casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.911 items

   

Moth
First Second
Dark Wave - Post Punk
31/03/2016 : Moth - First Second
Peter Out Records
31/03/2016, Danny Quetin

Dat de revival van de zogeheten Postpunk tot het rijk der levenden hoort moge ondertussen duidelijk zijn. Hun inspiraties zoekend in de zwarte brigade-geluiden van weleer, er een moderne toets aan geven en er een eigen identiteit aan koppelen. De notendop voor menige nieuwerwetse bands die de sfeer opzoeken die zich doorgaans in vochtige kelders schuilhoudt.

En zelfs in Denemarken, waar de door synths aangedreven postpunk van Moth zich exhibitioneert met een eerste volwaardige plaat First Second. Gevormd door een traditionele bezetting met synths, bas, gitaar en zang bewandelen ze middels 8 tracks het donkere bos der depressie.

Deze First Second opent zich met het instrumentale Dysphoria en werkt als intake aanstekelijk voor wat nog komen zal. Beklemmend en traag en met een gitaargeluid dat van Robert Smith had kunnen zijn.

Denk aan een slowdown Cult, een bijwijlen Chameleons, een early-Cure en je komt in de buurt van wat deze 3 heren en 1 dame van Moth verwezenlijken op deze plaat. Young Future draagt deze kenmerken in zijn buidel.

Bevlekt met een donker getint baslijntje en zwevend synth-geluid maakt van Taste The Remains een aannemelijk oorstrelend gegeven.

Ongedierte kan jeuken onder de huid, Parasite opent hypnotiserend. Krabben zal niet helpen, er naar luisteren doet deugd. Drink your poison, it’s gold.

Dat het leven begon met de oerknal en zal eindigen in volstrekte miserie is de achterliggende gedachte van After The Fire, rustig voortkabbelend zoals het leven zelf. Het bluswerk zal de geschiedenisboeken niet meer halen.

Obelion Disco is zowat de beste track van het album. Het had zowaar van Lebanon Hanover kunnen zijn. Hierbij aansluitend is Schrapnel de anti-war-song, granaatscherven des doods. Al zullen hun muzikale schilfers zich nog lang blijven nestelen tussen je oorsmeer.

In The Headlights moet het hebben van zijn keyboards en drumcomputer, en zorgt dat First Second een waardige afsluiter kent.

First Second van Moth wordt slechts uitgebracht op 500 vinyl-exemplaren. Hoop dat het terwijl je dit leest nog niet uitverkocht zal zijn.

Facebook

Danny Quetin
31/03/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...