casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.718 items

   

Music For Installations
Stamp & Deliver
Dark Ambient - Drone - Soundscape
27/02/2021 : Music For Installations - Stamp & Deliver
Wool-E Discs  Wool-E Discs
27/02/2021, Henk Vereecken

De vorig jaar begonnen nieuwe reeks Littl’Antenna is een samenwerking tussen Belgian NeuMusic, sublabel van Wool-E Discs en Alain Kinet van Aerodyn, die ook de opnames van de live sessies coördineert en een van de mannen is achter het AntennA Festival in Evergem. Deze nieuwe reeks brengt telkens op 200 exemplaren gelimiteerde albums uit van Belgische acts die live werden gecapteerd in de PostX te Merelbeke. De Littl’Antenna concerten zijn dus satellietconcerten van het Antenna Festival en de opbrengst van deze reeks gaat integraal naar de organisatie van live elektronische muziekevenementen in België.

Dit vijfde deel is tot op heden ongetwijfeld de meest drone gerelateerde uitgave van de reeks. De datum van opname in de PostX was 12 oktober 2019 en het album werd, zo vermeldt de tekst op de achterkant van het digipack ‘slightly mastered to adjust to the roomtone; do not push the volume if necessary, let it seep in’.

Music For Installations is het project van Pieter Gyselinck en dit live opgenomen album “Stamp & Deliver” (10 tracks, 58 minuten) kwam uit op 24 oktober 2020. Eerder dat jaar kwam van Music For Installations ook het studio album “Fractions of Unity” uit (op Wool-E Discs) dat nog op ons ‘te bespreken’ stapeltje ligt. Digitaal is er nog meer muziek beschikbaar van Music For Installations. Zie daarvoor maar eens op de Bandcamp pagina. Het oudste materiaal dateert van 2011.

En wat zegt Pieter Gyselinck over zijn muzikale project: ‘Music For Installations is about experiencing. This is the place where sound meets space! Drones, soundscapes and a bit of experiment are the tools!’. En ja dat vat het erg goed samen en laat ons er nog aan toevoegen dat zijn soundscapes behoorlijk duister klinken. Drone dark ambient, deze term vind ik het meest geschikt om het hier gepresenteerde klankenspectrum te omschrijven.

De 10 tracks op dit live album variëren in lengte van 4 tot 8 minuten en dragen intrigerende en mysterieuze titels: “Jellyfishes”, “Yassur Parle Au Concret (Hommage Pierre Henry)”, “Synesthesia 2”, “Kuuri”, “Hirsilä (Reflection)”, “Fractal 10”, “Uus-Pukarantie”, “Synestesia 5”, “Melancholia” en “Fractal 6”.

Tien donkere dronescapes staan er dus op dit live album. Het is instrumentale muziek maar vage, onverstaanbare stemmen zijn hoorbaar in “Yassur Parle Au Concret (Hommage Pierre Henry)”, in “Hirsilä (Reflection)” en in “Fractal 10”. “Kuuri” klinkt het meest richting dark ambient industrial en mijn favoriete track “Synestesia 5” is voor mij de meest duistere track met dreigende drones en angstaanjagend mysterieus gekraak. “Hirsilä (Reflection)” is dan weer een buitenbeentje omdat het in tegenstelling tot de rest een erg ritmische track is.

“Yassur Parle Au Concret” is een hommage aan de Franse elektronische pionier en musique concrète artiest Pierre Henry, naar aanleiding van diens overlijden in 2017 op 89-jarige leeftijd. De man ligt mij persoonlijk nauw aan het hart omwille van zijn geweldige hit “Psyché Rock” uit 1967 (nog altijd regelmatig gedraaid op alternatieve feestjes) en omwille van zijn samenwerking in 1969 met de Britse acid rock en heavy bluesrock band Spooky Tooth die resulteerde in het album “Ceremony: An Electronic Mass”.

De track “Yassur Parle Au Concret (Hommage Pierre Henry)” gebruikt een field recording uit 2006, opgenomen op de top van een actieve vulkaan. Tal van effecten van virtuele echokamers, feedback, distortion en delays hierop losglaten, resulteerden in een soort gezoem, waarin je als je goed oplet en je oren spitst, nog de vuurspuwende vulkaan kan horen. Drone dark ambient soundscapes voor de liefhebber.

Website

Facebook

Bandcamp

Henk Vereecken
27/02/2021

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...