casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Mr. Hurley & die Pulveraffen
Seemansgrab
Folk
10/03/2021 : Mr. Hurley & die Pulveraffen - Seemansgrab
Affeninsel  Affeninsel
10/03/2021, Sjoerd Rietveld

Ik denk niet dat de naam “Mr. Hurley & die Pulveraffen” veel mensen iets zegt, maar deze band is al een tijdje op weg naar meer bekendheid. Als je van platte piraten folk houdt, denk ik wel dat dit album je zal bekoren.

De band afkomstig uit Ösnabruck stond al diverse malen in het voorprogramma van Versengold en Schandmaul (best wel grote namen in de folk scene). Ze maakten hun debuut op Wacken en het Summer Breeze festival en als je ze zelf wil zien, nadat de cd goed bevallen is, dan raad ik je aan om uit te kijken naar hun tour in 2022.

Het album bestaat uit 14 liedjes en 4 hoorspelen. Jammer genoeg versta ik geen Duits en dat is een klein minpuntje voor mij. Daarom vallen jammer genoeg de hoorspelen voor mij een beetje tegen.

Met “Seemannsgrab” en “Hals über Kopf” maken ze een goed begin en merk je gelijk wat de band in huis heeft! Als je Duits verstaat dan is het wel even lekker dat het hoorspel erin zit. Je krijgt dan de rust van het accordeonwerk en de rauwe stem waarvan ik bang ben dat die snel gaan vervelen zonder hoorspel.

Gelukkig is het niet alleen Mr. Hurley die zingt en zetten ze met “Man über Bord” een ander geluid op. Daar neemt Esther Erichsen het stokje van Mr. Hurley over en met een stevige stem laat ze goed horen waar ze toe in staat is. Het is dan ook een heerlijk dansnummer dat zeker te horen zal zijn in de komende tour.

Je merkt dat je bent aangekomen bij de beste nummers van de plaat en in snel tempo slaan ze door naar “Mit'n Hut”, een fijn samenspel van Esther en Mr. Hurley die een folks dansnummer inzetten. Echt een heerlijk nummer!

Gelukkig weet deze band dat “rauwe piraten muziek” vaak te veel kan worden. Daarom strelen ze de moe gezongen oren met een lekkere zachte ballade na al dat piratengeweld. De stem van Mr. Hurley komt hier sterk naar voren en maant tot rust aan. Dit verwacht je niet op zo'n album en is een aangename afwisseling.

Na deze ballade volgt weer een hoorspel en ben je helemaal klaar voor het tweede deel van de cd die met een echt klassiek piraten nummer wordt ingezet.

Iedereen die ooit “Pirates of the Caribbean” heeft gezien, kent deze melodieën wel en dan merk je ook goed wat de trend is van dit album. De knallers worden afgewisseld met een paar rustige nummers en dat is een fijn samenspel.

Zelf vind ik dit echt een leuk album en zou dan ook zeggen dat ze zeker wegkomen met een 7. Deze band verdient met hun stabiele geluid gewoon een voldoende en ik hoop dat jij net als ik enthousiast bent geworden van deze band.

Mr. Hurley & die Pulveraffen

Sjoerd Rietveld
10/03/2021

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...