casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.161 items

   

Neugeborene Nachtmusik
Neugeborene Nachtmusik
Dark Ambient - Electro - Industrial - Minimal - Ritual
15/04/2015 : Neugeborene Nachtmusik - Neugeborene Nachtmusik
Enfant Terrible Productions
15/04/2015, Dimi Brands

Een paar jaar geleden verscheen het album Falon Gong van Milligram Retreat dat door de pers met lovende kritieken onthaald werd.

Dit project kwam echter vroegtijdig tot een einde, maar niet veel later ging hoofdrolspeler Maurice Hermes verder onder de naam Neugeborene Nachtmusik, en vier jaar na oprichting van dit project ligt eindelijk de titelloze debuutplaat voor onze neus.

Nederlander Hermes resideert vanuit Berlijn, wat toch voor eens en voor altijd een belangrijke stad zal blijven voor de (elektronische) muziek.

Als een ervaren skieër slalomt hij rond stijlen, zo hoor je invloeden van industrial maar ook minimal, elektro, noise, de promo spreekt zelfs van black metal als invloed.

In “Last Day of Winter” hoor je met wat goede wil het streepje distortion dat ook in Haus Arafna’s The Last Day of Jesus te horen is... Blijkbaar staat dat gefluit synoniem voor de laatste levensdag?

De hypnotiserende drums op “Schaf Auge Rabe” creeëren een martial/dark ambient sfeer, de black metal invloed waarvan sprake in de promotekst is hier terug te vinden in het dreigende sfeertje dat over dit nummer hangt.

“Kino Sputnik” lijkt dan weer als een kruising van twee grote namen met de letter K, het lijkt of The Klinik en Kraftwerk de handen in elkaar geslagen hebben om tot dit te komen, dit nummer is lichtvoetiger van aard dan de rest van het album en zodoende dus ook een beetje een vreemde eend in de bijt. Qua stijl sluit het niet echt aan bij de rest van het album, maar desalniettemin klinkt dit als een sterke song die gerust op zichzelf kan staan.

In “Horse” ontwaren we zowaar een streepje Detroit techno en “Mola Mola” klinkt als iets wat van Cabaret Voltaire had kunnen zijn, de plaat sluit af met “Sacrifice”, een spookachtig electronica nummer.

De promo spreekt van een sjamanistisch ritueel en een donkere trip, maar daarvoor vind ik het toch een beetje een te bont allegaartje aan stijlen.

Akkoord, de nummers roepen een trancesfeertje op, maar doordat er zo met stijlen gespeeld wordt, zijn de nummers eerder korte trips op zich.

Wat natuurlijk alles wel vlot luisterbaar en verteerbaar te maken, wat soms wel leuker is dan een gans album lang naar een en hetzelfde nummer te lijken luisteren.

Fijne debuutplaat van deze Nederlander, de genre-puristen lopen hier beter omheen, maar wie openstaat voor een veelheid aan stijlen vind hier gegarandeerd wel zijn gading.

Neugeborene Nachtmusik (Facebook)

Neugeborene Nachtmusik (Soundcloud)

Dimi Brands
15/04/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 14/11/2018 : Aanstaande zaterdag Dwaalspoor.

Liefhebbers van een portie dark ambient, neofolk, death industrial, martial en meer van dit bombastische lekkers hebben al lang 17 november met dikke viltstift in hun agenda aangekruist. Dan kan u immers in het Nederlandse Alpen aan den Rijn genieten van de -helaas- laatste editie van het fijne festival Dwaalspoor. Op de affiche het Noorse ...

lees meer...
NIEUWS 14/11/2018 : Underviewer en the obsCURE in Retie

In de Stille Kempen hoeft het niet altijd rustig te blijven. Het is een organisatie als Dark Balloon gegund om op gepaste tijden de orde aldaar te verstoren. Een organisatie die er in slaagt gedurfd te programmeren in thuisbasis Retie. Zaterdag 17 november mag het JK2470 in Retie dan ook weer het heimat zijn voor twee uitzonderlijke ...

lees meer...
NIEUWS 14/11/2018 : Killing Joke en Tyske Ludder op W-fest

U dacht dat W-fest reeds alles had om te imponeren. Wel, het kan nog altijd beter. De afgelopen dagen werden nog twee kleppers aan de affiche toegevoegd. Killing Joke is een absolute klepper in het post-punk genre. Ze begonnen eind jaren 70 met de rauwe punk van 'Requiem', deden het later wat zachter aan en scoorden een wereldhit met ...

lees meer...
NIEUWS 14/11/2018 : Zaterdag So What Fest met Funeral Dress, Bollock Brothers en Sex Pistols Experience

So What Fest. Na een eerste editie verleden jaar, geven ze er ook dit jaar een lap op. Op zaterdag 17 november gaat de tweede editie door, en er is weer een keure aan punkgroepen uitgenodigd. Met zelfs een specialeke: Funeral Dress heeft aangekondigd een sabatical te nemen in 2019 en speelt zodoende voor de laatste keer in een club tot 2020 ...

lees meer...
FOTO'S : Theatre of Hate - @ Breaking Barriers, Depot Leuven 10/11/2018 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Kids - @ Breaking Barriers, Depot Leuven 10/11/2018 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Tv Smith - @ Breaking Barriers, Depot Leuven 10/11/2018 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 13/11/2018 : Vrijdag Dark Entries Night met La Scaltra (gothic rock)

Op vrijdag 16 november gaat de 25ste Dark Entries Night door in de Gentse Kinky Star. En we breken daarbij de regels. Op de affiche staat uitzonderlijk slechts één groep en dan nog een buitenlandse, terwijl we doorgaans twee Belgische groepen programmeren. Verwacht van ons geen zure oprispingen over het behouden van onze tradities, ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
INTERVIEW : 40 JAAR THE NAMES - We hebben het geluk dat iedereen nog in leven is, terwijl veel van onze vrienden bij Factory Records gestorven zijn.

40 jaar new wave is ook 40 jaar The Names, de Belgische groep die het tot op Factory Records schopte en hits had met ‘Calcutta’ en ‘Nightshift’. De verjaardag wordt gevierd met een groots jubileumconcert met tal van verrassingen op 24 november in Drogenbos. Zanger Michel Sordinia tilde al een tip van de sluier op voor ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : LENE LOVICH BAND, MORGAN KING, KIRSTEN MORRISON - 40 jaar Lucky Number, B52, 1/10/2018

40 jaar new wave. Aan het indrukwekkende lijstje namen van groepen die in 1978 gevormd zijn – we vermelden slechts The Cure, Bauhaus, DAF, OMD, Siglo XX, De Brassers, The Names, Clock DVA, Dead Kennedy’s, Echo & The Bunnymen en Minny Pops – voegen we graag Lene Lovich toe. De dame – intussen 68 – viert dit ...

lees meer...
INTERVIEW : ENZO KREFT - Ik blijf hopen dat we het tij kunnen keren, maar ik vrees dat de aarde nu al wraak neemt op wat we haar hebben aangedaan.

35 jaar geleden bracht Enzo Kreft twee minimal synth ep's uit. Toen rond 2010 bleek dat er nog steeds interesse was voor zijn werk van toen, besloot hij het project nieuw leven in te blazen. Er volgden nieuwe platen uit in 2016 en 2017. En sinds een klein jaar is Enzo Kreft - dat totnogtoe en zuiver studioproject was - ook op de planken. ...