casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.718 items

   

Obszön Geschöpf
The Vault Of Nightmares
Dark Electro - Industrial - Metal
29/01/2016 : Obszön Geschöpf - The Vault Of Nightmares
Cemetery Records  Cemetery Records
29/01/2016, Dimi Brands

Obszön Geschöpf, de kans is groot dat u nog niet van deze band gehoord hebt, want aan onze kant van de taalgrens zijn ze niet zo bekend.

Ik leerde hen een paar jaar geleden kennen via een Franse vriendin, alwaar ze qua naamsbekendheid een stukje verder staan.

Dit trio, dat begon als het soloproject van Remzi Kelleci in 1996 viert heden ten dage dus zijn 20ste verjaardag, en dit heugelijke feit wordt gevierd met de release van een box getiteld ‘15 Years Of Nightmares’ (de eerste plaat van OG verscheen immers in 2000) met daarin deze Vault Of Nightmares, aangevuld met het demo album ‘Days Of Suffering’, een remix cd en een verzamelcd.

Maar je moet niet per se diep in de buidel tasten, want deze Vault Of Nightmares is ook los als standaard versie te koop.

Een blik op de tracktitels verraadt al meteen een grote voorliefde voor B horrorfilms bij deze band: ‘Sleeping With Corpses At Funeral Home’, ‘All The Deads Leave The Coffins’, ‘Don’t Cut Through The Cemetery’, ‘Lesbian Killer’, het zijn maar enkele voorbeelden.

Muzikaal brengt Obszön Geschöpf een mix van electro en industrial metal, deze mix met de horrorvoorliefde brengt ons dan ook al snel bij een band als White Zombie. De electroklanken roepen ook Suicide Commando op, terwijl de soms loodzware industrial gitaren dan weer zeer erg Ministry klinken.

Voor de kenners van het genre kunnen we ook hun landgenoten Punish Yourself vermelden qua soundvergelijking.

Ze nemen, net als Dive en Kirlian Camera indertijd, de Animotion song ‘Obsession’ onder handen, wat hun voorliefde voor horror indachtig het nummer een extra macaber tintje meegeeft.

De nummers zijn aan de lange kant, de 12 nummers klokken af op 70 minuten, maar toch vervelen ze geen moment.

De combinatie zware gitaren en vocals en beats is in perfecte balans, zodat het genietbaar blijft voor beide kampen, wat toch niet altijd het geval is bij soortgelijke bands.

Horrorfilms gaan vaak gepaard met cheesy synthesizer soundtracks, althans het soort door welke Obszön Geschöpf zich lijkt te inspireren, maar met een soundtrack als deze Vault Of Nightmares zouden deze films nog een stuk genietbaarder zijn.

Hoog tijd dus om kennis te maken met deze Fransen, enkele weken terug stonden ze in Brugge in het voorprogramma van Stin Scatzor, wie weet hebben ze daar al enkele Vlaamse zieltjes weten te winnen. Benieuwd geworden, dan krijg je op 1 april een herkansing in de Kinky Star te Gent.

Obszön Geschöpf

Dimi Brands
29/01/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...