casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.355 items

   

Moth
First Second
Dark Wave - Post Punk
31/03/2016 : Moth - First Second
Peter Out Records
31/03/2016, Danny Quetin

Dat de revival van de zogeheten Postpunk tot het rijk der levenden hoort moge ondertussen duidelijk zijn. Hun inspiraties zoekend in de zwarte brigade-geluiden van weleer, er een moderne toets aan geven en er een eigen identiteit aan koppelen. De notendop voor menige nieuwerwetse bands die de sfeer opzoeken die zich doorgaans in vochtige kelders schuilhoudt.

En zelfs in Denemarken, waar de door synths aangedreven postpunk van Moth zich exhibitioneert met een eerste volwaardige plaat First Second. Gevormd door een traditionele bezetting met synths, bas, gitaar en zang bewandelen ze middels 8 tracks het donkere bos der depressie.

Deze First Second opent zich met het instrumentale Dysphoria en werkt als intake aanstekelijk voor wat nog komen zal. Beklemmend en traag en met een gitaargeluid dat van Robert Smith had kunnen zijn.

Denk aan een slowdown Cult, een bijwijlen Chameleons, een early-Cure en je komt in de buurt van wat deze 3 heren en 1 dame van Moth verwezenlijken op deze plaat. Young Future draagt deze kenmerken in zijn buidel.

Bevlekt met een donker getint baslijntje en zwevend synth-geluid maakt van Taste The Remains een aannemelijk oorstrelend gegeven.

Ongedierte kan jeuken onder de huid, Parasite opent hypnotiserend. Krabben zal niet helpen, er naar luisteren doet deugd. Drink your poison, it’s gold.

Dat het leven begon met de oerknal en zal eindigen in volstrekte miserie is de achterliggende gedachte van After The Fire, rustig voortkabbelend zoals het leven zelf. Het bluswerk zal de geschiedenisboeken niet meer halen.

Obelion Disco is zowat de beste track van het album. Het had zowaar van Lebanon Hanover kunnen zijn. Hierbij aansluitend is Schrapnel de anti-war-song, granaatscherven des doods. Al zullen hun muzikale schilfers zich nog lang blijven nestelen tussen je oorsmeer.

In The Headlights moet het hebben van zijn keyboards en drumcomputer, en zorgt dat First Second een waardige afsluiter kent.

First Second van Moth wordt slechts uitgebracht op 500 vinyl-exemplaren. Hoop dat het terwijl je dit leest nog niet uitverkocht zal zijn.

Facebook

Danny Quetin
31/03/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gratis download van Zauber

U houdt van sterk georkestreerde electro? Dan hopen we dat u al gehoord hebt van Zauber, het electroproject van Fransman Ludovic Dhenry. Zauber geeft een nummer gratis weg via bandcamp, een voorafname op de nieuwe plaat waar Zauber momenteel aan werkt. Het is niet het enige waar Ludovic zich momenteel mee bezig is. De nieuwe plaat van Exponentia ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Abstrackt Black: Dat we moesten sterven

In principe ging op 19 september onze Dark Entries Night door met De Delvers en Abstrackt Black, in de Kinky Star te Gent. Voorlopig gaat deze concertenreeks helaas niet door, maar dat betekent nog niet dat de groepen zelf niets meer van zich laten horen. Abstrackt Black bracht een paar dagen geleden bijvoorbeeld nog een nummer uit: 'Dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
NIEUWS 16/09/2020 : Athamay geeft een teken van leven...

'Wie?' hoor ik u al denken. Athamay, een groepje dat in de tweede helft van de jaren 90 via het Britse Nightbreed label wat furore genoot met donkere gotisch aandoende electro fetish muziek die de wereld van de bdsm celebreerde. De groep scoorde ook bij ons een paar eenvoudige maar doeltreffende hitjes als “Domination” ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...