casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.088 items

   

Nikolas Schreck
The Futura Model (Single)
New wave
24/12/2017 : Nikolas Schreck - The Futura Model (Single)
The Epicurean  The Epicurean
24/12/2017, Dimi Brands

Nikolas Schreck heeft te kampen met een gebroken hart, verantwoordelijk hiervoor is de in de titel vernoemde ‘The Futura Model’.

Verwacht echter geen pathetisch geweeklaag van deze excentriekeling, Schreck zingt zijn ludevedu van zich af op al even als hijzelf flamboyante elektronische new klanken.

Een single die als je het ons vraagt wel zou kunnen aanslaan op de gemiddelde new wave party, ware het niet dat het nationale publiek daar liever blijft teren op klassiekers en minder open staat voor nieuwe ontdekkingen.

We zien het als onze heilige taak om hier verandering in te brengen, en willen dan ook aandringen dat u deze single een kans geeft.

De drie versies op de single verschillen niet danig veel van elkaar, naast de reguliere versie krijg je er nog de Parallell Universie Version en de Late Night Supernova Remix bovenop.

Waarbij vooral de laatste een ander licht op het origineel laat schijnen, en ons doet terugdenken aan de live show die we van de man eerder dit jaar zagen op het WGT te Leipzig en waar hij zich liet opmerken als een moderne crooner in de stijl van Marc Almond.

Niet bepaald het soort optreden dat we verwacht hadden van dit voormalig lid van de gothic/death rock band Radio Werewolf en die nog samenwerkte met NON, Death In June en Last Dominion Lost.

Een optreden dat bij ons niet echt in de smaak viel, maar bij onze Duitse collega’s van Der Schwarze Welt bestempeld werd als een van de absolute hoogtepunten van het festival.

Naast muzikant is Schreck ook bekend als schrijver (over satanisme, Charles Manson), occultist, acteur, heeft hij een radioprogramma in Berlijn en onderwijst hij Boeddhistische tantra meditatie. Bovendien is hij getrouwd met Zeena LaVey, dochter van de übersatanist en oprichter van The Church Of Satan, Anton LaVey.

Nikolas Schreck, een veelzijdig figuur dus, dat bewijst ook deze single.

Nikolas Schreck

Dimi Brands
24/12/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Zachery Allan Starky (ZAS) verzoent postpunk en techno!

Kan dat dan? Wel deze Amerikaan is al jaren actief in de ondergrond van New York, ondermeer als dj. Hij analyseert de scene zeer scherp en na heel wat productiewerk pakt hij binnenkort uit met zijn debuutplaat “Fear City”die een hedendaags muzikaal beeld moet geven van de grootstad New York anno 2020. De eerste singel “No ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Last call voor Porta Nigra... en meer festival plezier!

In onze scene bestaat er niet zoiets als een festivalseizoen. Gans het jaar vieren we feest. Zo kunt u straks, op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart voor twee dagen in Aartschot terecht voor Porta Nigra. Twee dagen, waarbij Dark Entries onder andere uitkijkt naar de passages van Rosa Crux, Ordo Rosarius Equilibrio, Siglo XX en een herrezen The ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Dark Entries geeft 5 vrijkaarten weg voor de New Wave Club Class-X Party in Aarschot

Het is een jaarlijkse traditie, de New Wave Club Class-X in de stadsfeestzaal van Aarschot. Dj Wildhoney zal je er trakteren op de beste plaatjes in meer dan 40 jaar new wave. Het feestje gaat door op zaterdag 7 maart. En Dark Entries mag 5 vrijkaarten weggeven. Niet zomaar, hé, je moet een vraag beantwoorden. Welk instrument speelde ...

lees meer...
NIEUWS 26/02/2020 : 'Het lijkt wel vrede'-tour van Gert Kleinpunk

Gert Kleinpunk - de tegendraadse troubadour uit Leuven - heeft een nieuwe ep afgewerkt, en die heet net zoals de optredens die hij al meer dan 30 jaar organiseert: 'Het lijkt wel vrede'. Daarop staan alweer 8 scherpe en rake liederen over de toestand van de maatschappij, over de achteruitgang van het milieu, over de corruptie van de ...

lees meer...
NIEUWS 19/02/2020 : The Epic Apocalypse Tour

EPICA en Apocalyptica bundelen de krachten voor een tournee die alle monden zal doen open vallen. De twee groepen kondigen 'The Epic Apocalypse Tour' aan, die tot groot jolijt van de Belgische fans ook langskomt in de Ancienne Belgique, en dat op vrijdag 4 december. De Nederlanders van EPICA staan al bijna twee decennia aan de ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...