casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.297 items

   

Null + Void
Cryosleep
Electro - Synthpop / Electropop
17/11/2017 : Null + Void - Cryosleep
hfn music  hfn music
17/11/2017, Kurt Ingels

Depeche Mode! Zo, nu heb ik je aandacht en niet helemaal ten onrechte. Achter deze Null + Void gaat een zekere Kurt (mooie naam trouwens) Uenala, een naar New York uitgeweken Zwitser die al wat jaartjes op de tellen heeft binnen het wereldje van de elektronische muziek, schuil.

In eerste instantie vooral als (mede) producer. Zo was hij als knoppendraaier betrokken bij de eerste relaeses van Moby en de solo werken van pussy magnet Dave Gahan. Met deze Null + Void is deze meneer aan z’n eerste solo escapade toe waarin hij zich graag laat bijstaan door bevriende artiesten, inderdaad o.a Dave Gahan die op de electro pop song “Where I Wait” z’n ding mag doen. Een nummer dat mede door zijn typerende stemgeluid overduidelijk een link legt naar die grote electro pop naam.

Maar er is veel meer op deze “Cryosleep” dan alleen maar electro pop, al is de donkere electro pop van “Take It Easy” vergelijkbaar.. Zo opent deze cd bijna als een prent die uit Twin Peaks had kunnen komen met het donkere, melodramatische “Falling Dawn” dat met de medewerking van de Black Rebel Motorcycle Club werd gerealiseerd.

“Asphalt Kiss “ (zie clip) is een nerveuze techno pop riedel met een zwarte glitterrand, die rand die je zo rond vijf uur ’s ochtends in half dronken toestand op een party tegenkomt. Een dame in glitterjurk die op haar te hoge hakken waggelt met halfvol glaasje cava in haar labiele hand.

“Come to Me” is koortsige grootststads electro, tussen pijn en genot. Slepend en beeldend, met her en der en spat donkere spanning. Vindt diezelfde dame, waggelend op haar hakken, de weg naar huis, naar een warm of een koud bed?

Met veel plezier hoor ik op “Hands Bound” Shannon Funchess van Light Asylum (bekend van “Dark Allies” wat een monster hit zou moeten zijn) die hier haar kille stemgeluid als meerwaarde aan een koortsig spannend en intens nummer toevoegt. Zonder een dansvloer schwung weliswaar, maar eerder met een licht experimenteel karakter.

Laat het net Shannon zijn die onze waggelende, aangeschoten dame in haar ondertussen ietwat verfomfaaide glitterjurkje op weg naar huis tegenkomt en haar met onderkoelde blik in haar armen neemt. “Paragon” dan, klinkt als Depeche Mode op de techno toer, om u maar te zeggen dat dit album elektronisch maar ook weer divers genoeg is om een volle speelduur de aandacht vast te houden.

Althans, mijn aandacht toch. Ik wed dat echte Depeche Mode fans, mag ik het freaks noemen, deze Null + Void, ook op lp verkrijgbaar trouwens, achterna zullen gaan. Want deze Kurt Uenala is er immers eentje van de grote Depeche Mode familie en bij deze is succes voor “Cryosleep”, op zich geen onaardige en diverse elektronische release, gegarandeerd. Of zijn er geen zekerheden meer?

Null + Void

Kurt Ingels
17/11/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...