geen kneusje. Al meer dan twee decennia actief in het elektronische veld, en naast solo werkte hij ook al samen met klinkende namen als Z’EV, Fennesz en Jim O’Rourke.

Get On is een nieuw deel in zijn “Get”-reeks, voorafgegaan door Get Out (1999), Get Down (2002), Get Off (2004) en Get In (2016).

Het op deze albums reeds aangelegde pad krijgt vervolging met de typisch logge mix van noise, abstractie, verwrongen ritmes en wazige melodieën.

Zowel analoge als digitale hulpmiddelen worden ingezet om vooral niet te vervallen in wat men als alledaagse elektronica zou kunnen bestempelen. Het is immers Pita’s handelsmerk om de grenzen van de hedendaagse technologie af te tasten en in één beweging een duwtje te geven.

Zo hoor je tal van hints naar elektronische genres (gemuteerde breakcore, IDM, abstracte techno,...) tijdens nummers als ‘AMFM’, ‘Frozen Jumper’, ‘Two Top Five’ en ‘Aching Moth Pool’. Geef het gerust wat tijd want dit springerige gebliep valt niet in een paar luisterbeurten te vatten.

Het afsluitende ‘Motivation’ toont een dik kwartier lang een totaal ander gezicht: hoe contrasterend is dit gevoelige nummer bij al de hyperkinesie van de eerste vier songs.

Maar eigenlijk had het gerust een beetje beknopter gemogen, want de stijlverandering is zo absoluut dat ze er voor zorgt dat de plaat als uit balans aanvoelt. Van zo’n vermaard artiest hadden we eerder een knappe opbouw verwacht. Er zijn reeds negen minuten gepasseerd wanneer we iets spannends gewaar worden tijdens dit nummer, al is spannend hier nog vrij eufemistisch uitgedrukt. Fans van Pita zitten niet te wachten op een artiest die aan verwachtingen voldoet, en zullen bijgevolg een geheel andere mening aangedaan zijn.

Dimi Brands
24/11/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...