casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.076 items

   

Neraterræ
The Substance Of Perception
Dark Ambient - Drone - Ritual
21/07/2019 : Neraterræ - The Substance Of Perception
Cyclic Law  Cyclic Law
21/07/2019, Dimi Brands

We waren niet bijster enthousiast over The NHART Demo(n)s van Neraterræ, het dark ambient project van Italiaan Alessio Antoni.

Reden hiervoor was dat we een beetje vanalles hoorden, en zoals een Limburgs spreekwoord placht duidelijk te maken: "vanalles is hinnenstront". (Wat zoveel wil zeggen als: vanalles kan gelijk wat zijn)

Onze goede raad aan de heer Antoni luidde dan ook dat hij ons inziens beter een duidelijk afgelijnd profiel zou uitkiezen, in de hoop ons te verrassen met een sterke debuutplaat.

Het weerhield de goede man niet om contact met ons te houden, en omdat de aanhouder altijd wint, besloten we na een zoveelste vraag om zijn eerste officiële album een kans te geven, toch toe te happen.

Bij momenten hebben we immers nog promo materiaal met hopen voorhanden, waardoor we noodgedwongen strenge selecties moeten maken. Maar goed, alleen al voor de moeite van Alessio (en het vele geduld dat hij hiervoor moest opbrengen) presenteren we hier voor u The Substance Of Perception, en dit al meteen op het toonaangevende dark ambient label Cyclic Law.

Hoogmoed komt voor de val zou je denken wanneer we terugdenken aan dat demo-album, maar de eerste de beste artiest komt niet zomaar bij zo een label terecht. Dat Neraterræ progressie gemaakt zou kunnen hebben was bij deze reeds een hoopvol vermoeden.

Dat de man zo nu en dan eens een helpend handje zou kunnen gebruiken dat hem door middel van gebundelde krachten op het juiste pad zou houden was een andere bedenking die we ons maakten bij het aanhoren van zijn demo’s. En kijk, op The Substance Of Perception werkt Neraterræ samen met maar liefst 9 verschillende collega’s (voor elk nummer een andere).

Een vluchtige blik over het gastenlijstje dat naast namen als Treha Sektori en Alexey Tugin (Phurpa) ook enkele acts die opereren op Atrium Carceri’s Cryo Chamber label (Flowers For Bodysnatchers, Ugasanie,...) bevat leert ons dat Neraterræ voluit de dark ambient kaart trekt.

Uiteraard brengt het samenbrengen van verschillende artiesten ook diverse muzikale visies samen, en sijpelen verder ritual en drone in deze filmische dark ambient.

Ondanks deze veelheid aan invloeden ervaren wij The Substance Of Perception toch als een gestroomlijnd geheel en vooral als een paar serieuze stappen voorwaarts in vergelijking met onze eerste kennismaking met Neraterræ.

Melancholie, grimmige atmosferen en dichte claustrofobische drones zorgen voor een klein uurtje luisterplezier dat flirt met de tegenstrijdigheden licht en duisternis.

Net zoals de gasten Neraterræ richting geven, zo horen we ook een wisselwerking, ‘To Reveal The Unseen’ bijvoorbeeld, waar Alexey Tugin van Phurpa verplicht wordt zijn keelzangkunsten tentoon te spreiden in een tijdspanne van 4 minuten. Hierbij dient u te weten dat het gemiddelde Phurpa nummer een hele cd in beslag neemt. Het nummer in kwestie bewijst dat de magie ook in deze beknopte hoedanigheid aan niets moet inboeten.

Verder zijn we erg te spreken over ‘Becoming The Nightmare’ waarbij zowel het Franse Treha Sektori als het Italiaanse New Risen Throne deze beangstigende nachtmerrie nog meer kracht bijzetten.

Lezers die de dark ambient reviews op de voet volgen hebben reeds opgemerkt dat we een boontje hebben voor de filmische dark ambient van het Amerikaanse Cryo Chamber label.

We zijn dan ook erg blij dat Neraterræ hieruit enkele minder gekende acts plukt (het Iraanse Xerxes The Dark, Ugasanie uit Wit-Rusland en het lichtjes fantastische Flowers For Bodysnatchers uit Australië) en kunnen alleen maar hopen dat de luisteraar van The Substance Of Perception verder op zoek gaat om zich door elk van deze artiesten te spitten.

The Substance Of Perception is een mooi bewijs van een artiest in volle groei, en slaat beslist geen mal figuur in de betere dark ambient collectie.

Neraterræ

Dimi Brands
21/07/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
NIEUWS 25/06/2022 : Gert wil recht op roes voor iedereen

Gert, ook bekend als Gert Kleinpunk, brengt in augustus een nieuwe plaat uit: 'Alles is nog niet verloren'. En dat alles nog niet verloren is, zal u wel duidelijk worden. 18 geëngageerde nummers kun je erop verwachten, maar ook een inzicht in het leven en denken van Gert. Dat hij bijvoorbeeld al drie jaar gestopt is met alcohol, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten