casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.306 items

   

Phantom Winter
Into Black Science
Black Metal - Doom - Sludge
20/05/2018 : Phantom Winter - Into Black Science
Golden Antenna  Golden Antenna
20/05/2018, Danny Quetin

Ettertjes, pestkopjes, jong schorremorrie, brutale vlegeltjes. Vaak met de knieën bloot en met ezelsoren op het hoofd. Tenminste, zo stellen we ons de jeugdjaren voor van het Noord-Beierse Phantom Winter. Al bestaat de kans dat hun brutaliteiten zich eerder weten te manifesteren door de donkere poëzie van Sylvia Plath of door The Modern Prometheus van Mary Shelley die ze voor hun derde album Into Dark Science als inspiratiebron wisten te integreren.

Brutaliteiten jawel, want Into Dark Science heeft aan 6 tracks voldoende om de innerlijke demonen volledig in mootjes te hakken. Vlijmscherp en met een slagkracht waar zelfs de Richter-schaal zich geen raad mee weet. Winterdoom noemen ze het zelf, al kan je die doom nog aanvullen met een flinke portie sludge en black metal.

Zes tracks die wild om zich heen schoppen en hier en daar een kleine ademruimte voorzien. Net lang genoeg om de defibrillator uit de kast te halen.

Al valt de kwaadheid nog wel mee in The Initiation Of Darkness dat in net geen 10 minuten een noise-gordijn weet te cumuleren met donkere mysterieusheid. Om zo weer los te barsten in gitzwarte doom en te eindigen met het klokgelui der heiligschennis.

Het aureool van d’engelen zijn onbestaande, en zo niet in elk geval fake. Ripping Halos From Angels maakt met schreeuwerige vocalen komaf met de mystiek van de hemelgeesten. Hierbij ook hun inspiratie vindend in een oneliner van Oscar Wilde.

En zo heeft elke titel wel ergens zijn bezieling. Frostcoven zoekt zijn onheil bij Rainer Werner Fassbinder, en weet de teistering van de klopgeest of drie-eenheid te verslaan door eigen slagkracht. Lang uitgesponnen en zijn aanloop nemend om oorschelpen te vrijwaren van bloedingen is voor The Craft And The Power Of Black Magic Wielding.

Onbestaande angsten, het leven in doem, de kwaadaardigheid in het algemeen. Ze staan synoniem voor het titelnummer Into Dark Science. Laat de zwarte kraai de wegbereider zijn voor afsluiter Godspeed ! Voyager dat tegen alle verwachtingen in Phantom Winter bijzonder zachtaardig laat weerklinken. Al is ook dat maar voor even.

Het mag geen toeval zijn dat bij het schrijven van deze recensie er plots een onweer losbarst. Al is het gedonder slechts een Klein Duimpje tegenover de meedogenloze gelaarsdheid die Phantom Winter op Into Dark Science weet te bekrachtigen.

Into Dark Science weet Phantom Winter dan ook te laten klinken als een demon van henzelf. Kwaad en vooral brutaal. Niet geschikt voor gevoelige trommelvliezen.

Bandcamp

Website

Danny Quetin
20/05/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...