casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.966 items

   

Octonomy
Warhorse
Dark Wave - Drone - Industrial
08/10/2019 : Octonomy - Warhorse
Chthonic Streams  Chthonic Streams
08/10/2019, Dimi Brands

Hoewel ze reeds actief is sinds 2013 heeft de New Yorkse Heidi Lorenz (Octonomy) het afgelopen jaar pas wat meer in de schijnwerper gestaan, mede dankzij opmerkelijke optredens op prestigieuze plaatselijke evenementen zoals Ende Tymes Festival, 24-Hour Drone en Fourth World alwaar ze van zich liet spreken middels een muzikale mix met elementen van noise tot ambient tot techno, maar allemaal met een gemeenschappelijke donker(rod)e draad.

Lorenz gebruikt gevonden geluiden, field recordings, vocalen, elektronica, samples en synthesizers gecombineerd met hardware sequencers en voortgeduwd door reverb en distortion om op deze manier pulserende, ritmische soundscapes te creëren.

Thematisch duiken in haar werk onderwerpen als occultisme, anti-religie en anti-kapitalisme op.

Niets nieuws onder de zon zou je op het eerste zicht denken, maar Lorenz bewijst op Warhorse verder te kunnen kijken dan het reeds door velen bewandelde pad.

Warhorse is haar eerste album dat ook op cassette uitkomt, nadat ze eerder al 2 digitale releases op de mensheid losliet (4-3-3-6 en Ciudad Autónoma, beiden uit 2017).

In de vier “kortere” (tussen de 4 en 8 minuten) nummers klinkt ze een beetje zoals Chelsea Wolfe klonk op haar lo-fi 4track opnames, en ook als Zola Jesus in haar beginperiode, wederom geen nieuwigheid want deze artiestes zijn al meermaals gekopieerd denkt u? Klopt, maar... Lorenz slaat ondertussen ook nog een brug naar het begin van de jaren 80, met een fikse injectie old school industrial genre SPK (let maar eens op de percussie tijdens ‘Brighest Light’ en ‘Robespierre’).

Met ‘In Power’ (origineel ‘In Power We Entrust The Love Advocated’ van de EP Garden Of Arcane Delights (1984) krijgen we eindelijk eens een cover van Dead Can Dance te horen die durft een eigen gezicht te hebben. (Hiermee doelen we op al de groepjes die DCD klakkeloos kopiëren (voor voorbeelden kan u jaarlijks terecht op het Nederlandse Castlefest), wat in feite nog irritanter is dan een cover (en wat dat laatste betreft staan we al niet bepaald te springen om het zachtjes uit te drukken).

Een kwartet sterke en vlot in het gehoor liggende nummers die haast als underground anthems een eigen leven kunnen gaan leiden. Maar daarvoor is het nu misschien nog wat te vroeg, en alles nog een beetje te lo-fi.

Nog interessanter wordt het tijdens het afsluitende nummer, dat afklokt op net geen 20 minuten. ‘Transfixed/Renewed’ is de titel en hierin krijgen we een sterk staaltje gepresenteerd van deze artieste die haar demonen de vrije loop laat. Akkoord, het nummer sleept lang aan en de opbouw is vrij traag, maar de subtiele veranderingen maken dit nummer tot een goed bewijs van haar kunde.

Puce Mary en Pharmakon zijn tegenwoordig de leading ladies van de power electronics. De vrouwelijke toekomst is met Octonomy nog verder veiliggesteld. Mits nog wat schaafwerk hier en daar, zou die toekomst er wel eens heel mooi uit kunnen zien.

Octonomy

Dimi Brands
08/10/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuwe single van Darkher

Darkher laat terug van haar horen met de single ‘Lowly Weep’. En we krijgen daarbij ook wat inkijk in een nieuw album ‘The Buried Storm’. Het debuutalbum ‘Realms’ (2016) werd door Dark Entries alvast goed onthaald! Deze nieuwe storm geeft vorm aan de duisternis die op de loer ligt aan de rand van het ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...