casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.302 items

   

Neu!
Neu! 86
Experimental - Post Rock - Unclassifiable
01/10/2010 : Neu! - Neu! 86
Grönland  Grönland
01/10/2010, Didier Becu

Eens een groep de status van monument heeft bereikt, betekent dat ook meestal dat men alles uitbrengt wat maar uit te brengen valt.

Ook al verkocht deze invloedrijke Krautrockband destijds niet meer dan 30000 exemplaren van hun platen, toch waren zij van onschatbare waarde voor het verdere verloop van de muziekgeschiedenis.

Een sleutelfiguur hierin was de producer Conny Plank die niet alleen grotendeels het geluid van Neu! bepaalde, maar tegelijkertijd ook aan de wieg stond van die andere legendarische Duitse band : Kraftwerk.

Zowel Michael Rother als Klaus Dinger zaten in de oorspronkelijke Kraftwerkbezetting om nadien Neu! op te richten, een groep die samen met Can en Faust beschouwd wordt als de belangrijkste Krautrockgroep.

Die term Krautrock zou gewoon een ingeving geweest zijn van John Peel en om een lang verhaal kort te maken: met Krautrock werden meteen de hoekstenen gebouwd van wat later industrial zou worden.

Hoe geniaal Neu! ook was, Michael en Klaus konden het toch maar drie lp’s lang met elkaar vol houden om er in 1975 de brui aan te geven.

De grote waarheid is natuurlijk dat het creatieve vuur al lang uitgedoofd was en ook al probeerde men het regelmatig weer aan te wakkeren, het werd nooit meer wat het geweest was.

Een van die aanwakkeringen was het materiaal uit 1986 dat je op deze cd terug vindt. Dinger en Rother zochten aansluiting met de toen heersende new wave-beweging en haalden meteen maar hun 80’s-synthesizer uit de kast.

Bepaalde tracks halen nog enigszins het niveau van hun jaren ’70 werk maar het merendeel van deze nummers klinkt oudbollig en achterhaald.

In het beste geval klinken ze omwille van hun experimentsdrang even goed als onze eigen Telex maar in andere gevallen gaan ze doelloos richting Jean-Michel Jarre, en dan hebben we het nog over diens mindere werk.

Bijgeleverd in deze mooie box is ook een uiterst interessante dvd waar je een heleboel zeldzame beeldopnames ziet en tal van interviews die je een mooi overzicht geven van hoe de Krautrockbeweging in elkaar stak.

Als museumstuk kan dit inderdaad tellen maar na afloop staan we echter niet aan te schuiven voor nog een ticket!

Neu!

Didier Becu
01/10/2010

Volgende besprekingen
Jah Wobble and the Nippon Dub Ensemble - Japanese Dub
AUMGN - Accretion
Datensi - Umbel
Naked On The Vague - Heaps Of Nothing
Hysm?Duo - How to hypnotize (your friends)
The Blanche Hudson Weekend - The rats in the cellar EP
Eybec - Espurnes d’Anima
Schacht - Abwärts
Ctrl - Lost in static
Tenek - On the wire

In hetzelfde genre: EXPERIMENTAL
The Bent Moustache - Pastures New Seasons Turn
Various Artists - Archipel Electronique Vol.1
Alva Noto - UNIVRS
Monty Adkins - Fragile.Flicker.Fragment
Fennesz - SevenStars
Angel - 26000
Controlled Bleeding - Odes To Bubbler
Koji Asano - Solstice Eclipse
Francisco Lopez & Novi_Sad - Titans
Haujobb - Dead Market

In hetzelfde genre: POST ROCK
Omega Massif - Karpatia
Kerretta - Saansilo
Blueneck - Repetitions
Hypomanie - A City In Mono
The Pattern Theory - The Pattern Theory
Venturo - Breathing
3 Seconds Of Air - We Are Dust Under The Dying Sun
Infinite Light Ltd. - Infinite Light Ltd.
Labasheeda - The Twilight State
Lento - Icon

In hetzelfde genre: UNCLASSIFIABLE
Stéphan Garin & Sylvestre Gobart - Gurs, Drancy, Bobigny’s train station, Auschwitz, Birkenau, Chelmo-Kulmhof, Majdaneck, Sobibor, Treblinka
Gabby Young & Other Animals - We're all in this together
Marc Almond & Michael Cashmore - Feasting With Panters
Dez Mona - SAGA
Simon Fisher Turner - The Great White Silence -original soundtrack to the film-
Antoine Chessex - DUST - for 3 violins, backtape and electronics -
Cindytalk - Hold Everything Dear
Various - 100% Pure Dubstep
Biosphere - N-Plants
Mika Vaino - Life (...It Eats You Up)

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...