casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Neraterræ
The NHART Demo(n)s
Ambient - Dark Ambient - Drone - Industrial - Noise - Power Electronics
21/05/2018 : Neraterræ - The NHART Demo(n)s
Eigen beheer  Eigen beheer
21/05/2018, Dimi Brands

The NHART Demo(n)s zijn een collectie oude nummers en drie herwerkingen van oude nummers die stammen uit het jaar 2009 (toen Neraterræ dus nog NHART heette), en die bedoeld waren voor drie verschillende demo’s (die uiteindelijk niet uitgegeven werden).

De man achter Neraterræ is Italiaan Alessio Antoni. Hoewel we doorgaans erg te spreken zijn over de kwaliteit eigen aan zijn land van herkomst, blijven we bij ‘s mans project behoorlijk op onze honger zitten.

Want eerlijk gezegd ontgaat ons het nut van deze release een beetje. Allereerst vinden we zowel van Neraterræ als van de vroegere incarnatie NHART geen releases terug. Een beetje vreemd dan ook dat Antoni er nu net voor kiest deze demo’s eerst op de wereld los te laten.

We lezen op de Facebook- en Bandcamppagina van het project niets dan lovende woorden voor deze (gratis) digitaal uitgebrachte EP, wat onze verbazing nog meer doet stijgen.

Want laat ons eerlijk zijn, de negen nummers die op deze demo’s prijken zien wij vooral als aanzetjes naar, meer dan effectief afgewerkte nummers.

Bovendien is meer dan de helft ervan simpelweg te kort om er een deftig oordeel over te kunnen uitspreken. Als je je bezig houdt met genres als zowel ambient, power electronics, noise, drone, dark ambient en death industrial... dien je immers voor ogen te houden dat het voor het grootste deel om sfeer draait in desbetreffende genres. En zo een sfeer heeft tijd nodig zich te ontplooien, tijd die het op deze release niet of amper krijgt.

Geeft Antoni het nummer toch de nodige tijd, zoals tijdens ‘End’ (al klokt dat ook maar af op een luttele 4 minuten), dan is het eindresultaat niet meer dan behoorlijk te noemen.

‘The Gift Of Blindness’ geeft vervolgens een mooie voorzet richting het doel dat zich ergens tussen dark ambient en power electronics bevindt. Hoewel ik altijd dacht dat Italië een echt voetballand is, is er geen spits te bespeuren die deze muzikale bal in de netten dropt.

Daarom raden we Neraterræ aan een duidelijker afgelijnd muzikaal profiel te kiezen, want zoals zo vaak is het ook hier het geval, dat wanneer je een beetje van alles wil spelen, je de grijze middelmaat niet weet te overstijgen.

Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, maar wij hopen dat Neraterræ ons meer zal verrassen wat betreft de sterkte van zijn debuutplaat.

Download The NHART Demo(n)s hier.

Neraterræ

Dimi Brands
21/05/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...