casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.288 items

   

Neraterræ
The NHART Demo(n)s
Ambient - Dark Ambient - Drone - Industrial - Noise - Power Electronics
21/05/2018 : Neraterræ - The NHART Demo(n)s
Eigen beheer  Eigen beheer
21/05/2018, Dimi Brands

The NHART Demo(n)s zijn een collectie oude nummers en drie herwerkingen van oude nummers die stammen uit het jaar 2009 (toen Neraterræ dus nog NHART heette), en die bedoeld waren voor drie verschillende demo’s (die uiteindelijk niet uitgegeven werden).

De man achter Neraterræ is Italiaan Alessio Antoni. Hoewel we doorgaans erg te spreken zijn over de kwaliteit eigen aan zijn land van herkomst, blijven we bij ‘s mans project behoorlijk op onze honger zitten.

Want eerlijk gezegd ontgaat ons het nut van deze release een beetje. Allereerst vinden we zowel van Neraterræ als van de vroegere incarnatie NHART geen releases terug. Een beetje vreemd dan ook dat Antoni er nu net voor kiest deze demo’s eerst op de wereld los te laten.

We lezen op de Facebook- en Bandcamppagina van het project niets dan lovende woorden voor deze (gratis) digitaal uitgebrachte EP, wat onze verbazing nog meer doet stijgen.

Want laat ons eerlijk zijn, de negen nummers die op deze demo’s prijken zien wij vooral als aanzetjes naar, meer dan effectief afgewerkte nummers.

Bovendien is meer dan de helft ervan simpelweg te kort om er een deftig oordeel over te kunnen uitspreken. Als je je bezig houdt met genres als zowel ambient, power electronics, noise, drone, dark ambient en death industrial... dien je immers voor ogen te houden dat het voor het grootste deel om sfeer draait in desbetreffende genres. En zo een sfeer heeft tijd nodig zich te ontplooien, tijd die het op deze release niet of amper krijgt.

Geeft Antoni het nummer toch de nodige tijd, zoals tijdens ‘End’ (al klokt dat ook maar af op een luttele 4 minuten), dan is het eindresultaat niet meer dan behoorlijk te noemen.

‘The Gift Of Blindness’ geeft vervolgens een mooie voorzet richting het doel dat zich ergens tussen dark ambient en power electronics bevindt. Hoewel ik altijd dacht dat Italië een echt voetballand is, is er geen spits te bespeuren die deze muzikale bal in de netten dropt.

Daarom raden we Neraterræ aan een duidelijker afgelijnd muzikaal profiel te kiezen, want zoals zo vaak is het ook hier het geval, dat wanneer je een beetje van alles wil spelen, je de grijze middelmaat niet weet te overstijgen.

Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, maar wij hopen dat Neraterræ ons meer zal verrassen wat betreft de sterkte van zijn debuutplaat.

Download The NHART Demo(n)s hier.

Neraterræ

Dimi Brands
21/05/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...