casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.088 items

   

Organisation Toth
The Occult Bloodline
Dark Ambient - Industrial - Ritual
26/01/2020 : Organisation Toth - The Occult Bloodline
Steinklang Industries  Steinklang Industries
26/01/2020, Dimi Brands

Blij waren we vorig jaar om vast te stellen dat het Oostenrijkse kwaliteitslabel Steinklang, hoewel eigenlijk nooit echt weg geweest, terug stevig in zijn sporen lijkt te zitten.

Naast sterke releases van o.a. Grim en Solco Chiuso en enkele opmerkelijke reissues (Exaltation Of The Past van Arditi op vinyl en essentiële albums van Von Thronstahl, Leger Des Heils en Puissance op cassette) besloot men het jaar af te sluiten met nog twee enigszins grote namen die men aldaar op stal heeft staan.

Enerzijds het Griekse dark folk/ambient/ritual gezelschap Dark Awake, anderzijds Organisation Toth, een project waarvan we eerlijk gezegd het bestaan haast vergeten waren.

Nochtans is het niet zo lang geleden dat deze naam uit Marseille nog iets van zich liet horen, het door ons volledig gemiste Actus Fidei stamt uit 2016.

Mede hiervoor verantwoordelijk achtten wij hiervoor de noodzaak om in eigen beheer albums te gaan uitbrengen. Zowel Actus Fidei als diens voorganger Axis Of Evil verschenen op het eigen Temple ov Toth naast enkele singles op Fidelis Legio, een ander eigen label.

Het teloorgaan van een label als Rage In Eden (voorheen War Office Propaganda), zowat dé naam wat martial aanbelangde, is in deze een jammere zaak, al kunnen we niet spreken van een complete verrassing. Het martial genre is, hier en daar nog een laatste stuiptrekking vertonend, dood en begraven.

Het is een onoverkomelijk gevolg wanneer je stoïcijns aan de voorgeschreven regeltjes blijft vasthouden en iedere vorm van vernieuwing uit den boze is. In dat opzicht is het terug oppikken van Organisation Toth door Steinklang een clevere zet.

Ook al lijkt het artwork anders te doen vermoeden, ondanks de zeer clichématige beeldvorming tracht The Occult Bloodline niet om nieuw leven in het martial genre te blazen. Verwacht je dus niet aan tromgeroffel of bombastische Wagneriaanse koorzang. Het geluid van Organisation Toth is geëvolueerd naar een meer ritueel aandoende vorm van ambient.

In het begin van het album klinkt dit tijdens songs als ‘Holy Land’ en ‘Fallen Angel’ vrij modern door het gebruik van een elektronische industrial sound. Tijdens de tweede helft zorgen nummers als ‘Aurora’ en ‘Unholy Alliance’ voor een meer spirituele dark ambient sfeer.

Hiertussen gepropt vinden we nog ‘Last Tribute’, de enige keer dat men zich in de buurt van het martial industrial genre waagt. Een passende titel, de eerdere overpeinzing indachtig. Helaas klinkt het als een kalf dat reeds verdronken is, en loopt het nummer in kwestie dan ook compleet verloren op dit album. ‘Lost Tribute’ had dus evenzeer gekund.

We blijven dan ook met een dubbel gevoel achter na beluistering van The Occult Bloodline. Degelijk is het zeker en vast, maar wij hadden op net ietsje meer gehoopt.

Dimi Brands
26/01/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Zachery Allan Starky (ZAS) verzoent postpunk en techno!

Kan dat dan? Wel deze Amerikaan is al jaren actief in de ondergrond van New York, ondermeer als dj. Hij analyseert de scene zeer scherp en na heel wat productiewerk pakt hij binnenkort uit met zijn debuutplaat “Fear City”die een hedendaags muzikaal beeld moet geven van de grootstad New York anno 2020. De eerste singel “No ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Last call voor Porta Nigra... en meer festival plezier!

In onze scene bestaat er niet zoiets als een festivalseizoen. Gans het jaar vieren we feest. Zo kunt u straks, op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart voor twee dagen in Aartschot terecht voor Porta Nigra. Twee dagen, waarbij Dark Entries onder andere uitkijkt naar de passages van Rosa Crux, Ordo Rosarius Equilibrio, Siglo XX en een herrezen The ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Dark Entries geeft 5 vrijkaarten weg voor de New Wave Club Class-X Party in Aarschot

Het is een jaarlijkse traditie, de New Wave Club Class-X in de stadsfeestzaal van Aarschot. Dj Wildhoney zal je er trakteren op de beste plaatjes in meer dan 40 jaar new wave. Het feestje gaat door op zaterdag 7 maart. En Dark Entries mag 5 vrijkaarten weggeven. Niet zomaar, hé, je moet een vraag beantwoorden. Welk instrument speelde ...

lees meer...
NIEUWS 26/02/2020 : 'Het lijkt wel vrede'-tour van Gert Kleinpunk

Gert Kleinpunk - de tegendraadse troubadour uit Leuven - heeft een nieuwe ep afgewerkt, en die heet net zoals de optredens die hij al meer dan 30 jaar organiseert: 'Het lijkt wel vrede'. Daarop staan alweer 8 scherpe en rake liederen over de toestand van de maatschappij, over de achteruitgang van het milieu, over de corruptie van de ...

lees meer...
NIEUWS 19/02/2020 : The Epic Apocalypse Tour

EPICA en Apocalyptica bundelen de krachten voor een tournee die alle monden zal doen open vallen. De twee groepen kondigen 'The Epic Apocalypse Tour' aan, die tot groot jolijt van de Belgische fans ook langskomt in de Ancienne Belgique, en dat op vrijdag 4 december. De Nederlanders van EPICA staan al bijna twee decennia aan de ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...