casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.303 items

   

Ordo Rosarius Equilibrio
Ménage à Quatre
Dark Folk / Apocalyptic Folk
27/07/2019 : Ordo Rosarius Equilibrio - Ménage à Quatre
Out Of Line  Out Of Line
27/07/2019, Dimi Brands

Als voorloper op het nieuwe Ordo Rosarius Equilibrio album dat de titel Let’s Play zal meekrijgen en dat vanaf september verkrijgbaar zal zijn, werd de EP Ménage à Quatre gelanceerd. Niet zomaar een nieuw album trouwens die Let’s Play, want het betreft een plaat waar Tomas Pettersson zeven jaar aan gewerkt heeft. We zijn uitermate benieuwd.

Sinds gisteren kan je het album pre-orderen, en wie de albumtitel heel letterlijk wenst te nemen bestelt best ineens de gelimiteerde (404 stuks) boxset met daarin naast de cd ook een (dubbele)vinylversie, de Ménage à Quatre EP plus voor de echte speelvogels een “elektrisch speeltje” en een paar naadkousen, het zo vaak bezongen fetisj-object bij deze Zweden.

Om het spannende wachten te verzachten hebben we aan Ménage à Quatre dus alvast een zoethoudertje.

Een van de nummers op deze EP zal de fans ongetwijfeld bekend in de oren klinken. ‘4 All Our Scissor Sisters’ behoort al geruime tijd tot ORE’s liveset, en om deze Zweden live aan het werk te zien heeft u de laatste jaren kansen te over gehad.

Wie een beetje vertrouwd is met de thematiek die Ordo graag aansnijdt, weet dat het hier geen lofzang voor de studierichting Snit & Naad betreft.

Toen we gisteren ons oog over de songs van Let’s Play lieten glijden, constateerden we dat er slechts 1 nummer van Ménage à Qautre (te weten ‘Ménage à Trois (There Is Nothing To Regret)’) het album zal halen. In veel gevallen is een dergelijk tussendoortje vrij overbodig, maar duidelijk niet in het geval van ORE dus.

Single ‘Ménage à Trois’ doet reeds het beste verhopen, en pikt de draad netjes op die met topalbums Songs 4 Hate & Devotion en Vision:Libertine de succesformule van de Zweden smeedde.

ORE toont zich wederom meester in het aftasten van grenzen en zoals het bij een perfecte driehoeksverhouding zou moeten blijft men, ondanks de andere invalshoek, trouw aan de eigen waarden. Ook de expliciete videoclip die bij dit nummer hoort doet erg zijn best om grenzen af te tasten, we zijn benieuwd hoe lang hij aan de strenge censuurcommissie van YouTube kan ontsnappen.

‘Believe In Me’ doet ons erg denken aan het titelnummer van Vision:Libertine, en aangezien dit album twee jaar geleden ons eindejaarslijstje mocht aanvoeren, hoort u ons allerminst klagen.

Een ander mooi voorbeeld van hoe ORE het neofolk genre enkele etages boven zichzelf weet te verheffen kan je horen tijdens het zeer sterke ‘Kiss Me Now (And I’ll Be Silent Just 4 You)’, wacht dus niet op Let’s Play, maar ga ook voluit voor deze EP!

Ordo Rosarius Equilibrio

Dimi Brands
27/07/2019

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...