casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.621 items

   

Palais Des Bauzards
In The Grassfield
Dark Wave - Electro - Minimal
26/12/2015 : Palais Des Bauzards - In The Grassfield
Onderstroom  Onderstroom
26/12/2015, Danny Quetin

Reeds bij de verovering van de zogeheten New Wave-beweging door ons vaderland, werd er duchtig geluidskundig geëxperimenteerd door landgenoten. Het instrumentarium was in de meeste gevallen niet al te uitgebreid, en net dat zorgde voor Creatieve Kunsten. Of Schone Kunsten zo u wil.

Het Leuvense Palais Des Bauzards deed het met behulp van een ritmebox, enkele niets ontziende synths en nu en dan een in donkere sferen ondergedompelde gitaar. Opgericht in 1983 door Danny Jacobs, Frank Dewit, Rudy Stuyckens, Chris Serré (+2006) en Dirk Van Regenmortel.

De voornaamste creaties van dit Paleis zijn nu ondergebracht bij Onderstroom in de vinylplaat In The Grassfield.

Kant A is een heerlijke verzameling van Home Recordings die vooral via diverse tapes in de ondergrond werden uitgebracht en die dezelfde sfeer ademen van pakweg een Cabaret Voltaire.

Soylent Green wordt beschouwd als een eerbetoon aan de gelijknamige SF-film uit 1973 die vooral handelt over de wereldwijdse overbevolking, armoede, honger en vooral de klimaatopwarming. Vooral de thematiek rond het klimaat en beter maar vooral gezonder leven liggen Danny Jacobs al jaren nauw aan het hart. Niet voor niets bekleedt hij momenteel de functie van directeur bij de Bond Beter Leefmilieu.

Native Tongue en It’s Disgusting zijn fantastisch klinkende elektro-aandoende parels vergezeld van even donkere Coldwave-vocalen.

De Hebzuchtigheid van de Mens wordt aan de kaak gesteld in Money waarin vooral de ritmebox helemaal zijn gang mag gaan, terwijl Lies de meest experimentele sound meekreeg.

In tijden van vergulde kerstmannen vergiftigen we onszelf met een overdosis gevogelte en aanverwanten, maar weet dat er nog heel veel honger in de wereld is. In Ethiopië heerst nog steeds het kwaad van de honger, ook zij hebben recht op hun Kerstmis. Het bijzondere thema in Christmas In Addis Abeba.

Kant B belicht dan weer de andere kant van Palais Des Bauzards. Mede door de productie van de legendarische Ludo Camberlin wordt de grens van de darkwave opgezocht met In The Grassfield (het is niet omdat de koe gras eet, dat we daarom ook de koe dienen op te eten) en Knowing Too Much (nieuwsberichten horen niet tot sensatie uitvergroot te worden).

My Life Is A Sin en Eat Out Of My Hands tonen de meest veelzijdige kant van het naar Leuven verhuisde Paleis voor Schone Kunsten.

Omdat momenteel bijna niemand meer in het bezit is van tapes als Art Complications en Mad In Belgium is deze In The Grassfield de ultieme plaat voor Kunsten Uit Leuven.

Dit album werd uitgebracht ter nagedachtenis aan de in 2006 overleden bassist Chris Serré.

www.onderstroomrecords.net

Danny Quetin
26/12/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Wappenbund - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Pantser Fabriek - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Riotmiloo - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : TO AVOID (Dark Entries Night 28) - We hebben ons nooit kunnen verzoenen met het uiteengaan van To Avoid.

Pure, onversneden old school electro, iemand? Ok, we doen een aanbod: To Avoid brengt al 21 jaar EBM en treedt op vrijdag 21 juni op in de Kinky Star te Gent. Gratis bovendien, op een Dark Entries Night. We hadden een gezellige babbel met de drie heren, over het verleden maar vooral ook over de toekomst. Want To Avoid werkt aan nieuwe zaken ...

lees meer...
INTERVIEW : W-Fest, het interview (deel 2) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!

Lees vooral eerst deel 1 van dit interview! (klik de link) Zet je schrap voor deel 2 van onze uitgebreide babbel met Erik De Ridder, bezieler van W-Fest! DE: De verhuis naar Waregem dit jaar, een bewuste keuze? Wat wordt er anders? Erik: Het blijft een festival maar er komt ook een indoor beleving, beetje vergelijkbaar met Amphi. ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Wave-Gotik-Treffen 2019 - Creatieve uitingen, interessante ontmoetingen en prachtige muziek (Xavier Kruth)

Mijn elfde Wave-Gotik-Treffen reeds, en voor mij een heel speciale editie. Het is immers de eerste keer dat ik zelf deel uitmaak van het programma. Op zondag geef ik een lezing over subculturen in het Oostblok, en ik ben er zelfs in geslaagd om een akoestische set te spelen op een picknick. Ik heb hierdoor ook tal van boeiende mensen ontmoet, ...

lees meer...
NIEUWS 13/06/2019 : Trouwfest: gratis festival met onze goedkeuring.

U kon er onmogelijk naast kijken op onze site: ook dit jaar (aanstaande zaterdag meer bepaald) is er weer een editie van Trouwfest, het festival ter ere van de huwelijksverjaardag van ondergetekende. Nogmaals willen we, de misleidende titel van het evenement indachtig, benadrukken dat dit een openbaar evenement is waar iedereen welkom ...

lees meer...
NIEUWS 12/06/2019 : Een avondje met FolkWorld in België

Een beetje met de hulp van Dark Entries kunnen we het volgende evenement wel noemen. Toen de Duitse neofolk organisatie FolkWorld ons vroeg naar een gepaste locatie voor een concert van Rome en of we en passant ook geen leuke lokale act kende voor het voorprogramma begon onze denktank reeds te bollen, en werden deze vragen vliegensvlug van ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download compilatie Mind Plug Records.

Ook de liefhebbers van mystieke, obscure, meditatieve en noisy geluiden kunnen weer een tijdje verder met de vierde labelcompilatie van het Duitse Mind Plug Records. Oefen alvast uw beste lotushouding, en voorzie beter langdurig brandende wierook want deze 13 nummers tellende verzamelaar is goed voor een speelduur van bijna 2,5 uur en ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download Paranoia Musique Vol.5

Voor de vijfde keer op rij laat het Braziliaanse label Paranoia Musique ons middels een compilatie kennismaken met 12 underground acts die naar eigen zeggen de meest inventieve geluiden uit het alternatieve universum laten horen. Met Navajas Cross, Les Animaux Sauvages, Bring Her, Phileas Fogg, The Lautreamonts, The Dream Never Ends, Sounds ...

lees meer...
NIEUWS 06/06/2019 : In de wereld van Liana is alles mogelijk.

Als je een liefde voelt voor elektronische muziek met Oriëntaalse invloeden, dan zou je de muziek van de twee zusjes Lia en Lena AKA LIANA zeker een keer moeten luisteren. Zij schrijven en produceren niet alleen hun eigen muziek, maar regisseren en editen ook hun eigen (muziek) video's. Net zoals ook hun dromerige videoclip voor ...