casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.968 items

   

Near Earth Orbit
M.A.S.S. Extinction
Dark Ambient - Gothic Rock - Psychedelic
02/05/2020 : Near Earth Orbit - M.A.S.S. Extinction
Solar Lodge  Solar Lodge
02/05/2020, Kurt Ingels

Het gothic sci-fi concept Near Earth Orbit, in het leven geroepen door Artaud Seth (o.a. Garden Of Delight en Merciful Nuns) en Ashley Dayour (o.a Whispers In The Shadow en The Devil And The Universe) pakt uit met een nieuw album “M.A.S.S. Extinction” en dan weet u dat de duisternis over planeet aarde valt.

De nieuwe worp is trouwens ook in een 'earth eclips pack' (inclusief de eerdere albums “Atom” en “End Of All Existence”) en een 'supermassive pack' (earth eclipse pack met t-shirt, pet en tas) beschikbaar voor de die hard fans.

Of Ashley Dayour nog iets in de pap te brokken had is niet meteen duidelijk, hij wordt alvast niet vermeld in de credits, die gaan naar Artaud Seth en ega Jawa Seth. Soit, laat het ons over de bevreemdende muziek hebben die NEO eigen is, sci fi goth, zwaar op de maag, met de aantrekking van dolende zwarte gaten en het mysterie van het onmetelijke universum.

Alles heeft gefaald, pogingen om de aarde te redden zijn mislukt, de aarde is opgewarmd, de natuur verdwenen. Ik hoor een grote wanhoopskreet, bedekt onder een laag vuil dat ijdelheid en grootheidswaanzin heet. De aarde is aan de goden edoch waar bevinden die zich nu de mensheid op het punt staat te verdwijnen en wanhopig op zoek is naar een nieuwe thuis?

Dit album opent bombastisch duister met het onheilspellende en brandend actuele “Population Overload” waaroverheen Artaud z’n klaagzang giet. De toon is gezet, dit wordt geen plezierreisje, maar bittere ernst die de hedendaagse waanzin aan de nakende semi occulte apocalypse koppelt. Immers, het zijn de rijken die zich in “Moon Rush” vestigen op de maan in een ijdele, laffe poging aan de ondergang te ontsnappen.

“Global Warming”, hoewel we allemaal op zoek zijn naar de warmte van een ver “Ecotopia”, werd genegeerd en die domheid roeit alles wat leeft op aarde uit. Contradictorisch genoeg brengt dit ook een zekere rust, hoewel de bassen nog brommen, bij Near Earth Orbit (NEO). Vanuit de ruimte kijken de Goden op ons toe, lachend met onze nietigheid.

De stevig rockende “Critical Mass” brengt ons voorbij het eindpunt. Deze totale vernietiging is onomkeerbaar. In “The End Of Nature / Anthropocene Ends” (dit laatste duidt op een gedefinieerd tijdperk waarin de impact van de mens op de ecologie en ecosystemen danig groot is en dat nu zoou bezig zijn) kan de rust dan ook terugkeren. Alleen solitaire ruimtereizigers, niet meer onderhevig aan de zwaartekracht, kijken op de destructie van de blauwe bol toe.

Het bijna 11 minuten durende “Interstellar” laat zich beluisteren als een fascinerende ruimtereis, langzaam gaan we op in het niets, we schrijven 2034. Niet eens zover meer af. Mysterieus, dreigende synth lagen als grommende meteorieten begeleiden ons op deze reis naar... ? Laat het een waarschuwing zijn, of is dit een voorspelling?

“M.A.S.S. Extinction” laat zich beluisteren als een verhaal, een modern bombastisch, onheilspellend sprookje, waarin wel degelijk iets wordt gezegd, meer nog wordt gewaarschuwd of om het in de woorden van Albert Einstein te zeggen “The world will not be destroyed by those who do evil but by those who watch them without doing anything”.

Near Earth Orbit

Kurt Ingels
02/05/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/01/2022 : Oracula Records kondigt eindelijk de nieuwe releases aan op vinyl.

Niet dat het label er zo veel aan kan doen... Op de bandcamp pagina van dit fijne Spaanse label staan al een paar maand nieuwe titels te blinken maar diegene die deze ook effectief op de fysieke drager willen kunnen binnenkort eindelijk worden bediend. Door problemen en oponthoud (iets waar wel meerdere kleinere labels mee kampen) in de perserijen ...

lees meer...
NIEUWS 26/01/2022 : Dolva Sana, nieuw en Belgisch

Het project Dolva Sana brengt koude, grimmige en minimalistische synth pop beïnvloed door new wave, krautrock, vroege synth pop en andere pioniers van de elektronische muziek. Het project, een collaboratie tussen muzikant en producer Frederic Caure (Kortrijk, België) en Jake Harding (London, VK), werd opgericht in 2021. "Hard-boiled ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Nieuw werk van Principe Valiente op komst

Altijd al raar gevonden dat deze Zweedse post punkers niet ietwat meer populariteit genieten. Wat mij betreft mogen ze gerust op de komende Halloween editie van Sinner’s Day staan, temeer daar eind maart, eindelijk (vier jaar na “Oceans”), een nieuw album van deze heren verschijnt dat de titel “Barricades” mee ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Cold Transmission zet 2022 goed in!

Over dit Duitse post punk label hebt u alvast één en ander gehoord hier bij Dark Entries, en terecht want er zitten een paar heuse pareltjes in hun catalogus. Nu pakt het label uit met een nieuwe release van het Canadese The Gathering, “Parade”, en dat zomaar na 30 jaar windstilte! The Gathering werd in 1985 geformeerd ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...