casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Null + Void
Cryosleep
Electro - Synthpop / Electropop
17/11/2017 : Null + Void - Cryosleep
hfn music  hfn music
17/11/2017, Kurt Ingels

Depeche Mode! Zo, nu heb ik je aandacht en niet helemaal ten onrechte. Achter deze Null + Void gaat een zekere Kurt (mooie naam trouwens) Uenala, een naar New York uitgeweken Zwitser die al wat jaartjes op de tellen heeft binnen het wereldje van de elektronische muziek, schuil.

In eerste instantie vooral als (mede) producer. Zo was hij als knoppendraaier betrokken bij de eerste relaeses van Moby en de solo werken van pussy magnet Dave Gahan. Met deze Null + Void is deze meneer aan z’n eerste solo escapade toe waarin hij zich graag laat bijstaan door bevriende artiesten, inderdaad o.a Dave Gahan die op de electro pop song “Where I Wait” z’n ding mag doen. Een nummer dat mede door zijn typerende stemgeluid overduidelijk een link legt naar die grote electro pop naam.

Maar er is veel meer op deze “Cryosleep” dan alleen maar electro pop, al is de donkere electro pop van “Take It Easy” vergelijkbaar.. Zo opent deze cd bijna als een prent die uit Twin Peaks had kunnen komen met het donkere, melodramatische “Falling Dawn” dat met de medewerking van de Black Rebel Motorcycle Club werd gerealiseerd.

“Asphalt Kiss “ (zie clip) is een nerveuze techno pop riedel met een zwarte glitterrand, die rand die je zo rond vijf uur ’s ochtends in half dronken toestand op een party tegenkomt. Een dame in glitterjurk die op haar te hoge hakken waggelt met halfvol glaasje cava in haar labiele hand.

“Come to Me” is koortsige grootststads electro, tussen pijn en genot. Slepend en beeldend, met her en der en spat donkere spanning. Vindt diezelfde dame, waggelend op haar hakken, de weg naar huis, naar een warm of een koud bed?

Met veel plezier hoor ik op “Hands Bound” Shannon Funchess van Light Asylum (bekend van “Dark Allies” wat een monster hit zou moeten zijn) die hier haar kille stemgeluid als meerwaarde aan een koortsig spannend en intens nummer toevoegt. Zonder een dansvloer schwung weliswaar, maar eerder met een licht experimenteel karakter.

Laat het net Shannon zijn die onze waggelende, aangeschoten dame in haar ondertussen ietwat verfomfaaide glitterjurkje op weg naar huis tegenkomt en haar met onderkoelde blik in haar armen neemt. “Paragon” dan, klinkt als Depeche Mode op de techno toer, om u maar te zeggen dat dit album elektronisch maar ook weer divers genoeg is om een volle speelduur de aandacht vast te houden.

Althans, mijn aandacht toch. Ik wed dat echte Depeche Mode fans, mag ik het freaks noemen, deze Null + Void, ook op lp verkrijgbaar trouwens, achterna zullen gaan. Want deze Kurt Uenala is er immers eentje van de grote Depeche Mode familie en bij deze is succes voor “Cryosleep”, op zich geen onaardige en diverse elektronische release, gegarandeerd. Of zijn er geen zekerheden meer?

Null + Void

Kurt Ingels
17/11/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...