casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.968 items

   

Murderous Vision
Abscission
Dark Ambient - Industrial - Ritual
09/10/2019 : Murderous Vision - Abscission
Chthonic Streams  Chthonic Streams
09/10/2019, Dimi Brands

Murderous Vision is een naam die net als Dark Entries al 25 jaar meedraait, en goed is voor heel wat albums. Ik leerde dit project van Stephen Petrus vrij laat kennen, in 2010 om precies te zijn, met het tweede deel uit de Ghosts Of The Soul Long Lost reeks. De twee albums die hierop terug te vinden zijn (Cathartic Drifts In A Sea Of Sadness en Frozen In Morphia) waren meteen een fijne ontdekking die de zoektocht naar meer aanzwengelde.

Zijn nieuwste cassette Abscission bevat dan wel nieuw materiaal, maar kijkt toch terug in de tijd.

Abscissie is een begrip dat in de plantkunde doelt op het afvallen van plantendelen op het einde van het seizoen. Het bekendste verschijnsel hiervan is het afvallen van de bladeren in de herfst, maar ook het afvallen van vruchten of het afstoten van overbodige plantendelen bij de ontwikkeling van de plant. In de heelkunde bedoelt men met abscissie het wegsnijden van ziek weefsel.

De term wordt ook gebruikt in de zoölogie wanneer men het heeft over het opzettelijk afstoten van een lichaamsdeel, zoals het afstoten van een klauw of de autotomie van een staart om een roofdier te ontwijken.

Op de vier nummers die deze cassette rijk is, lijkt Murderous Vision dus te willen zeggen dat gevaar immer op de loer ligt, en de enige manier om te overleven is misschien wel een stukje van jezelf te verliezen.

Ook kan het gezien worden dat door terug te grijpen naar zijn eigen wortels uit de jaren 90 deze nog een laatste keer afgeworpen worden, een noodzakelijkheid om verder te evolueren? Dat zal de toekomst uitwijzen.

Het album is opgedragen aan Thomas J. Petrus (we vermoeden zijn vader), wat meteen ook als rechtvaardiging geldt voor een terugblik onder het mom van de term abscissie.

Feit is dat deze vier nummers voor de liefhebbers van klassiekers uit de Cold Meat Industry en Slaughter Productions stal een nostalgische terugblik vormen.

Murderous Vision bracht zijn werk veelal uit in eigen beheer, maar had indertijd absoluut niet misstaan bij deze legendarische dark ambient/industrial labels.

‘Breaking The Bonds Of Light’ is atmosferische dark ambient met typische percussie in de stijl van Coph Nia, een naam die qua vergelijking ook opkomt bij ‘Echoed Voice’ (leg dit nummer maar eens naast Coph Nia’s ‘The Hall Of Truth’ en noteer de vele gelijkenissen).

De B-kant opent met ‘Autumn Black’, een samenwerking met Theologian, nog zo een naam die naar onze bescheiden mening wat meer aandacht verdient. Het ritual dark ambient sfeertje krijgt hier een tribale injectie, terwijl afsluiter ‘Open The Night Sky’ alle registers opentrekt en er flink potje herrie in de beste Brighter Death Now-traditie van maakt.

Je kan zitten kniezen dat zo’n terugblik niet bijster origineel is, maar de tijd van het jaar nodigt uit tot nostalgie. Wanneer de herfst en het vallen van de bladeren op deze manier gebeuren, hoort u ons niet klagen.

Murderous Vision

Dimi Brands
09/10/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/01/2022 : Oracula Records kondigt eindelijk de nieuwe releases aan op vinyl.

Niet dat het label er zo veel aan kan doen... Op de bandcamp pagina van dit fijne Spaanse label staan al een paar maand nieuwe titels te blinken maar diegene die deze ook effectief op de fysieke drager willen kunnen binnenkort eindelijk worden bediend. Door problemen en oponthoud (iets waar wel meerdere kleinere labels mee kampen) in de perserijen ...

lees meer...
NIEUWS 26/01/2022 : Dolva Sana, nieuw en Belgisch

Het project Dolva Sana brengt koude, grimmige en minimalistische synth pop beïnvloed door new wave, krautrock, vroege synth pop en andere pioniers van de elektronische muziek. Het project, een collaboratie tussen muzikant en producer Frederic Caure (Kortrijk, België) en Jake Harding (London, VK), werd opgericht in 2021. "Hard-boiled ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Nieuw werk van Principe Valiente op komst

Altijd al raar gevonden dat deze Zweedse post punkers niet ietwat meer populariteit genieten. Wat mij betreft mogen ze gerust op de komende Halloween editie van Sinner’s Day staan, temeer daar eind maart, eindelijk (vier jaar na “Oceans”), een nieuw album van deze heren verschijnt dat de titel “Barricades” mee ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Cold Transmission zet 2022 goed in!

Over dit Duitse post punk label hebt u alvast één en ander gehoord hier bij Dark Entries, en terecht want er zitten een paar heuse pareltjes in hun catalogus. Nu pakt het label uit met een nieuwe release van het Canadese The Gathering, “Parade”, en dat zomaar na 30 jaar windstilte! The Gathering werd in 1985 geformeerd ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...