casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.907 items

   

Murderous Vision
Abscission
Dark Ambient - Industrial - Ritual
09/10/2019 : Murderous Vision - Abscission
Chthonic Streams  Chthonic Streams
09/10/2019, Dimi Brands

Murderous Vision is een naam die net als Dark Entries al 25 jaar meedraait, en goed is voor heel wat albums. Ik leerde dit project van Stephen Petrus vrij laat kennen, in 2010 om precies te zijn, met het tweede deel uit de Ghosts Of The Soul Long Lost reeks. De twee albums die hierop terug te vinden zijn (Cathartic Drifts In A Sea Of Sadness en Frozen In Morphia) waren meteen een fijne ontdekking die de zoektocht naar meer aanzwengelde.

Zijn nieuwste cassette Abscission bevat dan wel nieuw materiaal, maar kijkt toch terug in de tijd.

Abscissie is een begrip dat in de plantkunde doelt op het afvallen van plantendelen op het einde van het seizoen. Het bekendste verschijnsel hiervan is het afvallen van de bladeren in de herfst, maar ook het afvallen van vruchten of het afstoten van overbodige plantendelen bij de ontwikkeling van de plant. In de heelkunde bedoelt men met abscissie het wegsnijden van ziek weefsel.

De term wordt ook gebruikt in de zoölogie wanneer men het heeft over het opzettelijk afstoten van een lichaamsdeel, zoals het afstoten van een klauw of de autotomie van een staart om een roofdier te ontwijken.

Op de vier nummers die deze cassette rijk is, lijkt Murderous Vision dus te willen zeggen dat gevaar immer op de loer ligt, en de enige manier om te overleven is misschien wel een stukje van jezelf te verliezen.

Ook kan het gezien worden dat door terug te grijpen naar zijn eigen wortels uit de jaren 90 deze nog een laatste keer afgeworpen worden, een noodzakelijkheid om verder te evolueren? Dat zal de toekomst uitwijzen.

Het album is opgedragen aan Thomas J. Petrus (we vermoeden zijn vader), wat meteen ook als rechtvaardiging geldt voor een terugblik onder het mom van de term abscissie.

Feit is dat deze vier nummers voor de liefhebbers van klassiekers uit de Cold Meat Industry en Slaughter Productions stal een nostalgische terugblik vormen.

Murderous Vision bracht zijn werk veelal uit in eigen beheer, maar had indertijd absoluut niet misstaan bij deze legendarische dark ambient/industrial labels.

‘Breaking The Bonds Of Light’ is atmosferische dark ambient met typische percussie in de stijl van Coph Nia, een naam die qua vergelijking ook opkomt bij ‘Echoed Voice’ (leg dit nummer maar eens naast Coph Nia’s ‘The Hall Of Truth’ en noteer de vele gelijkenissen).

De B-kant opent met ‘Autumn Black’, een samenwerking met Theologian, nog zo een naam die naar onze bescheiden mening wat meer aandacht verdient. Het ritual dark ambient sfeertje krijgt hier een tribale injectie, terwijl afsluiter ‘Open The Night Sky’ alle registers opentrekt en er flink potje herrie in de beste Brighter Death Now-traditie van maakt.

Je kan zitten kniezen dat zo’n terugblik niet bijster origineel is, maar de tijd van het jaar nodigt uit tot nostalgie. Wanneer de herfst en het vallen van de bladeren op deze manier gebeuren, hoort u ons niet klagen.

Murderous Vision

Dimi Brands
09/10/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Nog meer video's uit 'The Book Of Fire' van Mono Inc.

Het blijft maar video's regenen uit de laatste plaat van Mono Inc. Intussen hebben al 9 van de 12 nummers op het laatste opus 'THe Book Of Fire' een video gekregen. De laatste nieuwe is 'Nemesis', een meer ingetogen nummer. Waarom zoveel video's? Wel, omdat 'The Book Of Fire' een immens succes is, en daar wil ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 24/11/2021 : Zaterdag Wool-E Fest in Magasin 4

Het regent afgelastingen van concerten, al is dit gelukkig nog niet overal. Optredens mogen immers nog steeds doorgaan mits er zowel naar een Covid Safe Ticket als naar het dragen van een mondmasker wordt gevraagd. En dat is het geval op Wool-E Fest, dat volgende zaterdag doorgaat in het Brusselse Magasin 4. Wool-E Fest, dat doorgaat op ...

lees meer...
NIEUWS 23/11/2021 : Amerikaanse gothic rock band The Wake gaat de remix toer op!

Na vele jaren wachten verscheen rond deze tijd vorig jaar het album “Perfumes And Fripperies” (klik hier voor de Dark Entries review) van deze Amerikaanse cult formatie. De groep gaat ondertussen weer live de hort op en om zich in de kijker te spelen, pakt de groep nu uit met de ep “Mixers And Elixirs” waarop de gothic ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Sinner’s Day 30 oktober - 1 november, The Max Venues Heusden-Zolder - De eerste Sinner’s Day driedaagse deed even de mijnsite herleven. Het zag er nog een keer ‘zwart’ van het volk. Een eigenzinnige weergave van een beleving.

In covid tijden een onderneming als deze Sinner’s Day uit de grond stampen is geen evidentie. Dat bleek nog maar een keer uit het wegvallen van diverse groepen die vooral om die pandemie reden verstek gaven. Immers covid maakt een Europese toer op poten zetten, waarbij alle landen hun eigen covid ongemakken en dito regeltjes kennen, ...