casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.585 items

   

Philipp Münch
Elysium
Dark Ambient - Electro - Industrial
09/10/2018 : Philipp Münch - Elysium
Ant-Zen  Ant-Zen
09/10/2018, Dimi Brands

Philipp Münch wist al heel wat naambekendheid te vergaren dankzij acts als onder andere Synapscape, Ars Moriendi, The Rorschach Garden en Mandelbrot.

Maar ook onder zijn eigen naam brengt deze Duitser erg kwalitatieve plaatjes uit. De tijd snelt ons weer voorbij, want bij het verschijnen van deze review voor Elysium (2016) kwamen ondertussen ook nog Post Elysium (2017) en Greyscale (2018) uit.

“Schiet niet op ons, wij zijn slechts vrijwilligers!”, kunnen wij dan alleen maar beteuterd uitbrengen, wanneer we nog maar eens moeten vaststellen dat tijd te allen tijden beperkt blijkt te zijn.

Het begrip tijd is een begrip waar in het verleden al genoeg over gefilosofeerd is geworden, dus komen we liever tot de orde van de dag. En dat is dus Elysium, de vierde soloplaat van Münch.

We waren meteen al verkocht door de mooie hoes, en konden alleen maar hopen dat de muziekjes op deze plaat van hetzelfde niveau zouden zijn als de associatie die we maken met Münch en diens staat van dienst.

In de klassieke mythologie betekent elysium evenveel als een hiernamaals. Een gezegende en blije plaats gekozen door de goden en bestemd voor hen die een rechtvaardig en heldhaftig leven geleden hebben.

Maar waarom zouden we wachten tot we dood zijn om deze plek te mogen bewonen? Dit hemelse hiernamaals is namelijk aanwezig in het hier en nu, alleen moeten we onze blik er voor openstellen. Het was deze stelling die het startpunt vormde voor Münch tot het maken van deze plaat.

Münch stelt een brede waaier aan elektronische stijlen ten toon, zonder ook maar een keer de mist in te gaan. Gaande van de ritmische opener ‘Temperature Drops’, dat niet zou misstaan op eender welke electronica compilatie, tot de industriële dark ambient van ‘Fighting Back’.

Over dit nummer willen we nog graag kwijt dat de hier passerende ‘long version’ zeer letterlijk te nemen valt, aangezien ‘Fighting Back’ maar liefst 16 minuten lang van zich laat horen. Het is meteen ook het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van deze artiest die het nummer alle kanten laat uitgaan, waardoor het geen seconde gaat vervelen.

Wat ons betreft het sleutelnummer van Elysium want hier weet Münch zichzelf echt wel te overtreffen en op te stijgen tot ongekende hoogtes.

Tot een hemels hiernamaals? Juist, u snapt het plaatje.

Philipp Münch

Dimi Brands
09/10/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Al die willen te kaap'ren varen...

Hoewel het legendarische Cold Meat Industry label al sinds 2014 op apegapen ligt, vond men het in 2017 toch wel gepast om de 30ste verjaardag van hun bestaan te vieren. In stijl, in dit geval met een tweedaags festival en een heleboel acts die het mede dankzij dit kwaliteitslabel tot grote namen wisten te schoppen. Wie er bij was daar ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Het WGT elftal van Dimi Brands.

Nog een tweetal weekjes en de jaarlijkse bedevaart naar Leipzig kan een aanvang nemen, geef maar toe dat u er weer een gans jaar naar heeft uitgekeken. Ondergetekende stuurt dit jaar zijn kat, maar laat niet na zijn persoonlijke elftal mee te geven, kwestie dat u niet bezwijkt aan keuzestress. 1.CAMERATA MEDIOLANENSE Italiaans ...

lees meer...
NIEUWS 19/05/2019 : Second Still exclusief in Retie

De Westkust van de US of A weet schoon volk tot zijn inwoners te tellen. Paraderend langs de Hollywood Boulevard onder het alziend oog van de paparazzi. Al zien we een band als Second Still er weinig last van te weten ondervinden. Bijzonder straf dan weer wel in de postpunk / coldwave-subcultuur waarin ze zich als trio al enkele jaren ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/05/2019 : Here are the young men... RIP Ian Curtis

Vandaag, 18 mei, is het exact 39 jaar geleden dat ene Ian Curtis zich, op 23 jarige leeftijd, van het leven beroofde. Het was allicht geen nieuws geweest ware het niet dat deze Ian Curtis frontman en zanger/tekstschrijver was bij beeldenstormers Joy Division die aan de vooravond stonden van de grote doorbraak en een eerste Amerikaanse toer. “Closer”, ...

lees meer...
NIEUWS 16/05/2019 : Miel Noir en Tommi Stumpff samen te horen op Reclaim Your Story.

Miel Noir, een van de weinige bands die het lukte om op onze review pagina’s steeds het maximum aantal sterretjes in de wacht te slepen, is volop bezig aan de opvolger van Honey-Beat (2016). Tevens werd er een verrassende gast gespot in de studio, zo blijkt ook uit de eerste single die Miel Noir uit The Phoenix-Swarm, want zo gaat ...

lees meer...
FOTO'S : Praga Khan - @ YAP Leopoldsburg, 11/05/2019 daar Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: PANTSER FABRIEK - Het werkt inderdaad motiverend om op te mogen treden in het land van Front 242!

Op de affiche van Trouwfe(e)st ligt de nadruk ontegensprekelijk op de genres dark ambient, dark folk en waagt men ook graag een uitstapje naar het meer industriële genre. De naam van het Nederlandse Pantser Fabriek kwam dan ook als een verrassing. Deze pure EBM act is een project van Willem Witte, die we kennen van zijn neofolk alias ...

lees meer...
FOTO'S : De Klinke - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : La Lune Noire - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : 10 JAAR DER KLINKE - Mijn eerste vrouw zei me ooit dat echte kunst ontstaat uit het lijden van de ziel. Gelijk heeft ze.

Der Klinke blaast tien kaarsjes uit. Dat doen ze met een geschenk aan hun fans: een nieuwe plaat 'Decade' met daarop een aantal herwerkte versies van nummers uit hun eerste decennium, een aantal remixen en zelfs een handvol nieuwe nummers. De plaat moet een hoofdstuk afsluiten. Oorspronkelijk zou het zelfs de zwanezang van de groep ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 2 - Neem er een loopje mee.

Ondanks onze warme oproep om toch wat massaler op het appel te verschijnen, moesten we bij het betreden van de Zappa tot onze teleurstelling vaststellen dat deze in dovemansoren was gevallen. Een spijtige zaak, zowel voor de organisatie, maar in de eerste plaats voor de afwezigheden, die, getuige de klinkende namen die vandaag op de Black ...