casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Noxvox
Niedowidzenia
Avant-Garde - Dark Wave - Neoklassiek
19/10/2017 : Noxvox - Niedowidzenia
Rage In Eden  Rage In Eden
19/10/2017, Dimi Brands

Polen blijft naast een goede afzetmarkt voor loodgieters, te oordelen aan de hand van de hier verschenen reviews tevens een land dat muzikaal een sterke opmars aan het maken is.

Als we alleen naar het dark ambient en industriële genre kijken, begint de teller achter de rood witte vlag al aardig aan te dikken.

Zo ook Noxvox, dat net als landgenoot Paranoia Inducta rond dezelfde periode een worp brengt op het eveneens Poolse Rage In Eden.

Hier betreft het echter een debuut, en toen bij Rage In Eden de demo van deze Oost-Europeanen ter ore kwam, wist men aldaar dat ze hen maar wat graag in hun catalogus wilden hebben.

Volgens het label spreken songs als ‘Kamień W Wodę’ en ‘Niedowidzenia’ boekdelen voor deze beslissing.

Opener ‘Kensho’ klinkt als een stemmig nummer vol Dead Can Dance invloeden, maar net zo graag schakelt men over naar een kruising tussen pop, rock, neoklassiek en elektronische invloeden tijdens ‘Dal’, waarbij Deine Lakaien dan weer om de hoek staan te loeren.

Noxvox blijkt negen nummers lang van alle markten thuis, en toont een enorme diversiteit in hun nummers die zich moeilijk laten omschrijven.

Zelf houden ze het op donkere electronica gecombineerd met neoklassiek minimalisme en elementen uit folk muziek.

Naast de gebruikelijke klassieke instrumenten zoals piano, viool en cello heeft men met de persoon van Stanisław Marinczenko een geheim wapen in handen die er eerder ongebruikelijke instrumenten als accordeon, harp en bouzouki bij sleurt, wat toch wel een meerwaarde is wat betreft het originele geluid van de band. (luistertip: titelnummer ‘Niedowidzenia’!)

De detailfoto van het paardenoog waarrond drie vliegen een plekje gevonden hebben, roepen een weemoedig beeld voor de geest, en we vermoeden (aangezien we geen woord verstaan van Noxvox’ moedertaal) van de teksten hetzelfde aangezien de muzikale omlijsting ook steevast kiest voor de melancholische aanpak.

Niedowidzenia grossiert niet in de bombast die we doorgaans van Rage In Eden mogen verwachten, maar getuigt wel van lef aangezien het hier een band betreft die eens buiten de lijntjes durft te kleuren, iets wat we enkel kunnen toejuichen.

Noxvox

Dimi Brands
19/10/2017

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...