casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Netherworld
Algida Bellezza
Ambient - Dark Ambient - Drone
09/02/2020 : Netherworld - Algida Bellezza
Glacial Movements  Glacial Movements
09/02/2020, Dimi Brands

Plaatsen die de mens vergeten is, ijzige landschappen, bloemenvelden die eeuwig met ijs bedekt zijn, ijsbergen die tegen elkaar opbotsen. Glacial Movements is een label dat ontstaan is om deze gedachten en beelden door geluid te beschrijven en te verspreiden.

Dat je dan genregewijs al snel bij dark ambient en drone uitkomt, zal menig lezer niet verbazen.

Ook labelbaas Alessandro Tedeschi (Netherworld) houdt zich hier graag mee bezig.

Zijn soundscapes zijn voornamelijk gecomponeerd door extreme manipulaties van fragmenten uit klassieke muziek en field recordings. Denk hierbij aan het geluid van massa’s ijs, het geluid van de aurora borealis of de adem van ijzige wind, direct opgenomen in de arctische gebieden van onze planeet.

Algida Bellezza is al zijn dertiende album, en is er wederom eentje geworden dat je zonder dikke winterjas niet overleven zal.

Doch, schijn bedriegt! De bron van inspiratie op dit album verwijst naar een gebeurtenis waar Tedeschi lang op gewacht heeft, maar die deze keer mijlenver weg staat van de gekende glaciale thema’s: de geboorte van zijn dochter in november 2015. Dit werk is volledig aan haar gewijd. Een zeer sterke emotionele impuls bracht de artiest ertoe de texturen van de vijf nummers op het album samen te stellen. De soundscapes werden voornamelijk ‘s nachts gecomponeerd, terwijl de kleine prinses in de armen van haar vader werd gewiegd. Tedeschi gebruikte slechts 1 instrument – de Roland VP9000 die verbonden was met een effectenbakje.

Het is niet zo dat Netherworld nu opeens anders klinkt, want zonder deze informatie hadden we dus daadwerkelijk gezworen dat we ons wederom te midden van een sneeuwstorm bevonden.

Om de verwarring nog wat groter te maken verwijzen de titels van de composities naar de Latijnse namen van verschillende diersoorten die in het Noordpoolgebied leven: ‘Vulpes Lagopus’ (poolvos), ‘Somniosus Microcephalus’ (Groenlandse haai), ‘Orcinus Orca’ (orka), ‘Monodon Monoceros’ (narwal) en ‘Ursus Maritimus’ (ijsbeer).

Misschien bestaat er een parallel tussen de schoonheid, onschuld en kwetsbaarheid van een pasgeboren baby en die van de flora en fauna die aanwezig zijn in de fragiele Arctische ecosystemen? Het antwoord op deze vraag zal je kunnen beantwoorden na beluistering van dit album.

De mooie hoesfoto werd in Groenland genomen door fotograaf Carsten Egevang voor het Qimmeq project. Dit project wil het belang van de Groenlandse sledehond aantonen -zowel in het huidige Groenland als in het verleden. Groenland heeft de grootste overgebleven sledehondenpopulatie van het Noordpoolgebied en een wereldwijd unieke traditionele hondensledecultuur. Maar zowel de sledehond als de bijhorende cultuur worden met uitsterven bedreigd. De hondenpopulatie is teruggebracht van 31000 honden twintig jaar geleden tot een huidig dieptepunt van minder dan 15000 en de situatie wordt alleen meer erger.

De afnemende zee-ijsbedekking ten gevolge van klimaatopwarming en concurrentie van sneeuwscooters wordt verantwoordelijk gehouden voor de huidige alarmerende situatie.

Stof om over na te denken, en nog liever er naar te handelen. In tijden dat de wintermaanden dichter bij de 10 graden dan naar het vriespunt leunen is een artiest als Netherworld haast een nostalgische verademing. Het kille wolkje rook dat hierbij uit onze mond ontsnapt, nemen we er graag bij.

Netherworld

Dimi Brands
09/02/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...