casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.357 items

   

Monica Jeffries
Into Temptation
Dark Electro - Synthwave
31/07/2016 : Monica Jeffries - Into Temptation
Trisol  Trisol
31/07/2016, Danny Quetin

Elektronische Wave die aanzet tot dansen, de perfecte zwart-witschakeringen tussen van wat ooit was, wat heden ten dage aan het gebeuren is en zelfs van wat nog komen moet.

De verleiding van de blote navel, de gangmaker van de donkere dansvloer. Het zit met recht en rede verpakt in het volwaardige debuut van Monica Jeffries : Into Temptation.

Groot gebracht in de nabijheid van Warschau, muzikaal en artistiek opgevoed door een moeder die zich artistiek bezighield met schilderen en een vader als muzikant/violist. Om hen zo een goede 25 jaar geleden te gaan huisvesten in Nordrijn-Westfalen.

Al is Monica Jeffries nog maar een 2 jaren actief in de wave, met trots mag ze voorprogramma’s van The Crüxshadows, Project Pitchfork, DAF en Frontline Assembly op haar CV schrijven.

Na de EP’s Old Demons en In Circles is er nu het volwaardige album Into Temptation.

Met de titeltrack als opener moge het duidelijk zijn dat ze de perfectie weet te benaderen tussen de electroclash van weleer en de popgrandeur van deze eeuw, maar met een geheel duistere kant. Zowel muzikaal als tekstueel.

No More begint al even onheilspellend en rekent af met de achterklap in een aandoenlijk refrein. Of hoe electropop ook zijn donkerheid kent.

Dat de wereld om zeep is hoeft geen verdere uitleg meer, de opbouw van nieuwe en betere leefomstandigheden vergen de basis van het heerlijk dansbare New Moon Rising. Laat het venster van het hoopvolle alvast op een kier, Window Of Hope hoopt soelaas te brengen middels beklijvende electro-wave.

Dat Miss Jeffries haar toevlucht zoekt in de ondergrond van de jaren 80 bevestigt ze met Nineteen Eighty-Four, gespeend op nieuwerwets klinkende EBM.

De myxomatose van de pop der dansbaarheid en het ritme der melodieusheid draagt bij tot de hybride versie van The Road Ahead, terwijl de reeds eerder gekende In Circles en Old Demons je weer wakker schudden en je met de kaakslag der melancholie weer in de realiteit doen belanden.

Diezelfde mistroostigheid herhaalt zich in het zwoele Drowning In Love als rustpunt van de verleiding.

Vladimir en Estragon deden het al op een onbepaald tijdstip en nooit nader gekende plaats. Godot is echter nooit ten tonele verschenen. In het maanlicht des aanschijns de wens van het dagdromen uitspreken doet La Jeffries met verve in Waiting For Godot.

Het eerbetoon aan de Belgische Minimal en meer bepaald aan Dirk Ivens illustreert ze met de Absolute Body Control-cover van Surrender No Resistance. En uitstekend uitgevoerd.

Het instrumentale One Hundred Twenty-Eight BPM sluit af op het ritme van jawel, 128 beats per minuut.

Monica Jeffries is niet het zoveelste zangeresje dat werd gevraagd om bestaande tracks in te zingen. Integendeel, ze is de selfmade woman dat alles vanuit het niets opbouwt, van componeren tot produceren, van zanglijnen tot promotie. Daarom alleen is Into Temptation een album om te koesteren. Straffe madam.

Website

Facebook

Danny Quetin
31/07/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/09/2020 : Euphemia Rise zegt bij debuut reeds vaarwel.

Bent u van mening dat er binnen de hedendaagse alternatieve rock te veel op veilig gespeeld wordt en zodoende vooral risico’s vermeden worden? Dan staat u qua denken op één lijn met Wim Lankriet, die we via zijn project Syrenomelia reeds aan u voorstelden. Om zich nog meer te bevrijden van de door de muziekindustrie opgelegde ...

lees meer...
NIEUWS 23/09/2020 : Rosetta Stone met nieuw album en box!

Het kan niet op. Als trouwe lezer merkte u allicht reeds dat Dark Entries (en ik niet in het minst) een hart heeft voor gothic rock. Zo verscheen nog maar pas het leuke nieuws dat het Amerikaanse The Wake uitpakt met een nieuw album en nu mag ik ook zeggen dat hun Britse evenknie Rosetta Stone in 2020 hetzelfde doet. Waar het album “Seems ...

lees meer...
NIEUWS 23/09/2020 : Van Post Mortem tot Somnus

Na vele positieve reacties op ‘Post Mortem’ (2018) en vele memorabele optredens met onder andere Wiegedood, Wolvennest, en Marche Funèbre wil Splendidula graag een nieuw teken van leven tonen. Deze Belgische atmospheric doom metal band zal begin 2021 een nieuwe plaat uitgeven, getiteld ‘Somnus’ en dit via het ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...