casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.355 items

   

Philipp Münch
Elysium
Dark Ambient - Electro - Industrial
09/10/2018 : Philipp Münch - Elysium
Ant-Zen  Ant-Zen
09/10/2018, Dimi Brands

Philipp Münch wist al heel wat naambekendheid te vergaren dankzij acts als onder andere Synapscape, Ars Moriendi, The Rorschach Garden en Mandelbrot.

Maar ook onder zijn eigen naam brengt deze Duitser erg kwalitatieve plaatjes uit. De tijd snelt ons weer voorbij, want bij het verschijnen van deze review voor Elysium (2016) kwamen ondertussen ook nog Post Elysium (2017) en Greyscale (2018) uit.

“Schiet niet op ons, wij zijn slechts vrijwilligers!”, kunnen wij dan alleen maar beteuterd uitbrengen, wanneer we nog maar eens moeten vaststellen dat tijd te allen tijden beperkt blijkt te zijn.

Het begrip tijd is een begrip waar in het verleden al genoeg over gefilosofeerd is geworden, dus komen we liever tot de orde van de dag. En dat is dus Elysium, de vierde soloplaat van Münch.

We waren meteen al verkocht door de mooie hoes, en konden alleen maar hopen dat de muziekjes op deze plaat van hetzelfde niveau zouden zijn als de associatie die we maken met Münch en diens staat van dienst.

In de klassieke mythologie betekent elysium evenveel als een hiernamaals. Een gezegende en blije plaats gekozen door de goden en bestemd voor hen die een rechtvaardig en heldhaftig leven geleden hebben.

Maar waarom zouden we wachten tot we dood zijn om deze plek te mogen bewonen? Dit hemelse hiernamaals is namelijk aanwezig in het hier en nu, alleen moeten we onze blik er voor openstellen. Het was deze stelling die het startpunt vormde voor Münch tot het maken van deze plaat.

Münch stelt een brede waaier aan elektronische stijlen ten toon, zonder ook maar een keer de mist in te gaan. Gaande van de ritmische opener ‘Temperature Drops’, dat niet zou misstaan op eender welke electronica compilatie, tot de industriële dark ambient van ‘Fighting Back’.

Over dit nummer willen we nog graag kwijt dat de hier passerende ‘long version’ zeer letterlijk te nemen valt, aangezien ‘Fighting Back’ maar liefst 16 minuten lang van zich laat horen. Het is meteen ook het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van deze artiest die het nummer alle kanten laat uitgaan, waardoor het geen seconde gaat vervelen.

Wat ons betreft het sleutelnummer van Elysium want hier weet Münch zichzelf echt wel te overtreffen en op te stijgen tot ongekende hoogtes.

Tot een hemels hiernamaals? Juist, u snapt het plaatje.

Philipp Münch

Dimi Brands
09/10/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gratis download van Zauber

U houdt van sterk georkestreerde electro? Dan hopen we dat u al gehoord hebt van Zauber, het electroproject van Fransman Ludovic Dhenry. Zauber geeft een nummer gratis weg via bandcamp, een voorafname op de nieuwe plaat waar Zauber momenteel aan werkt. Het is niet het enige waar Ludovic zich momenteel mee bezig is. De nieuwe plaat van Exponentia ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Abstrackt Black: Dat we moesten sterven

In principe ging op 19 september onze Dark Entries Night door met De Delvers en Abstrackt Black, in de Kinky Star te Gent. Voorlopig gaat deze concertenreeks helaas niet door, maar dat betekent nog niet dat de groepen zelf niets meer van zich laten horen. Abstrackt Black bracht een paar dagen geleden bijvoorbeeld nog een nummer uit: 'Dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
NIEUWS 16/09/2020 : Athamay geeft een teken van leven...

'Wie?' hoor ik u al denken. Athamay, een groepje dat in de tweede helft van de jaren 90 via het Britse Nightbreed label wat furore genoot met donkere gotisch aandoende electro fetish muziek die de wereld van de bdsm celebreerde. De groep scoorde ook bij ons een paar eenvoudige maar doeltreffende hitjes als “Domination” ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...