casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.733 items

   

Neraterræ
The Substance Of Perception
Dark Ambient - Drone - Ritual
21/07/2019 : Neraterræ - The Substance Of Perception
Cyclic Law  Cyclic Law
21/07/2019, Dimi Brands

We waren niet bijster enthousiast over The NHART Demo(n)s van Neraterræ, het dark ambient project van Italiaan Alessio Antoni.

Reden hiervoor was dat we een beetje vanalles hoorden, en zoals een Limburgs spreekwoord placht duidelijk te maken: "vanalles is hinnenstront". (Wat zoveel wil zeggen als: vanalles kan gelijk wat zijn)

Onze goede raad aan de heer Antoni luidde dan ook dat hij ons inziens beter een duidelijk afgelijnd profiel zou uitkiezen, in de hoop ons te verrassen met een sterke debuutplaat.

Het weerhield de goede man niet om contact met ons te houden, en omdat de aanhouder altijd wint, besloten we na een zoveelste vraag om zijn eerste officiële album een kans te geven, toch toe te happen.

Bij momenten hebben we immers nog promo materiaal met hopen voorhanden, waardoor we noodgedwongen strenge selecties moeten maken. Maar goed, alleen al voor de moeite van Alessio (en het vele geduld dat hij hiervoor moest opbrengen) presenteren we hier voor u The Substance Of Perception, en dit al meteen op het toonaangevende dark ambient label Cyclic Law.

Hoogmoed komt voor de val zou je denken wanneer we terugdenken aan dat demo-album, maar de eerste de beste artiest komt niet zomaar bij zo een label terecht. Dat Neraterræ progressie gemaakt zou kunnen hebben was bij deze reeds een hoopvol vermoeden.

Dat de man zo nu en dan eens een helpend handje zou kunnen gebruiken dat hem door middel van gebundelde krachten op het juiste pad zou houden was een andere bedenking die we ons maakten bij het aanhoren van zijn demo’s. En kijk, op The Substance Of Perception werkt Neraterræ samen met maar liefst 9 verschillende collega’s (voor elk nummer een andere).

Een vluchtige blik over het gastenlijstje dat naast namen als Treha Sektori en Alexey Tugin (Phurpa) ook enkele acts die opereren op Atrium Carceri’s Cryo Chamber label (Flowers For Bodysnatchers, Ugasanie,...) bevat leert ons dat Neraterræ voluit de dark ambient kaart trekt.

Uiteraard brengt het samenbrengen van verschillende artiesten ook diverse muzikale visies samen, en sijpelen verder ritual en drone in deze filmische dark ambient.

Ondanks deze veelheid aan invloeden ervaren wij The Substance Of Perception toch als een gestroomlijnd geheel en vooral als een paar serieuze stappen voorwaarts in vergelijking met onze eerste kennismaking met Neraterræ.

Melancholie, grimmige atmosferen en dichte claustrofobische drones zorgen voor een klein uurtje luisterplezier dat flirt met de tegenstrijdigheden licht en duisternis.

Net zoals de gasten Neraterræ richting geven, zo horen we ook een wisselwerking, ‘To Reveal The Unseen’ bijvoorbeeld, waar Alexey Tugin van Phurpa verplicht wordt zijn keelzangkunsten tentoon te spreiden in een tijdspanne van 4 minuten. Hierbij dient u te weten dat het gemiddelde Phurpa nummer een hele cd in beslag neemt. Het nummer in kwestie bewijst dat de magie ook in deze beknopte hoedanigheid aan niets moet inboeten.

Verder zijn we erg te spreken over ‘Becoming The Nightmare’ waarbij zowel het Franse Treha Sektori als het Italiaanse New Risen Throne deze beangstigende nachtmerrie nog meer kracht bijzetten.

Lezers die de dark ambient reviews op de voet volgen hebben reeds opgemerkt dat we een boontje hebben voor de filmische dark ambient van het Amerikaanse Cryo Chamber label.

We zijn dan ook erg blij dat Neraterræ hieruit enkele minder gekende acts plukt (het Iraanse Xerxes The Dark, Ugasanie uit Wit-Rusland en het lichtjes fantastische Flowers For Bodysnatchers uit Australië) en kunnen alleen maar hopen dat de luisteraar van The Substance Of Perception verder op zoek gaat om zich door elk van deze artiesten te spitten.

The Substance Of Perception is een mooi bewijs van een artiest in volle groei, en slaat beslist geen mal figuur in de betere dark ambient collectie.

Neraterræ

Dimi Brands
21/07/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : W-Fest 4 dagen apart festivallen tussen verleden en heden! -

Noot; door problemen met de data server zullen afbeeldingen later worden opgeladen, onze excuses! Het zit er op de 4de editie van W-fest. De eerste keer in Waregem. Oudjes zoals ik herinneren zich ongetwijfeld nog The Steeple, where have the years gone, de club die Waregm op de wereldkaart zette als het om gothic en aanverwanten ging. ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : W-fest 14/8 - Irish Coffee & Twisted Nerve (Jirka Liessens)

De eerste avond van het enige wave festival in België begon gek genoeg met het thema Woodstock. Bezoekers werden voorzien van de nodige attributen hiervoor, wat het gekke tafereel opleverde dat de zwartste zielen eens door een roze zonnebril keken, letterlijk dan. Ondanks de flower power bracht de line-up ons heel andere muziek. Er ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 13/08/2019 : Eerste namen voor M’era Luna 2020

Terwijl men momenteel nog bezig is met de grote opruiming voor hun 2019-editie lost M’era Luna voor hun editie voor volgend jaar al de eerste namen. Het verslag van M’era Luna 2019 lees je zeer binnenkort op deze pagina’s. M’era Luna wil meer zijn dan een ‘Duits’ festival en daarom gaan ze in de toekomst ...

lees meer...
INTERVIEW : Mise en Scène op Breaking Barriers !! - Je kan ons wel zien als een erfgenaam van de punk. Graag zelfs. Dus sowieso zijn we verwant met de bands op de affiches.

Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, Malcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreed op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgerne in al zijn facetten en subgenres vandaar dat ...

lees meer...
FOTO'S : Motor!k - @ De Smoutpot Zwijndrecht, 09/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Allez Allez - @ Fonne Feesten Lokeren, 08/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Red Zebra - @ Fonne Feesten Lokeren, 08/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 09/08/2019 : Jubel en juich ! Gothic Magazine terug onder de levenden!

Als oudje uit de scene kent u vast nog het Gothic Magazine. Er was een tijd dat ook deze website op papier werd gedrukt. Het bewijs? Hier onze eerste editie om virtueel te door bladeren. En we hopen tegen het eind van het jaar nog veel meer van onze fysieke edities online te hebben. Maar goed, in het mekka van de goth (Duitsland voor een goed ...

lees meer...
NIEUWS 09/08/2019 : Scary Black bij Secret Sin Records

Het Secret Sin Records label is een serieuze doorstart aan het maken. En wat meer is, regelmatig wordt u verwend met nieuwe namen. Binnenkort komt het Amerikaanse Scary Black bij dit label uit op cd. Nooit van gehoord zegt u? Welaan, onderstaade clip klinkt wat mij betreft beloftevol. Spaghetti westerns en de alternatieve jaren 80 zijn een ...

lees meer...
NIEUWS 08/08/2019 : W-Fest pakt uit met eigen app! Zaterdag uitverkocht!

Het is bijna zover, op 15 augustus schiet W-Fest voor de vierde keer uit de startblokken, dit jaar in Waregem (Expo). Om het voor de bezoeker zo comfortabel mogelijk te maken worden kosten nog moeite gespaard. Dat zal bijken uit de voorzieningen op het festivalterrein maar de organisatie biedt nu ook een eigen app aan om uw bezoek aan het ...

lees meer...
NIEUWS 07/08/2019 : Nieuwe editie van 'The Face Of God' van Militia

Militia heeft opgehouden te bestaan. Hun laatste werk was een uitstekende conceptplaat over het leven van Ambiorix, uit op Old Europa Café. Datzelfde label doet nu een heruitgave van 'The Face Of God', het atheïstisch manifest in muziekvorm dat het eco-anarchistisch metaalslagerscollectief in 2015 uitbracht. Ok, de originele ...

lees meer...
INTERVIEW : Duncan Reid op Breaking Barriers! - Ik hou van bands die bovenop de gitaren nog melodieën voortbrengen en die de punk clichés niet volgen

Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, MAcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreed op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgerne in al zijn facetten en subgenres vandaar dat ...