casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.586 items

   

No One & Ashtoreth
Redemption
Ambient - Drone - Ritual - Veldopnames
30/11/2018 : No One & Ashtoreth - Redemption
ConSouling Sounds  ConSouling Sounds
30/11/2018, Dimi Brands

Moest de ijver van Ashtoreth een groene kaart in de brievenbus krijgen, dan vrezen we dat de goede man na de keuring zich een nieuw stel remmen mag aanschaffen.

Zelf vinden we deze vlijt absoluut niet erg, want keer op keer weet hij ons te verrassen met kwalitatief zeer hoogstaand muzikaal werk.

Sjamanisme is Ashtoreth absoluut niet vreemd, vandaar dat ik ook vroeg of de wolf op de hoes van Redemption toevallig zijn krachtdier was.

Bleek dat deze alleen maar gekozen was omwille van het sterke beeld dat goed bij de sfeer van het album past, en à propos zijn krachtdier is de raaf.

Een van de kenmerken van de raaf is creativiteit en schepping... Geen toeval, denken wij dan.

We hadden nog maar net de samenwerking met Grey Malkin (The Hare And The Moon) (Pilgrim) verteerd of er lag reeds een nieuwe collaboratie op ons te wachten.

Ashtoreth improviseerde het nummer en No One ging er mee aan de slag, hij ontbond het en bouwde het terug op met toevoeging van soundscapes, drones, field recordings en toegevoegde arrangementen.

No One kiest voor een tergend trage opbouw van dit nummer, dat een totale speelduur van ruim een uur in beslag neemt. Maar laat dat nu net de sterkte ervan zijn. Gaandeweg voegen zich doorheen de angstaanjagende drones uiteenlopende klanken zoals stemmen, natuurgeluiden (vogeltjes), ijle klanken en als klap op de vuurpijl van dit griezelig huzarenstukje op het einde krakend hout.

Grote afwezige in de herwerking van No One lijkt de gitaar van Ashtoreth die in geen velden of wegen te bespeuren valt (nochtans is het oorspronkelijke nummer opgebouwd uit gitaar en zang). Tot we in het laatste kwartier vervormde klanken horen, die ons doen vermoeden dat het hoofdinstrument van Peter Verwimp niet helemaal in het vergeethoekje gedrumd is door No One.

Het kan geen toeval zijn dat Redemption verscheen op 31 oktober. Zoals u volgens de wetten van de commerce weet is dit de datum van Halloween, de hoogdag voor carnaval goths en horrorliefhebbers. Ik reken mezelf tot geen enkele van de twee, meer zelfs, ik heb een hekel aan beiden. Maar deze horrorsoundtrack die volledig beroep doet op de eigen verbeelding in plaats van op onnozele beelden daar ben ik absoluut voor te vinden!

Een plaat (of moeten we eerder zeggen nummer) die met zijn drone en field recordings een sterk ritueel ambient karakter met zich meedraagt.

Redemption is niet alleen de perfecte soundtrack voor een niet nader genoemde horrorfilm, de vergelijking met een klassieke compositie dringt zich zelfs haast op.

Dus Klara, doe eens zot, het moeten immers niet altijd Bach of Beethoven zijn.

Ashtoreth

Dimi Brands
30/11/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/05/2019 : Struggler maakt een update van Life Update+

“It Was A Very Long Conversation But At The End We Didn’t Shake Hands”. Het is en blijft de legendarische debuutplaat van Struggler. Hamont-Achel leerde tegen en wil en dank zijn eigen duistere kant kennen. De goegemeente heeft er mee leren omgaan en de band op zich is gedurende 40 jaren nog steeds zijn eigen koers aan het ...

lees meer...
NIEUWS 22/05/2019 : Darkdweller reist straks af naar Leipzig en hoopt van u hetzelfde. Hier zijn gratis tips!

Tip 1. indien u nog twijfelt, doen, kies voor een vakantie / city trip met Pinksteren naar het mooie, groene en historisch relevante Leipzig. Weerbarstig lief of vrouw? Doe alsof u neus bloedt u weet zogezegd van niets want er zijn nog tickets beschikbaar aan de kassa en als je er dan toch bent... U vindt trouwens een ticket stalletje recht ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Al die willen te kaap'ren varen...

Hoewel het legendarische Cold Meat Industry label al sinds 2014 op apegapen ligt, vond men het in 2017 toch wel gepast om de 30ste verjaardag van hun bestaan te vieren. In stijl, in dit geval met een tweedaags festival en een heleboel acts die het mede dankzij dit kwaliteitslabel tot grote namen wisten te schoppen. Wie er bij was daar ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Het WGT elftal van Dimi Brands.

Nog een tweetal weekjes en de jaarlijkse bedevaart naar Leipzig kan een aanvang nemen, geef maar toe dat u er weer een gans jaar naar heeft uitgekeken. Ondergetekende stuurt dit jaar zijn kat, maar laat niet na zijn persoonlijke elftal mee te geven, kwestie dat u niet bezwijkt aan keuzestress. 1.CAMERATA MEDIOLANENSE Italiaans ...

lees meer...
NIEUWS 19/05/2019 : Second Still exclusief in Retie

De Westkust van de US of A weet schoon volk tot zijn inwoners te tellen. Paraderend langs de Hollywood Boulevard onder het alziend oog van de paparazzi. Al zien we een band als Second Still er weinig last van te weten ondervinden. Bijzonder straf dan weer wel in de postpunk / coldwave-subcultuur waarin ze zich als trio al enkele jaren ...

lees meer...
FOTO'S : Praga Khan - @ YAP Leopoldsburg, 11/05/2019 daar Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: PANTSER FABRIEK - Het werkt inderdaad motiverend om op te mogen treden in het land van Front 242!

Op de affiche van Trouwfe(e)st ligt de nadruk ontegensprekelijk op de genres dark ambient, dark folk en waagt men ook graag een uitstapje naar het meer industriële genre. De naam van het Nederlandse Pantser Fabriek kwam dan ook als een verrassing. Deze pure EBM act is een project van Willem Witte, die we kennen van zijn neofolk alias ...

lees meer...
FOTO'S : De Klinke - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : La Lune Noire - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : 10 JAAR DER KLINKE - Mijn eerste vrouw zei me ooit dat echte kunst ontstaat uit het lijden van de ziel. Gelijk heeft ze.

Der Klinke blaast tien kaarsjes uit. Dat doen ze met een geschenk aan hun fans: een nieuwe plaat 'Decade' met daarop een aantal herwerkte versies van nummers uit hun eerste decennium, een aantal remixen en zelfs een handvol nieuwe nummers. De plaat moet een hoofdstuk afsluiten. Oorspronkelijk zou het zelfs de zwanezang van de groep ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 2 - Neem er een loopje mee.

Ondanks onze warme oproep om toch wat massaler op het appel te verschijnen, moesten we bij het betreden van de Zappa tot onze teleurstelling vaststellen dat deze in dovemansoren was gevallen. Een spijtige zaak, zowel voor de organisatie, maar in de eerste plaats voor de afwezigheden, die, getuige de klinkende namen die vandaag op de Black ...