casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.092 items

   

Philipp Münch
Elysium
Dark Ambient - Electro - Industrial
09/10/2018 : Philipp Münch - Elysium
Ant-Zen  Ant-Zen
09/10/2018, Dimi Brands

Philipp Münch wist al heel wat naambekendheid te vergaren dankzij acts als onder andere Synapscape, Ars Moriendi, The Rorschach Garden en Mandelbrot.

Maar ook onder zijn eigen naam brengt deze Duitser erg kwalitatieve plaatjes uit. De tijd snelt ons weer voorbij, want bij het verschijnen van deze review voor Elysium (2016) kwamen ondertussen ook nog Post Elysium (2017) en Greyscale (2018) uit.

“Schiet niet op ons, wij zijn slechts vrijwilligers!”, kunnen wij dan alleen maar beteuterd uitbrengen, wanneer we nog maar eens moeten vaststellen dat tijd te allen tijden beperkt blijkt te zijn.

Het begrip tijd is een begrip waar in het verleden al genoeg over gefilosofeerd is geworden, dus komen we liever tot de orde van de dag. En dat is dus Elysium, de vierde soloplaat van Münch.

We waren meteen al verkocht door de mooie hoes, en konden alleen maar hopen dat de muziekjes op deze plaat van hetzelfde niveau zouden zijn als de associatie die we maken met Münch en diens staat van dienst.

In de klassieke mythologie betekent elysium evenveel als een hiernamaals. Een gezegende en blije plaats gekozen door de goden en bestemd voor hen die een rechtvaardig en heldhaftig leven geleden hebben.

Maar waarom zouden we wachten tot we dood zijn om deze plek te mogen bewonen? Dit hemelse hiernamaals is namelijk aanwezig in het hier en nu, alleen moeten we onze blik er voor openstellen. Het was deze stelling die het startpunt vormde voor Münch tot het maken van deze plaat.

Münch stelt een brede waaier aan elektronische stijlen ten toon, zonder ook maar een keer de mist in te gaan. Gaande van de ritmische opener ‘Temperature Drops’, dat niet zou misstaan op eender welke electronica compilatie, tot de industriële dark ambient van ‘Fighting Back’.

Over dit nummer willen we nog graag kwijt dat de hier passerende ‘long version’ zeer letterlijk te nemen valt, aangezien ‘Fighting Back’ maar liefst 16 minuten lang van zich laat horen. Het is meteen ook het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van deze artiest die het nummer alle kanten laat uitgaan, waardoor het geen seconde gaat vervelen.

Wat ons betreft het sleutelnummer van Elysium want hier weet Münch zichzelf echt wel te overtreffen en op te stijgen tot ongekende hoogtes.

Tot een hemels hiernamaals? Juist, u snapt het plaatje.

Philipp Münch

Dimi Brands
09/10/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
INTERVIEW : SIMI NAH - Schommelen tussen een ‘normale’ wereld en een ‘artistieke’ wereld was frustrerend, maar heeft ons er misschien toe gebracht om nu onze beste plaat te maken.

In schoonheid eindigen, dat wou Simi Nah met haar nieuwe cd 'La terre est noire'. Of dat gelukt is? En of! De plaat is een waar juweeltje geworden. Een donker juweeltje, dat wel, met veel verwijzingen naar de depressie, slapeloosheid, pijn, dood en zelfmoord. Dag Simi Nah. Ik wil je feliciteren voor ‘La terre est noire’, ...

lees meer...
FOTO'S : Doganov - @ Le Garage Luik door Luc Luyten, 13/10/2018

lees meer...
FOTO'S : Stin Scatzor - @ Le Garage Luik door Luc Luyten, 13/10/2018

lees meer...
NIEUWS 15/10/2018 : Eerste drie namen voor Black Easter zijn bekend.

Het jaar was nog maar net uit de startblokken, maar met het overlijden van onze goede vriend Ward De Prins hing er al meteen een pikzwarte wolk boven 2018. Ward was niet alleen een belangrijke persoon bij Peek-A-Boo, tevens organiseerde hij ook het Black Easter Festival, dat tot op heden reeds 2 maal had plaatsgevonden. Ter ere van ...

lees meer...
INTERVIEW : COPH NIA - In dit genre zijn er te veel artiesten die sombere, saaie live shows brengen.

Coph Nia gaf vorig jaar tijdens het verjaardagsfestival ter ere van 30 jaar Cold Meat Industry een verpletterend optreden dat door vele bezoekers als absoluut hoogtepunt ervaren werd. Onder deze bezoekers ook de organisatie van het Nederlandse Dwaalspoor en zij wilden maar wat graag dat de Zweed Mikael Aldén (of Aldenon Satorial ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Numan: de planeet zou het beter doen zonder ons

Bluedot lijkt wel een ideaal festival om Gary Numan uit te nodigen. Het festival draait rond wetenschap en is genoemd naar het blauwe puntje dat onze planeet in het universum vormt. Gary Numan heeft met 'Savage' een plaat gemaakt over hoe mensen proberen te overleven nadat de klimaatverandering alle mogelijke rampen op de mensheid ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Heruitgave van drie eerste Siglo XX-ep's

40 jaar Siglo XX moet gevierd worden. Met een uitzonderlijke reünietournee natuurlijk, maar ook een paar heruitgaven zullen niet misstaan. Het Leuvense Onderstroom specialiseert zich al jaren in heruitgaven van wavegrootheden en zijn uiteraard ideaal voor de klus. Zij brachten eerder de lp 'Siglo XX' uit, en brengen nu de drie ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Wavefest in Baroeg met Agent Side Grinder, Dive, Zanias...

Op 20 oktober kunt u in de Baroeg van Rotterdam terecht voor de vierde editie van Wavefest, en er staat heel wat moois op de affiche. Agent Side Grinder heeft een turbulente tijd gekend, met het - vriendschappelijk - vertrek van verschillende leden waaronder oorspronkelijk zanger Kristoffer Grip. De groep is nu herleid tot een trio, maar ...

lees meer...
NIEUWS 09/10/2018 : Toekomstmuziek door VNV Nation

'No Future' zongen de punkers. VNV Nation is daar niet zo zeker van... Zij wachten geduldig op de toekomst, en vragen zich af wanneer die er dan eindelijk aankomt. Dat is natuurlijk verwarrend, want elke keer je denkt dat de toekomst er eindelijk is, verandert die in heden en al even snel in verleden. Alle existentiële twijfels ...

lees meer...
FOTO'S : The Kids - @ Hertals Rock City, 22/09/2018 door Luc Luyten