casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Neurotech
Stigma
Futurepop - Symphonic Metal - Synthpop / Electropop - Trance
15/03/2016 : Neurotech - Stigma
Eigen beheer  Eigen beheer
15/03/2016, Dimi Brands

Na het zien van de groepsnaam en de hoes van deze Stigma, zat de vrees bij ondergetekende er al in dat het hier om een futurepop plaat zou gaan. Gelukkig was deze vrees eerder ongegrond, al moet gezegd dat wat we uiteindelijk voorgeschoteld kregen het hoogstwaarschijnlijk niet tot een favoriet zal schoppen.

Neurotech begon als een driekoppige industrial metal band, heden ten dage is het het soloproject van een Sloveen die zich Wulf laat noemen.

Het instrumentale ‘Stigma’ met atmosferische synths luistert nog aangenaam weg, maar zet ons eigenlijk al meteen op het verkeerde been want wat volgt is heel andere koek.

Het metalverleden van Neurotech steekt terug de kop op in nummers als ‘Fear The Fear’ en ‘Of Adversity’. Symfonische metal bedoelen we dan, niet gespeend van de nodige portie bombast, maar wel afgekruid met een synthsausje.

‘Built To Last’ slaat dan weer volledig het electrostraatje in, de metalgitaren zijn nog wel aanwezig maar staan eerder op de achter- in plaats van de voorgrond. Een manier van werken die duidelijk beter werkt. Ja, voorzichtig durf ik stellen dat dit nummer nog wel genietbaar is.

Zelfde werkwijze voor ‘A Graceful Light’, zij het iets minder geslaagd dan zijn voorganger.

‘Brighten’ gaat volop voor de dansvloer, en laat de gitaren achterwege voor een trance deuntje in de plaats. Waardoor het futurepop spook inderdaad even de kop aan de deur steekt, toch rekenen we dit nummer als het eerste echte hoogtepunt van de plaat. Meer van dat, graag!

‘Through Hardships’ haalt de metalgitaren weer van stal, het trucje van meneer Wulf hebben we ondertussen al wel gehoord, waardoor het vet ondertussen al wel van de soep is.

Bij die soep krijg je als laatste nog een heuse boterham voor de kiezen middels het bijna twaalf minuten durende ‘To Theta State’, alwaar de tranceliefhebbers beslist hun hartje bij zullen kunnen ophalen. Deze afsluiter weet alsnog de meubelen van deze Stigma te redden, aangezien dit soort deuntjes uiteindelijk het meest bijblijven van deze Neurotech.

Met tags als atmosferisch, electronisch, futurepop, symphonic, metal, new age, trance en Slovenië die deze cd meekrijgt, zou je denken dat er inderdaad wel voor elk wat wils op terug te vinden is, de realiteit bewijst maar eens te meer dat niet elk soort ecclectisme garant staat voor een aangename melting pot.

Het album is al uit van juni 2015 maar belandde telkens weer onderaan de downloadlinks-stapel.

De opvolger van Stigma, Evasive verscheen nog geen half jaar later en Wulf is al bijna klaar met weer nieuw werk, aan inspiratie duidelijk geen gebrek daar in Slovenië.

Of we er daadwerkelijk op zitten te wachten is een vraag waar ik toch nog eventjes over moet nadenken.

Neurotech

Dimi Brands
15/03/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...