casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Paranoia Inducta
From The Depths
Dark Ambient
19/10/2017 : Paranoia Inducta - From The Depths
Rage In Eden  Rage In Eden
19/10/2017, Dimi Brands

Als we het Poolse Paranoia Inducta (het klinkt haast als de naam van een of andere gangster rapper) één goede raad willen meegeven, laat het dan deze zijn: less is more.

Op het negende album From The Depths, tevens het derde deel uit een heuse trilogie (voorafgegaan door Evil Angel (2010) en Maze Of Death (2013)), krijgen we in de tijdspanne van een uur namelijk 14 nummers voorgeschoteld, waarvan daarenboven amper eentje blijft hangen.

Anthony Armageddon Destroyer is de man achter dit project, en hij schijnt een voorliefde te hebben voor zogenaamde ‘anti-muziek’ zoals industrial en harsh noise. De invloed hiervan was ook niet te ontkennen op voorgaand plaatwerk die gemakkelijkheidshalve in het death industrial hokje (zie ook Brighter Death Now) werden gestopt, al sprak Anthony zelf liever over de term Apocalyptic Death Industrial, het kind moet immers een naam hebben.

Hiervan is helaas op From The Depths slechts een fractie te horen, want hier zoekt men het meer in (dark) ambient sferen. We vermoeden dat de man op zoek was naar -een weggever- meer diepgang met deze plaat?

From The Depths tracht een verhaal te brengen over verlies, eenzaamheid, wanhoop en een algemeen gebrek aan hoop. De pijn van het bestaan en het verdriet wat hiermee gepaard gaat, graag bezongen thema’s in ons geliefde genre, komen zoals u ziet ruimschoots aan bod.

Rage In Eden waarschuwt overgevoelige en -gevoelige personen ver uit de buurt van deze release te blijven, aangezien deze ernstige depressie zou kunnen veroorzaken.

Dat je niet bepaald vrolijk van deze plaat worden zal, daar mag je donder op zeggen, maar zo fel zouden we het nu ook weer niet durven stellen.

Sfeervolle geluiden, vaak aangevuld met spaarzame pianoklanken domineren het eerste deel van de plaat (‘Whispers And Cogs’ doet iets moois met neoklassiek, ambient en -toepasselijk- gefluister en in het titelnummer eisen heavenly voices de aandacht op), halverwege springt de voorliefde voor death industrial meer in het oog, en doen nummers als ‘The Noonday Demon’ en ‘Sanctuary Of Madness’ ons denken aan Trepaneringsritualen. Voor de rest moeten we dark ambient van een weinig verrassend allooi verduren, ook deze schoenmaker blijft dus beter bij zijn leest. Het gros van de nummers klinkt als een bundeling van Cold Meat Industry toppers (Coph Nia, Sanctum, Arcana, en ga zo nog maar een tijdje verder), muziek waar wij altijd voor te vinden zijn, maar waarvan we toch iets meer verwachten dan een zoutloze kopie van het origineel.

Op de mooie hoes zien we een gemaskerde vrouw in wit slaapkleed omgeven door tal van gevouwen papieren bootjes. Net zoals deze bootjes varen de nummers op From The Depths alle kanten uit, en kunnen we van een eenduidige eindbestemming moeilijk spreken.

From The Depths zou je als debuutplaat nog met de mantel der liefde kunnen bedekken, maar voor een negende album van een project klinkt dat gewoon te inspiratieloos en te vlak. De paar schrijffouten in de titels (Sanctaury en Prugatory lezen we tot onze verbazing) zijn hier dan ook eerder onvergefelijk te noemen.

Tijd voor Anthony om even te herbronnen, want de gezochte (doch niet echt gevonden) diepgang hopen we op plaat nummer tien wél terug te mogen horen.

Paranoia Inducta

Dimi Brands
19/10/2017

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...