casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Nots
We Are Nots
Garagerock
24/11/2015 : Nots - We Are Nots
Heavenly recordings  Heavenly recordings
24/11/2015, Dimi Brands

Gisterenavond nog live in het Bos, vandaag op Dark Entries, oftewel het ijzer smeden terwijl het nog heet is, zegt men dan.

Het nihilistisch genaamde Nots, zijnde vier ruige meiden uit Memphis hebben nog geen half uur nodig om de 11 wild om zich heen razende nummers van hun debuutplaat We Are Nots door onze buis van Eustachius te rammen.

U kunt dan al wel raden wat dit genregewijs te betekenen heeft, inderdaad ruige meiden garagepunk, en laat dat nu net een hapje zijn dat wij bij wijlen graag naar binnen spelen.

Nots werd drie jaar geleden opgericht en bestaat uit Nathalie Hoffman (gitaar/zang), Charlotte Watson (drums), Madison Farmer (bas) en Alexandra Eastburn (synthesizer).

Het is vooral deze laatste die met haar synthpartijen de primitieve sound van Nots weet te kruiden met een geluid dat doet denken aan wat The Horrors deden ten tijde van hun debuutalbum Strange House.

Verleden jaar werd deze plaat al uitgebracht op het legendarische (voor de liefhebbers van dit genre althans) Goner label, thuishaven van garage punk helden zoals daar zijn: Oblivians, Reigning Sound, Jay Reatard en vele anderen. Maar dankzij Heavenly Recordings nu dus ook beschikbaar voor de Europese markt, en zijn we blij dat we deze dames mogen verwelkomen.

Zoals te verwachten valt is de sound van Nots zeer primitief. Origineel klinkt het allemaal niet, maar een enkeling die daar om maalt, want de power en het eerlijkheidsgehalte dat van dit soort muziek afstraalt maakt zeer veel goed.

En eerlijke muziek is heerlijke muziek, dat is een vaststaand feit.

Interessant voor onze lezers dat hun primitieve sound diepgeworteld ligt in de lo-fi postpunk van de voorbije decennia, waarbij ze invloedsgewijs namen naar voor schuiven als The Cramps, Bikini Kill, The Fall, The Make Up, The Mummies en Teenage Jesus And The Jerks.

Nots dook voor dit debuut meteen met een gerenommeerd producer in de studio: Doug Easley, die eerder al samenwerkte met onder andere Sonic Youth, Tav Falco’s Panther Burns, The White Stripes, Townes Van Zandt en Guided By Voices.

Ze speelden al geregeld in de States, onder andere samen met Black Lips en Flamin’ Groovies, en om de release van hun debuutplaat in Europa van de nodige luister te voorzien, zullen ze in november voor het eerst hier voet aan wal zetten.

Zo stonden ze dit weekend in Nederland (onder andere op het Le Guess Who Festival), gisteren dus in Antwerpen, deze week zijn er nog concerten in Engeland, Luxemburg en Parijs.

Mensen die van afwisseling houden zijn er dus aan voor de moeite, maar voor liefhebbers van meiden met ballen en trashy muziek is de de verleiding om op de repeatknop te drukken, haast onweerstaanbaar.

Nots

Dimi Brands
24/11/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...