casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.968 items

   

Phantom Winter
Into Black Science
Black Metal - Doom - Sludge
20/05/2018 : Phantom Winter - Into Black Science
Golden Antenna  Golden Antenna
20/05/2018, Danny Quetin

Ettertjes, pestkopjes, jong schorremorrie, brutale vlegeltjes. Vaak met de knieën bloot en met ezelsoren op het hoofd. Tenminste, zo stellen we ons de jeugdjaren voor van het Noord-Beierse Phantom Winter. Al bestaat de kans dat hun brutaliteiten zich eerder weten te manifesteren door de donkere poëzie van Sylvia Plath of door The Modern Prometheus van Mary Shelley die ze voor hun derde album Into Dark Science als inspiratiebron wisten te integreren.

Brutaliteiten jawel, want Into Dark Science heeft aan 6 tracks voldoende om de innerlijke demonen volledig in mootjes te hakken. Vlijmscherp en met een slagkracht waar zelfs de Richter-schaal zich geen raad mee weet. Winterdoom noemen ze het zelf, al kan je die doom nog aanvullen met een flinke portie sludge en black metal.

Zes tracks die wild om zich heen schoppen en hier en daar een kleine ademruimte voorzien. Net lang genoeg om de defibrillator uit de kast te halen.

Al valt de kwaadheid nog wel mee in The Initiation Of Darkness dat in net geen 10 minuten een noise-gordijn weet te cumuleren met donkere mysterieusheid. Om zo weer los te barsten in gitzwarte doom en te eindigen met het klokgelui der heiligschennis.

Het aureool van d’engelen zijn onbestaande, en zo niet in elk geval fake. Ripping Halos From Angels maakt met schreeuwerige vocalen komaf met de mystiek van de hemelgeesten. Hierbij ook hun inspiratie vindend in een oneliner van Oscar Wilde.

En zo heeft elke titel wel ergens zijn bezieling. Frostcoven zoekt zijn onheil bij Rainer Werner Fassbinder, en weet de teistering van de klopgeest of drie-eenheid te verslaan door eigen slagkracht. Lang uitgesponnen en zijn aanloop nemend om oorschelpen te vrijwaren van bloedingen is voor The Craft And The Power Of Black Magic Wielding.

Onbestaande angsten, het leven in doem, de kwaadaardigheid in het algemeen. Ze staan synoniem voor het titelnummer Into Dark Science. Laat de zwarte kraai de wegbereider zijn voor afsluiter Godspeed ! Voyager dat tegen alle verwachtingen in Phantom Winter bijzonder zachtaardig laat weerklinken. Al is ook dat maar voor even.

Het mag geen toeval zijn dat bij het schrijven van deze recensie er plots een onweer losbarst. Al is het gedonder slechts een Klein Duimpje tegenover de meedogenloze gelaarsdheid die Phantom Winter op Into Dark Science weet te bekrachtigen.

Into Dark Science weet Phantom Winter dan ook te laten klinken als een demon van henzelf. Kwaad en vooral brutaal. Niet geschikt voor gevoelige trommelvliezen.

Bandcamp

Website

Danny Quetin
20/05/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/01/2022 : Oracula Records kondigt eindelijk de nieuwe releases aan op vinyl.

Niet dat het label er zo veel aan kan doen... Op de bandcamp pagina van dit fijne Spaanse label staan al een paar maand nieuwe titels te blinken maar diegene die deze ook effectief op de fysieke drager willen kunnen binnenkort eindelijk worden bediend. Door problemen en oponthoud (iets waar wel meerdere kleinere labels mee kampen) in de perserijen ...

lees meer...
NIEUWS 26/01/2022 : Dolva Sana, nieuw en Belgisch

Het project Dolva Sana brengt koude, grimmige en minimalistische synth pop beïnvloed door new wave, krautrock, vroege synth pop en andere pioniers van de elektronische muziek. Het project, een collaboratie tussen muzikant en producer Frederic Caure (Kortrijk, België) en Jake Harding (London, VK), werd opgericht in 2021. "Hard-boiled ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Nieuw werk van Principe Valiente op komst

Altijd al raar gevonden dat deze Zweedse post punkers niet ietwat meer populariteit genieten. Wat mij betreft mogen ze gerust op de komende Halloween editie van Sinner’s Day staan, temeer daar eind maart, eindelijk (vier jaar na “Oceans”), een nieuw album van deze heren verschijnt dat de titel “Barricades” mee ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Cold Transmission zet 2022 goed in!

Over dit Duitse post punk label hebt u alvast één en ander gehoord hier bij Dark Entries, en terecht want er zitten een paar heuse pareltjes in hun catalogus. Nu pakt het label uit met een nieuwe release van het Canadese The Gathering, “Parade”, en dat zomaar na 30 jaar windstilte! The Gathering werd in 1985 geformeerd ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...