casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.300 items

   

Neraterræ
The Substance Of Perception
Dark Ambient - Drone - Ritual
21/07/2019 : Neraterræ - The Substance Of Perception
Cyclic Law  Cyclic Law
21/07/2019, Dimi Brands

We waren niet bijster enthousiast over The NHART Demo(n)s van Neraterræ, het dark ambient project van Italiaan Alessio Antoni.

Reden hiervoor was dat we een beetje vanalles hoorden, en zoals een Limburgs spreekwoord placht duidelijk te maken: "vanalles is hinnenstront". (Wat zoveel wil zeggen als: vanalles kan gelijk wat zijn)

Onze goede raad aan de heer Antoni luidde dan ook dat hij ons inziens beter een duidelijk afgelijnd profiel zou uitkiezen, in de hoop ons te verrassen met een sterke debuutplaat.

Het weerhield de goede man niet om contact met ons te houden, en omdat de aanhouder altijd wint, besloten we na een zoveelste vraag om zijn eerste officiële album een kans te geven, toch toe te happen.

Bij momenten hebben we immers nog promo materiaal met hopen voorhanden, waardoor we noodgedwongen strenge selecties moeten maken. Maar goed, alleen al voor de moeite van Alessio (en het vele geduld dat hij hiervoor moest opbrengen) presenteren we hier voor u The Substance Of Perception, en dit al meteen op het toonaangevende dark ambient label Cyclic Law.

Hoogmoed komt voor de val zou je denken wanneer we terugdenken aan dat demo-album, maar de eerste de beste artiest komt niet zomaar bij zo een label terecht. Dat Neraterræ progressie gemaakt zou kunnen hebben was bij deze reeds een hoopvol vermoeden.

Dat de man zo nu en dan eens een helpend handje zou kunnen gebruiken dat hem door middel van gebundelde krachten op het juiste pad zou houden was een andere bedenking die we ons maakten bij het aanhoren van zijn demo’s. En kijk, op The Substance Of Perception werkt Neraterræ samen met maar liefst 9 verschillende collega’s (voor elk nummer een andere).

Een vluchtige blik over het gastenlijstje dat naast namen als Treha Sektori en Alexey Tugin (Phurpa) ook enkele acts die opereren op Atrium Carceri’s Cryo Chamber label (Flowers For Bodysnatchers, Ugasanie,...) bevat leert ons dat Neraterræ voluit de dark ambient kaart trekt.

Uiteraard brengt het samenbrengen van verschillende artiesten ook diverse muzikale visies samen, en sijpelen verder ritual en drone in deze filmische dark ambient.

Ondanks deze veelheid aan invloeden ervaren wij The Substance Of Perception toch als een gestroomlijnd geheel en vooral als een paar serieuze stappen voorwaarts in vergelijking met onze eerste kennismaking met Neraterræ.

Melancholie, grimmige atmosferen en dichte claustrofobische drones zorgen voor een klein uurtje luisterplezier dat flirt met de tegenstrijdigheden licht en duisternis.

Net zoals de gasten Neraterræ richting geven, zo horen we ook een wisselwerking, ‘To Reveal The Unseen’ bijvoorbeeld, waar Alexey Tugin van Phurpa verplicht wordt zijn keelzangkunsten tentoon te spreiden in een tijdspanne van 4 minuten. Hierbij dient u te weten dat het gemiddelde Phurpa nummer een hele cd in beslag neemt. Het nummer in kwestie bewijst dat de magie ook in deze beknopte hoedanigheid aan niets moet inboeten.

Verder zijn we erg te spreken over ‘Becoming The Nightmare’ waarbij zowel het Franse Treha Sektori als het Italiaanse New Risen Throne deze beangstigende nachtmerrie nog meer kracht bijzetten.

Lezers die de dark ambient reviews op de voet volgen hebben reeds opgemerkt dat we een boontje hebben voor de filmische dark ambient van het Amerikaanse Cryo Chamber label.

We zijn dan ook erg blij dat Neraterræ hieruit enkele minder gekende acts plukt (het Iraanse Xerxes The Dark, Ugasanie uit Wit-Rusland en het lichtjes fantastische Flowers For Bodysnatchers uit Australië) en kunnen alleen maar hopen dat de luisteraar van The Substance Of Perception verder op zoek gaat om zich door elk van deze artiesten te spitten.

The Substance Of Perception is een mooi bewijs van een artiest in volle groei, en slaat beslist geen mal figuur in de betere dark ambient collectie.

Neraterræ

Dimi Brands
21/07/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...