casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Monica Jeffries
Into Temptation
Dark Electro - Synthwave
31/07/2016 : Monica Jeffries - Into Temptation
Trisol  Trisol
31/07/2016, Danny Quetin

Elektronische Wave die aanzet tot dansen, de perfecte zwart-witschakeringen tussen van wat ooit was, wat heden ten dage aan het gebeuren is en zelfs van wat nog komen moet.

De verleiding van de blote navel, de gangmaker van de donkere dansvloer. Het zit met recht en rede verpakt in het volwaardige debuut van Monica Jeffries : Into Temptation.

Groot gebracht in de nabijheid van Warschau, muzikaal en artistiek opgevoed door een moeder die zich artistiek bezighield met schilderen en een vader als muzikant/violist. Om hen zo een goede 25 jaar geleden te gaan huisvesten in Nordrijn-Westfalen.

Al is Monica Jeffries nog maar een 2 jaren actief in de wave, met trots mag ze voorprogramma’s van The Crüxshadows, Project Pitchfork, DAF en Frontline Assembly op haar CV schrijven.

Na de EP’s Old Demons en In Circles is er nu het volwaardige album Into Temptation.

Met de titeltrack als opener moge het duidelijk zijn dat ze de perfectie weet te benaderen tussen de electroclash van weleer en de popgrandeur van deze eeuw, maar met een geheel duistere kant. Zowel muzikaal als tekstueel.

No More begint al even onheilspellend en rekent af met de achterklap in een aandoenlijk refrein. Of hoe electropop ook zijn donkerheid kent.

Dat de wereld om zeep is hoeft geen verdere uitleg meer, de opbouw van nieuwe en betere leefomstandigheden vergen de basis van het heerlijk dansbare New Moon Rising. Laat het venster van het hoopvolle alvast op een kier, Window Of Hope hoopt soelaas te brengen middels beklijvende electro-wave.

Dat Miss Jeffries haar toevlucht zoekt in de ondergrond van de jaren 80 bevestigt ze met Nineteen Eighty-Four, gespeend op nieuwerwets klinkende EBM.

De myxomatose van de pop der dansbaarheid en het ritme der melodieusheid draagt bij tot de hybride versie van The Road Ahead, terwijl de reeds eerder gekende In Circles en Old Demons je weer wakker schudden en je met de kaakslag der melancholie weer in de realiteit doen belanden.

Diezelfde mistroostigheid herhaalt zich in het zwoele Drowning In Love als rustpunt van de verleiding.

Vladimir en Estragon deden het al op een onbepaald tijdstip en nooit nader gekende plaats. Godot is echter nooit ten tonele verschenen. In het maanlicht des aanschijns de wens van het dagdromen uitspreken doet La Jeffries met verve in Waiting For Godot.

Het eerbetoon aan de Belgische Minimal en meer bepaald aan Dirk Ivens illustreert ze met de Absolute Body Control-cover van Surrender No Resistance. En uitstekend uitgevoerd.

Het instrumentale One Hundred Twenty-Eight BPM sluit af op het ritme van jawel, 128 beats per minuut.

Monica Jeffries is niet het zoveelste zangeresje dat werd gevraagd om bestaande tracks in te zingen. Integendeel, ze is de selfmade woman dat alles vanuit het niets opbouwt, van componeren tot produceren, van zanglijnen tot promotie. Daarom alleen is Into Temptation een album om te koesteren. Straffe madam.

Website

Facebook

Danny Quetin
31/07/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...