casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.289 items

   

Neu!
Neu! 86
Experimental - Post Rock - Unclassifiable
01/10/2010 : Neu! - Neu! 86
Grönland  Grönland
01/10/2010, Didier Becu

Eens een groep de status van monument heeft bereikt, betekent dat ook meestal dat men alles uitbrengt wat maar uit te brengen valt.

Ook al verkocht deze invloedrijke Krautrockband destijds niet meer dan 30000 exemplaren van hun platen, toch waren zij van onschatbare waarde voor het verdere verloop van de muziekgeschiedenis.

Een sleutelfiguur hierin was de producer Conny Plank die niet alleen grotendeels het geluid van Neu! bepaalde, maar tegelijkertijd ook aan de wieg stond van die andere legendarische Duitse band : Kraftwerk.

Zowel Michael Rother als Klaus Dinger zaten in de oorspronkelijke Kraftwerkbezetting om nadien Neu! op te richten, een groep die samen met Can en Faust beschouwd wordt als de belangrijkste Krautrockgroep.

Die term Krautrock zou gewoon een ingeving geweest zijn van John Peel en om een lang verhaal kort te maken: met Krautrock werden meteen de hoekstenen gebouwd van wat later industrial zou worden.

Hoe geniaal Neu! ook was, Michael en Klaus konden het toch maar drie lp’s lang met elkaar vol houden om er in 1975 de brui aan te geven.

De grote waarheid is natuurlijk dat het creatieve vuur al lang uitgedoofd was en ook al probeerde men het regelmatig weer aan te wakkeren, het werd nooit meer wat het geweest was.

Een van die aanwakkeringen was het materiaal uit 1986 dat je op deze cd terug vindt. Dinger en Rother zochten aansluiting met de toen heersende new wave-beweging en haalden meteen maar hun 80’s-synthesizer uit de kast.

Bepaalde tracks halen nog enigszins het niveau van hun jaren ’70 werk maar het merendeel van deze nummers klinkt oudbollig en achterhaald.

In het beste geval klinken ze omwille van hun experimentsdrang even goed als onze eigen Telex maar in andere gevallen gaan ze doelloos richting Jean-Michel Jarre, en dan hebben we het nog over diens mindere werk.

Bijgeleverd in deze mooie box is ook een uiterst interessante dvd waar je een heleboel zeldzame beeldopnames ziet en tal van interviews die je een mooi overzicht geven van hoe de Krautrockbeweging in elkaar stak.

Als museumstuk kan dit inderdaad tellen maar na afloop staan we echter niet aan te schuiven voor nog een ticket!

Neu!

Didier Becu
01/10/2010

Volgende besprekingen
Jah Wobble and the Nippon Dub Ensemble - Japanese Dub
AUMGN - Accretion
Datensi - Umbel
Naked On The Vague - Heaps Of Nothing
Hysm?Duo - How to hypnotize (your friends)
The Blanche Hudson Weekend - The rats in the cellar EP
Eybec - Espurnes d’Anima
Schacht - Abwärts
Ctrl - Lost in static
Tenek - On the wire

In hetzelfde genre: EXPERIMENTAL
The Bent Moustache - Pastures New Seasons Turn
Various Artists - Archipel Electronique Vol.1
Alva Noto - UNIVRS
Monty Adkins - Fragile.Flicker.Fragment
Fennesz - SevenStars
Angel - 26000
Controlled Bleeding - Odes To Bubbler
Koji Asano - Solstice Eclipse
Francisco Lopez & Novi_Sad - Titans
Haujobb - Dead Market

In hetzelfde genre: POST ROCK
Omega Massif - Karpatia
Kerretta - Saansilo
Blueneck - Repetitions
Hypomanie - A City In Mono
The Pattern Theory - The Pattern Theory
Venturo - Breathing
3 Seconds Of Air - We Are Dust Under The Dying Sun
Infinite Light Ltd. - Infinite Light Ltd.
Labasheeda - The Twilight State
Lento - Icon

In hetzelfde genre: UNCLASSIFIABLE
Stéphan Garin & Sylvestre Gobart - Gurs, Drancy, Bobigny’s train station, Auschwitz, Birkenau, Chelmo-Kulmhof, Majdaneck, Sobibor, Treblinka
Gabby Young & Other Animals - We're all in this together
Marc Almond & Michael Cashmore - Feasting With Panters
Dez Mona - SAGA
Simon Fisher Turner - The Great White Silence -original soundtrack to the film-
Antoine Chessex - DUST - for 3 violins, backtape and electronics -
Cindytalk - Hold Everything Dear
Various - 100% Pure Dubstep
Biosphere - N-Plants
Mika Vaino - Life (...It Eats You Up)

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...