casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Ordo Rosarius Equilibrio
Ménage à Quatre
Dark Folk / Apocalyptic Folk
27/07/2019 : Ordo Rosarius Equilibrio - Ménage à Quatre
Out Of Line  Out Of Line
27/07/2019, Dimi Brands

Als voorloper op het nieuwe Ordo Rosarius Equilibrio album dat de titel Let’s Play zal meekrijgen en dat vanaf september verkrijgbaar zal zijn, werd de EP Ménage à Quatre gelanceerd. Niet zomaar een nieuw album trouwens die Let’s Play, want het betreft een plaat waar Tomas Pettersson zeven jaar aan gewerkt heeft. We zijn uitermate benieuwd.

Sinds gisteren kan je het album pre-orderen, en wie de albumtitel heel letterlijk wenst te nemen bestelt best ineens de gelimiteerde (404 stuks) boxset met daarin naast de cd ook een (dubbele)vinylversie, de Ménage à Quatre EP plus voor de echte speelvogels een “elektrisch speeltje” en een paar naadkousen, het zo vaak bezongen fetisj-object bij deze Zweden.

Om het spannende wachten te verzachten hebben we aan Ménage à Quatre dus alvast een zoethoudertje.

Een van de nummers op deze EP zal de fans ongetwijfeld bekend in de oren klinken. ‘4 All Our Scissor Sisters’ behoort al geruime tijd tot ORE’s liveset, en om deze Zweden live aan het werk te zien heeft u de laatste jaren kansen te over gehad.

Wie een beetje vertrouwd is met de thematiek die Ordo graag aansnijdt, weet dat het hier geen lofzang voor de studierichting Snit & Naad betreft.

Toen we gisteren ons oog over de songs van Let’s Play lieten glijden, constateerden we dat er slechts 1 nummer van Ménage à Qautre (te weten ‘Ménage à Trois (There Is Nothing To Regret)’) het album zal halen. In veel gevallen is een dergelijk tussendoortje vrij overbodig, maar duidelijk niet in het geval van ORE dus.

Single ‘Ménage à Trois’ doet reeds het beste verhopen, en pikt de draad netjes op die met topalbums Songs 4 Hate & Devotion en Vision:Libertine de succesformule van de Zweden smeedde.

ORE toont zich wederom meester in het aftasten van grenzen en zoals het bij een perfecte driehoeksverhouding zou moeten blijft men, ondanks de andere invalshoek, trouw aan de eigen waarden. Ook de expliciete videoclip die bij dit nummer hoort doet erg zijn best om grenzen af te tasten, we zijn benieuwd hoe lang hij aan de strenge censuurcommissie van YouTube kan ontsnappen.

‘Believe In Me’ doet ons erg denken aan het titelnummer van Vision:Libertine, en aangezien dit album twee jaar geleden ons eindejaarslijstje mocht aanvoeren, hoort u ons allerminst klagen.

Een ander mooi voorbeeld van hoe ORE het neofolk genre enkele etages boven zichzelf weet te verheffen kan je horen tijdens het zeer sterke ‘Kiss Me Now (And I’ll Be Silent Just 4 You)’, wacht dus niet op Let’s Play, maar ga ook voluit voor deze EP!

Ordo Rosarius Equilibrio

Dimi Brands
27/07/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...