casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.300 items

   

Neraterræ
The NHART Demo(n)s
Ambient - Dark Ambient - Drone - Industrial - Noise - Power Electronics
21/05/2018 : Neraterræ - The NHART Demo(n)s
Eigen beheer  Eigen beheer
21/05/2018, Dimi Brands

The NHART Demo(n)s zijn een collectie oude nummers en drie herwerkingen van oude nummers die stammen uit het jaar 2009 (toen Neraterræ dus nog NHART heette), en die bedoeld waren voor drie verschillende demo’s (die uiteindelijk niet uitgegeven werden).

De man achter Neraterræ is Italiaan Alessio Antoni. Hoewel we doorgaans erg te spreken zijn over de kwaliteit eigen aan zijn land van herkomst, blijven we bij ‘s mans project behoorlijk op onze honger zitten.

Want eerlijk gezegd ontgaat ons het nut van deze release een beetje. Allereerst vinden we zowel van Neraterræ als van de vroegere incarnatie NHART geen releases terug. Een beetje vreemd dan ook dat Antoni er nu net voor kiest deze demo’s eerst op de wereld los te laten.

We lezen op de Facebook- en Bandcamppagina van het project niets dan lovende woorden voor deze (gratis) digitaal uitgebrachte EP, wat onze verbazing nog meer doet stijgen.

Want laat ons eerlijk zijn, de negen nummers die op deze demo’s prijken zien wij vooral als aanzetjes naar, meer dan effectief afgewerkte nummers.

Bovendien is meer dan de helft ervan simpelweg te kort om er een deftig oordeel over te kunnen uitspreken. Als je je bezig houdt met genres als zowel ambient, power electronics, noise, drone, dark ambient en death industrial... dien je immers voor ogen te houden dat het voor het grootste deel om sfeer draait in desbetreffende genres. En zo een sfeer heeft tijd nodig zich te ontplooien, tijd die het op deze release niet of amper krijgt.

Geeft Antoni het nummer toch de nodige tijd, zoals tijdens ‘End’ (al klokt dat ook maar af op een luttele 4 minuten), dan is het eindresultaat niet meer dan behoorlijk te noemen.

‘The Gift Of Blindness’ geeft vervolgens een mooie voorzet richting het doel dat zich ergens tussen dark ambient en power electronics bevindt. Hoewel ik altijd dacht dat Italië een echt voetballand is, is er geen spits te bespeuren die deze muzikale bal in de netten dropt.

Daarom raden we Neraterræ aan een duidelijker afgelijnd muzikaal profiel te kiezen, want zoals zo vaak is het ook hier het geval, dat wanneer je een beetje van alles wil spelen, je de grijze middelmaat niet weet te overstijgen.

Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, maar wij hopen dat Neraterræ ons meer zal verrassen wat betreft de sterkte van zijn debuutplaat.

Download The NHART Demo(n)s hier.

Neraterræ

Dimi Brands
21/05/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...