casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Miss Kittin & The Hacker
Lost Tracks Vol.2 (EP)
Electro - Techno
02/07/2018 : Miss Kittin & The Hacker - Lost Tracks Vol.2 (EP)
Dark Entries  Dark Entries
02/07/2018, Dimi Brands

In het gezegende jaar 2001 sloegen Caroline Hervé (Miss Kittin) en Michel Amato (The Hacker) uit Grenoble de handen in elkaar voor een album dat heden ten dage nog steeds aanzien wordt als een onmisbare plaat in het toen enorm populaire electroclash genre.

Het duurde een tijdje voor dit succesalbum een vervolg kende, en laat ons eerlijk zijn, het simpelweg getitelde Two uit 2009 was al beduidend minder sterk van kwaliteit. (Of waren we de 80’s recyclage van het duo vrij snel moe, een piste waar we ook sterk rekening mee houden...) Twee jaar terug verscheen er een EP met Lost Tracks van het duo, en aangezien er Volume 1 achter de titel stond, opperden we in onze review dat het ons niet zou verwonderen dat er nog meerdere delen zouden volgen.

Aangezien wij altijd gelijk hebben, stellen we nu dus het tweede deel uit deze reeks verloren gewaande nummers aan u voor.

De vele fans van dit duo, en die hebben ze nog steeds, waaronder ook een niet te verwaarlozen aantal in de zwarte scene, zullen al extatisch in de handjes klappen en deze 12” blindelings aanschaffen. Maar wij bij Dark Entries bekijken ook dit met onze gekende kritische bril en kunnen vaststellen dat ook de stront van keizer en koning niet goud, maar ordinair bruin uitslaat.

‘Upstart’ is een saai niemendalletje dat volledig opgetrokken is uit gerecycleerd 80’s materiaal (new wave/italo disco) gekoppeld aan de typische jaren 90 Detroit electro (zoals we kunnen horen bij Dopplereffekt en Le Car). De dansvloer zal er niet om malen, net zo min om de middelmatigheid van ‘Love On 26’, dat echt wel klinkt als een opgediept B-kantje dat wel heel ver weg zat gemoffeld.

De enige echte treffer op deze 4 nummers tellende EP vinden wij ‘Snuff Movies’, en dat ligt voor een keertje niet aan onze geperverteerde geest. De hyperkinetische ritmes zijn hier de boosdoener die ons doen zwichten, maar verder zegt het meer over de rest van de EP dat we dit nummer afschieten als zijnde de hoofdvogel.

De nonchalante, apathische zang van Miss Kittin was voor ons altijd het favoriete bestanddeel van deze Franse kruisbestuiving (The Hacker op zich heeft me nooit echt kunnen bekoren). Jammer genoeg komt dit op deze EP veel te weinig uit de verf, en wanneer dit wel het geval is (‘The Building’) kunnen we jammer genoeg vooral spreken van de term ‘inspiratieloos’.

De die hard fans kunnen natuurlijk niet om deze demo’s heen, maar de gemiddelde luisteraar zal samen met ons wellicht kunnen concluderen dat de echo’s van klassieke nummers als ‘Life On MTV’, ‘Frank Sinatra’ en ‘1982’ die hier bij wijlen vrij expliciet de kop opduiken, mijlenver in de schaduw staan van de studiotracks.

Het kwartet op Lost Tracks Volume 2 lijkt uit de onderste schuif getrokken te zijn, een derde deel is wat ons betreft dus niet bepaald een must.

Miss Kittin

The Hacker

Dimi Brands
02/07/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...