casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Paul Hawkins And The Awkward Silences
Outsider Pop
Indie - Pop
18/02/2016 : Paul Hawkins And The Awkward Silences - Outsider Pop
Jezusfactory Records  Jezusfactory Records
18/02/2016, Dimi Brands

Ik las in een andere recensie van deze release dat de stem van Hawkins klinkt als Nick Cave, Mark E. Smith en Ian Dury. Met andere woorden: mijn interesse was gewekt, en de laatste vergelijking kan ik nog begrijpen, maar wat ik er vooral in hoor is een cockney versie van Daniel Johnston.

Moest u deze niet kennen kan ik hem het best omschrijven als: op het pathetische af toon-onvast, of om kort te zijn: valser dan een kat.

Johnston overleeft op een dieet van antidepressiva en andere downers, wat ook wel schetsend is voor diens zangstijl.

Naast ‘zanger’ is Hawkins ook nog auteur en blogger, ik kan het niet laten maar denk meteen: “schoenmaker blijf bij uw leest!”

De muzikale begeleiding door The Awkward Silences (wat wel een leuke groepsnaam is), die de twijfelachtige eer te beurt valt om deze bij momenten echt wel enerverende stem van een funky indiepop jasje te voorzien, slaagt er ook niet in om de meubelen te redden.

Voor deze titanenstrijd zijn dan ook meer wapens nodig. De strijkers die soms de kop opsteken zijn mooi maar het sterkste wapen dat ze in handen hebben is er in de persoon van Mary Boe, die middels haar backing vocals toch nog een lichtpuntje vormt.

Muzikaal horen we invloeden gaande van The Clash en Gang Of Four tot LCD Soundsystem, smerig klinkende bands met andere woorden, de smerige sound van Engeland dus (de band komt uit Londen en Hawkins werd geboren in de eveneens smerige havenstad Bristol) en Awkward Silences lid Ian Button was in het verleden nog lid van het smerig klinkende dance collectief Death In Vegas.

Smerig en vettig klinkt deze Outsider Pop dus wel, daar moet je niet aan twijfelen, maar qua obstakel is die stem echt wel een niet te overwinnen struikelblok.

De likkebaardende poes op de hoes maalt er niet om, maar wij beleefden zowat de langste 40 minuten die we ons totnogtoe kunnen indenken.

Paul Hawkins And The Awkward Silences

Dimi Brands
18/02/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...